Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Asesoft Ploiești se califică după un joc dominat în totalitate

Dan Oancia

Dan Oancia
17.04.2015

Chiar dacă a pierdut primul joc din play-off-ul Ligii Naționale, CSU Asesoft Ploiești a răsturnat situația și, după jocul de ieri de la Timișoara, a făcut 1-2 la general. În fața unei săli pline mai bine de jumătate, campioana en-titre a condus întreaga partidă și, grație unui Runkauskas în formă excepțională, s-au impus și în cel de-al doilea joc de la Timișoara, tranșând astfel calificarea, scor final 72-80.

Dragan Petricevic a început cu Zlatko Jovanovic, Persic, Milencovic, Tica și Popescu, în vreme ce pentru CSU Asesoft Ploiești au fost pe parchet Burlacu, Runkauskas, Flowers, Pot și Cooper. Jovanovic și Runkauskas, ambii cu câte 5 puncte în primele 3 minute, au fost remarcații startului de joc, astfel că fiecare echipă s-a aflat la conducere, 7-6 pentru Timișoara, ca mai apoi oaspeții să preia conducerea, 7-9. După ce o decizie a arbitrilor împotriva gazdelor a încins spiritele, ducându-i pe vizitatori la +5, Persic a aruncat de „afară” și a făcut 12-15. 21-22 a fots la capătul primului sfert.

Sfertul secund a fost cel în care campioana a dominat cel mai autoritar și, după ce s-a aflat și la +14, ajutată și de BC Timișoara care a marcat doar 2 puncte în primele 5 minute, a terminat în avantaj pătrimea cu 10 puncte, scorul pauzei fiind 33-43.

După revenirea de la cabine, Asesoftul s-a distanțat din nou la +13. Zlatko Jovanovic, de la 3 puncte, a readus speranța în rândul localnicilor, care a fost însă stinsă rapid de Szijarto. Totuși, înaintea ultimelor 10 minute scorul era 51-58, iar gazdele sperau să împingă jocul în decisiv. Cu George Toth asul din mâneca lui Dragan Petricevic și cu mentalitatea de învingători insuflată de același Petricevic, timișorenii au încercat din răsputeri să revină. 3 puncte a fost cea mai mică diferență, dar tot Runkauskas nu a fost de acord și, în cele mai grele momente, a aruncat perfect din spatele semicercului. 72-80 a fost scorul final.

CSU Asesoft Ploiești va juca împotriva celor de la Energia Târgu Jiu.

12 comentarii la aceasta stire:
  • CSU Asesoft Ploiești ZZZ :

    Comentarii?
    Nu mai zice nimeni nimic despre arbitraj? Hai ca si la meciul asta au fost niste faze controversate.

    cu 9 ani în urmă (18.04.2015) Raspunde
  • CSM CSU Oradea ts_cata :

    ...
    Singurul comentariu este gestul lui Bogdan Popescu care intr-un meci cu asemenea miza a intors o decizie a arbitrilor recunoscand ca a fost aut din el. Cand o sa il vedem si pe Burlacu facand asa ceva.....

    cu 9 ani în urmă (18.04.2015)
    • CSU Asesoft Ploiești suporterbaschet:

      ...
      Nu o sa il vedem . Respect Popescu pentru acea faza si pentru jocul pe care il practica la vârsta asta . Ma bucur totuși ca burlacu a câștigat meciul.

      cu 9 ani în urmă (18.04.2015)
    • CSM CSU Oradea ts_cata:

      Burlacu
      0 puncte ieri, 0 caracter. Echipa lui a castigat meciul, nu el.

      cu 9 ani în urmă (18.04.2015)
    • CSU Asesoft Ploiești ZZZ:

      Burlacu
      Nu vorbesc de caracter, dar la 36 de ani cum vrei sa mai joace un om? Si-a facut datoria pe parchet destui ani. De vreo 2 ani incoace Catalin are zile bune si zile execrabile. Dar e acolo. Poate acesta este ultimul lui an.

      cu 9 ani în urmă (19.04.2015)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea rexdecebal :

    din ciclul sa batem campii cu gratie
    pai daca nu a fost transmis meciul ce sa comentam?!? sa comentam comentariile comentatorilor?!? bataie de joc...

    cu 9 ani în urmă (18.04.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe gogu :

    eroare
    Meciul s-a putut vedea pe internet,dar numai pentru cei interesati,bineinteles.Ca o concluzie personala:daca nici acum nu putem invinge Asesoftul(de fapt Asesoft II sa fim corecti) atunci cand?

    cu 9 ani în urmă (18.04.2015) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Mihai 1974 :

    meci
    pe internet nu se vede la fel, parerea mea! deci , ce sa comentam?

    cu 9 ani în urmă (18.04.2015) Raspunde
  • CSM Târgoviște kama :

    vacanta baieti

    "rexdecebal" si "meea" , acum ca sunteti in vacanta puteti sa urmariti si sa comentati liberi

    cu 9 ani în urmă (18.04.2015) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Mihai 1974 :

    Multumim
    Din fericire, e o tara libera! Felicit echipele Energia, Mures si Timisoara pt rezultate. Fara suparare, asta e parerea mea. In ceea ce priveste Asesoft raman consecventa. Steaua a avut un parcurs frumos. Sponsor principal Ministerul de Finante? Cu asta nu sunt de acord! Sunt banii nostri!Sper sa vad o finala ENERGIA -MURES pt a ne bucura de baschet! Hai MURES!

    cu 9 ani în urmă (18.04.2015) Raspunde
  • CSU Asesoft Ploiești ZZZ :

    Multumim RCS RDS (ironic)
    Dar fiind faptul ca nu sunt abonatul mai sus mentionatei companii (si nici nu imi doresc) vad meciurile de ani buni pe unde apuc (adica pe ce site se nimereste). Deci daca iti doresti sa vezi un meci, faci acest lucru. Si apoi comentezi. :)

    cu 9 ani în urmă (19.04.2015) Raspunde
  • SCM Timișoara cristian_ :

    meci
    Acesta poate fi revăzut oricînd la

    https://www.youtube.com/watch?v=tE_5rN5z-2o

    Cît despre arbitraj ce să mai zici... poți argumenta că sînt proști sau orbi. Minutul 8:00 Burlacu oprește un atac cu piciorul, nimeni nu fluieră, 2p Ploiești pe fast break.

    Putem veni cu teorii că nu a fost decisivă acea fază dar a fost suficientă să-mi strice orice plăcere în a mai urmări acest meci.

    Peste vreo 5 minute la o fază similară la Popescu Drugău fluieră rîzînd...

    De asemenea Ploieștiului i s-a permis o apărare mai agresivă decît celor Timișoara.

    cu 9 ani în urmă (20.04.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!