Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSU Alba Iulia și FCC ICIM Arad deschid penultima etapă a sezonului regulat

Andreea Vlase

Andreea Vlase
26.01.2018

CSU Alba Iulia primește sâmbătă vizita celor de la FCC ICIM Arad în etapa a 17-a din Liga Națională. Cele două echipe sunt la egalitate de puncte după ce alb-albastrele au pierdut „la masa verde” punctul pentru înfrângerea cu Olimpia Brașov.

Ambele echipe au 6 victorii în Liga Națională. Arădencele au 8 înfrângeri, iar formația din Alba Iulia, 9. Cu toate acestea, amândouă au 20 de puncte și sunt vecine de clasament, cu FCC ICIM pe 6 și CSU pe 7. Asta pentru că CSU Alba Iulia a fost sancționată cu 0-20 pentru că a folosit-o pe Cristiana Cutaș în meciul cu Olimpia, deși nu s-a făcut dovada plății amenzii pentru tehnicul cu care a fost sancționată la meciul anterior. CSU a pierdut punctul pentru înfrângere.

Pentru formația din Cetatea Unirii, meciul de sâmbătă este ultimul din sezonul regulat. Alb-albastrele vor sta în ultima etapă, când ar fi trebuit să joace cu retrasa Phoenix. Echipa lui Manuel Rodriguez are șanse mici să mai prindă locul în grupa 1-5 după ce a rămas la 20 de puncte, iar pentru a spera are nevoie de o victorie cu arădencele. CSU Alba Iulia are 4 înfrângeri la rând în campionat (0-20 cu Olimpia, 52-76 la Sfântu Gheorghe, 58-60 cu „U” Cluj și 68-77 la Timișoara) și nu a cunoscut gustul victoriei de la intrarea în 2018.

FCC ICIM Arad a obținut prima victorie în această ediție de campionat la meciul tur cu alb-albastrele, în etapa a 8-a. A fost atunci 73-59 la sala Victoria, după 6 înfrângeri consecutive ale galben-albastrelor. În ultima etapă arădencele s-au impus acasă cu CSBT Alexandria, scor 69-66. De la acel succes cu albaiuliencele, formația lui Bogdan Bulj a pierdut doar două partide, cele cu primele două clasate.

3 victorii și 4 înfrângeri au gazdele de mâine în meciurile jucate acasă în campionat. Arădencele au 3 succese și 4 eșecuri pe terenuri străine.

Formația din Alba Iulia a avut parte de o deplasare în Cehia, la mijlocul săptămânii. CSU a pierdut la Brno, scor 77-74, dar a obținut calificarea la turneul final. Oaspetele din Arad au avut un program mai puțin aglomerat în ultima perioadă. Arădencele au avut doar trei meciuri în acest an, începând din 6 ianuarie, cele din campionat. CSU Alba Iulia a avut patru partide în Liga Națională și alte două în Liga Europei Centrale.

În ceea ce privește cifrele din campionat, FCC ICIM stă mai bine în atac, cu o medie de 68,6 puncte înscrise față de 63,1. Albaiuliencele stau mai bine în defensivă, cu 69,6 puncte primite pe meci, față de 74,5.

Pe lângă meciul din tur, cele două echipe s-au mai întâlnit o dată în acest sezon, într-o partidă de verificare. Atunci arădencele s-au impus la Alba Iulia cu 69-63.

În competițiile interne au fost 21 de dueluri directe. Galben-albastrele s-au impus de 17 ori, iar alb-albastrele, de 4 ori. Au fost și două finale ale Ligii Europei Centrale, cu fiecare echipă câștigând câte una.  La ultimul meci oficial de la sala Universității, gazdele s-au impus cu 110-47, în ianuarie 2016. Atunci gruparea arădeană a încheiat campionatul cu un lot „de avarie”.

Partida dintre CSU Alba Iulia și FCC ICIM Arad se joacă sâmbătă de la ora 18. Vor arbitra: Andrada Csender, Cristian Trofim și Alexandru Nicolae. Marian Oprea a fost desemnat comisar din partea FRB. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!