Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSU Alba Iulia caută revanșa cu CSBT Alexandria

Andreea Vlase

Andreea Vlase
15.12.2017

CSU Alba Iulia întâlnește CSBT Alexandria în primul meci din retur. Partida contează pentru etapa a 10-a a Ligii Naționale. Gazdele ocupă locul 6 cu un bilanț de 3 victorii și 5 înfrângeri, cu 11 puncte. CSBT Alexandria este surpriza de până acum a campionatului. Teleormănencele sunt pe doi la capătul turului, cu 14 puncte obținute după 6 victorii și 2 înfrângeri.

Formația condusă de Manuel Rodriguez are o victorie și 2 înfrângeri pe propriul teren în această ediție a Ligii Naționale. Același bilanț îl are și CSBT în deplasare. În ceea ce privește cifrele acestui sezon, teleormănencele stau mai bine atât la media de puncte marcate pe meci (78 față de 66,9), cât și la cele primite (70 față de 75,3). Amukamara și Bartee, de la Alexandria, sunt lidere la puncte, respectiv  recuperări.

CSU Alba Iulia vine după două înfrângeri consecutive: 72-78 acasă cu CS SCM Timișoara și 59-73 în deplasarea de la Arad. Săptămâna trecută CSU a stat. Echipa din Alexandria are 4 succese la rând, trei acasă cu Universitatea Cluj ,FCC ICIM Arad și CSM Satu Mare (79-72), plus cel de la Timișoara. Ultima înfrângere a fetelor lui Mădălin Piperea s-a consemnat în etapa a 2-a, 73-85 la Sfântu Gheorghe.

Din 2008 până acum au fost  20 de confruntări între cele două echipe. CSU Alba Iulia conduce cu 14-6 la general. Ultima întâlnire directă a fost câștigată categoric de CSBT Alexandria, la începutul lunii octombrie. A fost 88-48 pentru formația lui Mădălin Piperea în meciul din prima etapă, iar Promise Amukamara a reușit 30 de puncte. Atunci Rodriguez debuta pe banca ardelencelor,  la doar câteva zile după ce l-a înlocuit pe croatul Ivankovic. De asemenea, CSU a luat-o după acea înfrângere pe Ashley Morrissette care a devenit a doua marcatoare a echipei. O altă noutate față de meciul tur este Alina Crăciun care a venit la Alba Iulia spre finalul lunii noiembrie. CSBT Alexandria are același lot.

Meciul dintre CSU Alba Iulia și CSBT Alexandria se joacă sâmbătă de la ora 18. Partida va fi arbitrată de Fabiana Martinescu, Marius Epure și Alina Dekany, supervizați de Valerian Ioan.

*foto: ziarulunirea.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!