Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Asesoft Ploiești trece de SCM U Craiova după o repriză secundă excelentă

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
04.03.2015

CSU Asesoft Ploiești a câștigat partida din etapa cu numărul 22 a Ligii Naționale de Baschet Masculin jucată pe teren propriu în fața lui SCM U Craiova. După o primă repriză echilibrată în care oaspeții s-au ținut scai de ploieșteni, a urmat descătușarea gazdelor iar în secvența secundă nu au mai dat niciun fel de speranță echipei vizitatoare. CSU Asesoft Ploiești a învins astfel SCM U Craiova cu scorul 83-67.

Partida a început cu SCM U Craiova în prim plan. Echipa condusă de Andelko Mandic s-a aflat la conducerea partidei în primele sale minute. După 4 minute de joc, oltenii erau în avantaj, scor 7-9, datorită unei triple marcate de Milivoje Bozovic. Runkauskas și Pelekanos au pus rapid 5 puncte pentru Asesoft însă Bozovic a mai lovit o dată de la distanță pentru a egala la jumătatea sfertului. Pot și același Pelekanos au marcat de la distanță pe 18-12 în favoarea gazdelor. Pentru olteni, Bozovic a sunat revenirea iar Boltic și Santa l-au ajutat să ducă pe SCM U în avantaj după 10 minute, scor 20-21. În actul secund cele două echipe s-au anihilat reciproc. În a doua jumătate a sfertului, gazdele s-au desprins la 8 puncte după o triplă a veteranului Cătălin Burlacu. Oltenii nu s-au pierdut cu firea iar în ultimul minut, Bozovic și Dragoș Andrei cu câte un coș de 3 puncte fiecare au stabilit scorul pauzei, 40-38.

În partea secundă a meciului oltenii nu au mai rezistat decât 5 minute. Cu un Bozovic mai stins în repriza secundă, gazdele au reușit să pună punct după pe finalul sfertului prin Jonte Flowers și Stefan Pot, pentru a aborda sfertul decisiv cu 8 puncte avans. Actul patru a început perfect pentru echipa gazdă după reușita lui Jonte Flowers de la mare distanță. Santa și Petrișor au reaprins speranțele oltenilor și au dus scorul la 63-58. După jumătatea sfertului secund, Pelekanos, Runkauskas și Flowers au dat lovitura finală echipei conduse de Andelko Mandic și au dus diferența la 17 puncte, 79-62 cu 2 minute rămase de joc. Cu soarta partidei decisă înaintea ultimelor secunde cele două echipe au ajuns să încheie cu scorul de 83-67 pentru CSU Asesoft Ploiești, tabela fiind închisă de Milivoje Bozovic.

Remarcații partidei:

Asesoft: Michalis Pelekanos 21 de puncte, 4 recuperări și 2 pase decisive; Ivan Zigeranovic 17 puncte, 9 recuperări și pase decisive; Jonte Flowers 12 puncte, 3 recuperări și 5 pase decisive.

Craiova: Milivoje Bozovic 20 de puncte și 9 recuperări; Marko Boltic 15 puncte, 8 recuperări și 7 pase decisive; Szabolcs Santa 11 puncte și 6 recuperări.

foto:Răzvan Păsărică (sportpictures.eu)

2 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe totalulbaschetilor :

    Astept
    ...multumiri de la ploiesteni,ca i-am scos putin din degringolada,suntem o echipa de mare omenie!Cum si etapa viitoare ma astept sa-i revigoram si sa-i scoatem din pasa neagra si pe oradeni!Sa mai spuna cineva atunci ca nu meritam trofeul "Echipa Pacii"!

    cu 9 ani în urmă (05.03.2015)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe totalulbaschetilor:

      Si
      Uitati-va inca o data la halul de prestatie a acestei parnai de tentativa de jucator,Marojevic:16 minute,0(!!!) recuperari,4 puncte,2 eficienta...Bai nulitatilor,sa faci alegeri neinspirate se mai intampla,dar sa persisti cu atata fanatism in ele...Iar pentru conformitate,reamintiti-va comentariile unor suporteri medieseni(oras mic,dar cu o traditie in baschet pe care noi nu o avem)care spuneau ca asta a fost cel mai prost jucator care a evoluat la ei...

      cu 9 ani în urmă (05.03.2015)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!