Stiri

CSU Alba Iulia, învinsă la Brno în ultima deplasare din CEWL

Andreea Vlase

Andreea Vlase
24.01.2018

CSU Alba Iulia a pierdut ultimul meci din grupa A a Ligii Europei Centrale, la Brno. Zabiny s-a impus cu 77-74, pe sferturi: 18-24, 23-16, 16-21 și 20-13. Elevele lui Manuel Rodriguez s-au calificat la Final 4 grație victoriei de acasă cu formația cehă, la 19 puncte.

Alb-albastrele porneau cu acel avans înaintea meciului cu Zabiny, o formație care se bazează pe multe tinere autohtone și pe două străine. CSU a început bine meciul, cu un run de 10 puncte și s-a distanțat la 13 lungimi. Gazdele au redus din handicap și la prima pauză scorul a fost 18-24. Sfertul secund le-a aparținut cehoaicelor, care se aflau în față cu 41-40 la jumătatea partidei.

Formația din Cetatea Unirii a reușit din nou 10 puncte la rând, în debutul sfertului trei, și conducea la ultima pauză cu patru puncte. Gazdele au egalat la 69 cu trei minute înainte de final și au preluat conducerea cu 73-69. Au fost momente când oaspetele au avut multe spații în apărare. Morrissette a înscris de la distanță, iar la final gazdele s-au impus cu 77-74.

Pentru CSU Alba Iulia au înscris: Morrissette 23 de puncte, Fodor 15, Radovic 15, January 13, Fleming 6 și Crăciun 2. De la gazde s-au remarcat: Bays cu 21 de puncte, Stoupalova 16 și Adamcova 13.

Cele două echipe încheie la egalitate grupa A, cu câte 9 puncte după 3 victorii și 3 înfrângeri. CSU Alba Iulia este pe doi, la rezultate directe, astfel că obține al doilea bilet din grupa A pentru Final 4. Primul îl avea deja asigurat Olimpia Brașov. Sunt trei formații românești calificate la turneul final din 3-4 martie. În cealaltă grupă CSM Satu Mare a obținut deja calificarea. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!