Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Asesoft Ploiești își apără avantajul terenului propriu în fața lui BC Timișoara

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
09.04.2015

CSU Asesoft Ploiești

(1)

LNBM

Play-off / Sferturile de finală

M1: Vineri, 10 aprilie - Ora 20:30

DigiSport 3

M2: Sâmbătă, 11 aprilie - Ora 18:00

Sala Olimpia Ploiești

Baschet Club Timișoara

(8)

0-0 Fișa M1/ Fișa M2 0-0

Campioana în exercițiu, CSU Asesoft Ploiești se află în fața a doua partide contra lui BC Timișoara, în cadrul primei runde de play-off din stagiunea 2014/2015 a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Primele două partide se vor desfășura la Ploiești în Sala Olimpia, prima vineri, 10 aprilie, cu începere de la ora 20:30 respectiv sâmbătă, 11 aprilie cu începere de la ora 18:00. După cum probabil știți, CSU Asesoft Ploiești a încheiat sezonul regulat pe prima poziție iar BC Timișoara pe cea de a 8-a. Formația ploieșteană va beneficia de avantajul terenul propriu pe tot parcursul fazei eliminatorii.

CSU Asesoft Ploiești a avut aproape două săptămâni la dispoziție pentru a pregăti seria de play-off contra formației de pe Bega. Ultimul meci al echipei conduse de Sasa Ocokoljic a avut loc pe 28 martie când prahovenii au învins pe U Cluj și și-au asigurat prima poziție după sezonul regulat. BC Timișoara a avut mai puțin timp de a pregăti acest duel. Elevii lui Dragan Petricevic au participat la Final Four-ul cupei de la Pitești, la finalul căruia s-au încununat drept noi deținători au Cupei României.

Cele două combatante se întâlnesc din nou după ce în luna martie au mai făcut-o de trei ori. CSU Asesoft Ploiești întâlnește pentru al doilea an la rând câștigătoarea Cupei României în prima rundă din play-off. La fel ca și în sezonul precedent, formația ploieșteană dă peste echipa care a eliminat-o în drumul spre trofeul cupei și care ulterior a și câștigat trofeul.

CSU Asesoft Ploiești a rămas cu fix 6 jucători străini după ce Bozhidar Avramov s-a accidentat în partida cu BC Timișoara din turul sferturilor de finală ale Cupei României. De cealaltă parte, Dragan Petricevic va trebuie să lasă în afara lotului unul dintre jucătorii străini. La Final Four-ul de Pitești, Jahens Manigat a fost jucătorul care nu a prins foaia de joc în niciunul dintre cele două partide.

Palmaresul este unul favorabil campioanei en-titre. CSU Asesoft Ploiești a câștigat 30 din cele 37 de meciuri directe cu BC Timișoara. În acest sezon cele două echipe s-au întâlnit de 4 ori. Tot ploieștenii stau mai bine cu trei meciuri câștigate iar singurul pe care l-au pierdut în fața timișorenilor este acela care le-a și adus eliminarea din Cupa României.

Prima partidă, cea de vineri, 10 aprilie, va fi condus de o brigadă de arbitrii formată din Dragoș Nicolae, Alexandru Olaru și Ciprian Stoica. De asemenea această primă partidă va fi transmisă în direct de către Digi Sport. Cel de al doilea meci va fi arbitrat de Marius Ciulin Laszlo Bukuresti și Cosmin Prișcă iar acesta nu va transmis la televizor.

foto: Cătălin Soare/sportaction.ro

1 comentariu la aceasta stire:
  • SCM Timișoara sorin :

    deci...
    Imi plac brigazile de arbitrii,sunt beton.

    cu 9 ani în urmă (09.04.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!