Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Asesoft s-a impus în duelul giganţilor din Balcani

Radu Bărăian

Radu Bărăian
12.09.2014

Campionii de la CSU Asesoft Ploieşti şi-au prezentat în faţa fanilor lotul cu care vor aborda noul sezon competiţional. Acest lucru s-a întâmplat cu ocazia unui amical de lux, disputat în compania campioanei Serbiei şi a formaţiei care în stagiunea trecută din Euroligă a ajuns în faza Top 16, Partizan Belgrad

Sârbii au fost deplasarea la Ploieşti cu o echipă tânără, iar acest lucru a făcut ca elevii pregătiţi de Vladimir Arnautovic să câştige meciul la 28 de puncte diferenţă, scor final 87-59. Campionii României au început tare duelul giganţilor din Balcani, adjudecându-şi primele două sferturi cu parţiale de 24-17 şi 24-8. La pauza mare, tabela de marcaj din Sala Olimpia indica 48-25 în favoarea românilor. Secvenţa cu numărul trei a fost câştigată de Partizan cu 18-16, iar ultimele 10 minute le-au revenit din noul prahovenilor, 23-15, câştigând astfel confruntarea cu 87-59. 

Punctele grupării CSU Asesoft Ploieşti au fost marcate de Runkauskas 13, Flowers 13, Labovic 11, Burlacu 10, Cooper 10, Pelekoanos 8, Mohammed 7, Negoiţescu 6, Movileanu 6, respectiv Szijarto 3. Pentru Asesoft au mai jucat: Brown, Dogaru, Lee şi Ene.

De cealaltă parte, din lotul sârbilor au punctat Milutinov 18, Milutinovic 9, Marinkovic 7, Dallo 7, Andric 7, Bogdanovic 6, Gagic 4 şi Salic 1. Au mai evoluat: Torlak, Aranitovic, Kouzeloglou, Mikovic, Bezbradica. 

Pentru campioana României în exerciţiu se apropie cu paşi repezi primul meci oficial al sezonului, duelul din SuperCupă cu Energia Târgu Jiu, meci care se va disputa în Sala Dinamo din Bucureşti în data de 24 septembrie. Apoi, în perioada 26-28 septembrie, alb-albaştri vor participa la un turneu amical Wroclaw, acolo unde va întâlni Slask din localitate, Turow Zgorzelec (campioana Poloniei, va juca în Euroligă în noul sezon, noua echipă a lui Vlad Moldoveanu), respectiv Dinamo Sassari (câştigătoarea Cupei Italiei). Pentru cei de la Partizan Belgrad urmează acum un turneu amical la Sarajevo. 

CSU Asesoft Ploeşti şi Partizan Belgrad ar putea fi adversare şi în mod oficial, în grupele EuroCup. Ambele grupări fac parte din Conferinţa II a competiţiei europene. 

*Foto: Mirela Oprea

3 comentarii la aceasta stire:
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    "duelul gigantilor"......
    "duelul gigantilor"? come on guys! nu vi se pare ca exagerati?

    Intradevar, sunt cele mai bune echipe de club din Romania si Serbia dar de aici si pana la "duelul gigantilor" e cale lunga, parca ar fi fost o finala de Euroliga :) Daca era un meci Olympiakos - Real Madrid intelegeam, acestia chiar sunt giganti dar Asesoft si rezervzlz de la Partizan intr-un meci amical? Get real!

    cu 9 ani în urmă (12.09.2014)
    • FC Argeș Pitești Gabitzu01:

      Real ???
      Pai, Real Madrid nu prea e din Balcani !

      cu 9 ani în urmă (12.09.2014)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Don Ramon :

    Dado, mişcă-te repede!
    Într-adevăr, nu prea e loc pentru expresii bombastice. Am putut doar constata la Partizan calitatea fizică şi tehnică a unor băieţi ce, în majoritate, nu cred că treceau de 23 ani. De aceea aştept cu interes meciul de cupă , ceva mai revelator, cu Craiova. Lotul actual al Asesoft-ului pare destul de omogen valoric, parcă peste sezonul trecut. Nu ştiu ce limite sunt impuse de regulament în folosirea jucătorilor străini, dar oricum banca pare foarte lungă şi relativ valoroasă. Mi-au plăcut: faptul că Burlacu încă mai ţine, chiar dacă nu multe minute, revenirea de formă a lui Levi(cred că jocurile la Naţională i-au redat încredere), buna acoperire a poziţiilor 1 şi 2 ( mie personal mi-a plăcut mult Runkauscas).
    Pentru poziţiile 3-5 Dado are atâtea soluţii cum nici nu cred că a visat.
    De aceea sper ca anul acesta să se dumirească mai rapid, să asambleze mai repede echipa, să avem cât mai mult noroc la alcătuirea grupelor şi să facem şi noi o ispravă mai acătării în Eurocup.

    cu 9 ani în urmă (12.09.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!