Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM-U Oradea a câștigat ultimul meci de la Memorialul „Antonio Alexe”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
14.09.2015

CSM-U Oradea a câștigat duelul cu Inter Bratislava, scor 77-62, în ultimul meci programat în cadrul Memorialului „Antonio Alexe”, ediția a 6-a. Turneul amical a fost adjudecat de maghiarii de la Albacomp Szekesfehervar, în timp ce bihorenii au terminat pe poziția a 3-a. 

Baschetbaliștii pregătiți de Cristian Achim au intrat tare în meci, câștigând sfertul inaugural cu 18-9. Mai mult de atât, până la pauza mare Oradea și-a mărit ecartul la 12 puncte, 40-28. Forcing-ul bihorenilor a continuat și în secvența cu numărul 3, sfert la finalul căruia tabela din Arena „Antonio Alexe” indica 65-42. În cele din urmă gruparea roș-albastră a terminat partida învingătoare la 15 puncte diferență, 77-62. 

Cei mai buni marcatori ai Oradiei în acest duel au fost Uros Lucic cu 15 puncte și 6 recuperări, Radovan Markovic cu 12 puncte, respectiv Dani Popescu cu 11 puncte, 8 recuperări și 5 pase decisive. De cealaltă parte, din lotul slovacilor s-a remarcat Andrei Kuffa cu 14 puncte puse pe tabela de marcaj. 

CSM-U Oradea, MZT Skopje și Albacomp Szekesfehervar au terminat cu aceeași linie Memorialul „Antonio Alexe”, 2 victorii și o singură înfrângere, departajarea fiind făcută în urma rezultatelor directe, câștig de cauză având astfel maghiarii de la Albacomp, aceștia fiind urmați de Skopje și apoi Oradea. Inter Bratislava a încheiat pe ultimul loc cu toate cele 3 meciuri pierdute. 

*Foto: Facebook CSM Oradea

6 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Tomy :

    Cateva observatii din tribuna...
    Salutare... mai avem putin de asteptat si va incepe cel mai disputat, sper, campionat din ultimii ani. Am fost doar la meciul cu Skopje la turneu si as face urmatoarele observatii:
    1. In jur de 1500 de spectatori la un meci amical... semn bun pentru sezonul urmator... cred ca la Oradea ne-a cam fost dor de baschet :)
    2. Echipa nu arata rau, dar e clar ca mai e mult de munca, mai ales in aparare.
    3. Andrei, Sean si Uros sunt excelenti, cand se vor sincroniza si cu Will va incepe jocul sa curga.
    4. Din pacate pe postul de pivot avem doua rezerve. Nu ii vad pe Salih sau pe Bogdan aparandu-se la Zigeranovic, Cooper sau Eziuwku. Deci o sa mai avem nevoie de un pivot, probabil la iarna.
    5. Vazand rezultatele/comentariile de la meciurile din pre sezon, la ora actuala nu parem echipa de primele 4.

    Inca un pic si incepem :)

    cu 8 ani în urmă (14.09.2015)
    • CS Politehnica Iași un moldovean:

      pivot
      Interesante consideratiile si ingrijoratoare opiniile legate de pivot. Bogdan nu pute fi titular in debutul sezonului dar Nuhanovic a fost ales de stafful tehnic, asa ca......unde e problema ? La nivelul jucatorilor romani echipa sta foarte bine, deci buget a fost...Si atunci care este explicatia pt pastrarea lui Nuhanovici ?

      cu 8 ani în urmă (14.09.2015)
    • CSM CSU Oradea Big Ghitza:

      ...
      Toata stima pt opiniile pertinente pe care le-ati postat pe acest site de-a lungul timpului. Stiu ca sunteti un sustinator a lui Tibarna, tutror ne place de el mai ales ca e un jucator roman de mare perspectiva. Problema la el este de ATITUDINE!! Nuhanovici asa batran cum e e cu 2 clase peste Bogdan din pacate.. Mi-as dori sa-l vad pe Tibarna titular de drept atat la csm cat si la nationala.. dar nu se poate cu asa o atitudine. O fi de vina poate si accidentarea suferita anul trecut..inainte parea mult mai in vana..mult mai energic.... Sa speram ca la meciurile oficiale o sa afiseze o alta mentalitate.
      Iar atacurile astea voalate la antrenor/conducere/buget nu-si au rostul cred... Achim are clar unele minusuri.. dar nimeni nu e perfect.. in schimb nu trebuie sa-l acuzati ca nu da credit jucatorilor romani..mai ales comparandu-l cu alti antrenori din campionatul nostru.

      cu 8 ani în urmă (15.09.2015)
    • CSM CSU Oradea Big Ghitza:

      ...
      in legatura cu pastrarea lui nuhanovici.. eu cred ca echipa a fost gandita cu Tibarna titular si Nuha rezerva lui..(o varianta deloc scumpa si salih nu joaca deloc rau ambele faze ale jocului). Daca se aducea un pivot bun era clar ca Bogdan era rezerva... Deci? Atacurile Dvs sunt nefondate.. Tibarna trebuie sa inceapa sa joace la adevarata lui valoare.. deocamdata face doar act de prezenta pe parchet..

      cu 8 ani în urmă (15.09.2015)
    • CS Politehnica Iași un moldovean:

      Pivot
      Este foarte clar ca Tibarna nu putea fi titularul in acest sezon, cel putin la debut, macar prin prisma lipsei de jocuri din ultimul timp.Nu stiu daca ce am postat mai sus sunt chiar atacuri la adresa antrenorului si/sau conducere in schimb mi-as dori ca lipsa unui pivot de top sa nu devina, pe finalul sezonului, o scuza pt. lipsa performantei sportive.
      Ceea ce scrieti despre atitudinea lui Bogdan Tibarna ma intristeaza si poate ca va citi si el randurile de mai sus si va reflecta .....D-voastra suporterii adevarati puteti sa incerca sa remediati derapajele unora dintre jucatorii romani tineri. Poate ca Bogdan Tibarna va intelege asteptarile suporterilor oradeni si a suporterilor romani.

      cu 8 ani în urmă (15.09.2015)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    Echipa
    Bugetul a fost mult mai mic ca anul trecut. Barnette si Franklin probabil ca au afectat serios acest buget si s-au facut reduceri de costuri pe alte posturi. Din acest motiv probabil au fost pastrati Markovic si Nuhanovic. Nuhanovic nu e jucator rau, se apara bine si e mobil. In meciul cu Alba, Achim a foslosit chiar si o formula fara pivot clasic, cu Lucic si Barnette pe pozitia 4-5.
    E bine ca avem jucatori romani de calitate.

    cu 8 ani în urmă (15.09.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!