Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSO Voluntari triumfă în partida cu CSM Mediaș, într-un meci cu multe puncte

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
19.01.2019

CSO Voluntari a câștigat e teren propriu în fața lui CSM Mediaș în prima etapă din Grupa Galbenă. Echipa din Voluntari a preluat frâiele în meci după cea a marcat 41 de puncte în sfertul doi și își asigura un avantaj de 22 de puncte la pauză. Echipa vizitatoare nu a cedat și a avut momente în repriza secundă când a venit la două posesii în spate. CSO Voluntari avea totuși să-și consolideze victoria la final, într-un meci cu multe puncte marcate și încheiat cu scorul de 105-97.

CSO Voluntari a început bine meciul și a relizat un parțial de 7-0 în start de meci. Oaspeții au echilibrat jocul și la jumătatea sfertului inaugural diferența era de o singură posesie pentru gazde, scor 11-8. Gazdele s-au desprins din nou la 5 lungimi dar Kareem Storey îl forța pe Eugen Ilie să solicite primul time-out al partidei, după două coșuri marcate la rând. Timpul de odihnă le-a prins bine ilfovenilor, care au reușit să se desprindă din nou la două posesii, diferență care avea să rămână până la finalul sfertului, scor 24-18. Actul secund a început cu câte un coș de 3 puncte de fiecare parte. Campara marca după o intercepție și venea rândul lui Mihai Popa să ceară time-out. CSM Mediaș nu și-a revenit și au permis ca diferența să urce la 13 puncte, scor 34-21. Tasic, Popvic și Popescu au încins plasa de la mare distanță și ecartul ilfeovenilor a crescut și mai mult, 17 puncte avantaj cu 2 minute rămase din prima repriză. Jucătorii de la Voluntari au rămas on fire până la final și tabela din Sala Gabriela Szabo indica scorul de 65-43, după primele 20 de minute de joc.

Tot echipa din Voluntari începea mai bine secvența a doua a meciului și marca primele 3 puncte ale sfertului trei. Cornel Cioacătă răspundea cu un coș de 3 puncte, anulat imediat de Trey Ziegler. CSM Mediaș a arătat o altă față până la finalul sfertului și a recuperat 13 din handicapul de la pauză. În actul decisiv se pleca de la scorul de 80-71 pentru CSO Voluntari. Tudor Gîrbea deschidea balul în ultimele 10 minute de joc cu un coș de la distanță. Milan Vulic replica la celălalt coș cu o reușită asemănătoare. Medieșenii au venit la 7 puncte, dar Svetozar Popovic a refăcut diferența din două cifre cu un coș de la mare distanță. 91-81 era scorul cu aproape 6 minute rămase de joc. Elevii lui Mihai Popa au încercat să completeze revenirea dar au ratat în momente cheie și echipa din Voluntari a profitat și și-a refăcut o diferență liniștitoare pentru final. Echipa din Mediaș a mai avut un forcing pe final, dara venit prea târziu și nu a mai fost timp de o revenire spectaculoasă. Partida din Sala Gabriela Szabo avea să se încheie cu scorul de 105-97.

Svetozar Popovic a fost cel mai bun jucător al meciului cu 27 de puncte, 16 pase decisive și 5 recuperări. Dani Popescu a avut și el un joc consistent, încheiat cu 22 de puncte, 8 pase decisive și 2 recuperări. Danilo Tasic a înregistrat un double-double, 19 puncte și 11 recuperări. Trey Ziegler a contribuit cu 14 puncte iar Ljubomir Campara cu 12.

Milan Vulic a fost principalul remarcat de la Mediaș cu 25 de puncte, 6 pase decisive și 4 recuperări. Cornel Cioacătă a venit de pe bancă cu 16 puncte. Kareem Storey a reușit 13 puncte, 6 pase decisive și 2 recuperări, în timp ce Sajin și Simovic și-au trecut în cont fiecare câte un double-double, 14 puncte și 10 recuperări, respectiv 12 puncte și 10 recuperări.

foto: sportpictures.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!