Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu a transferat trei americani și doi canadieni

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
08.07.2015

Richard Amardi, în vârstă de 27 de ani, vine din campionatul Canadei

CSU Sibiu a susținut, în această seară, o conferință de presă în care și-a prezentat lotul cu care va aborda următorul sezon competițional. La întrunirea cu presa au participat antrenorul Dan Fleșeriu respectiv co-președinții Horațiu Floca și Laurențiu Buduleci. Cei trei au făcut cunoscute numele celor cinci străini care vor evolua în stagiunea 2015/2016 la CSU, alături de alți cinci jucători români, dar și un antrenor secund de origine spaniolă.

Pe poziția de fundaș gruparea de pe Cibin a bătut palma cu Marek Klassen. În vârstă de 23 de ani, Klassen măsoară 1.85m cântărește 82kg, a absolvit colegiul Point Loma Nazarene din SUA, evoluând în NCAA2. Originar din Canada, acesta a înregistrat medii de 9.9 puncte, 2.9 recuperări și 3.7 pase decisive pe meci cu procentaje bune la trei puncte, 39,4%, 45.6% din interiorul semi-cercului respectiv 75% de la libere. În 2011 Klassen a făcut parte din naționala U19 a Canadei. În CV-ul point guard-ului se regăsește și titlul de campion al NCCAA D1, obținut în 2014.

Richard Amardi va evolua la Sibiu pe poziția 4. Sportivul ce măsoară 2.06kg și cântărește 102kg este de origine canadiană, iar stagiunea precedentă a petrecut-o la Brampton A's, grupare ce face parte din prima ligă a Canadei. Acolo a înregistrat medii de 12.4 puncte, 4.6 recuperări cu 51.1% 2P, 41.4% 3P și 73.7% la libere în 20 de jocuri desfășurate. Amardi a aboslvit colegiul din Oregon, evoluând 34 de meciuri în stagiunea 2013-2014 a NCAA având medii de 6.4 puncte și 3.9 recuperări.

Tot din Canada sosește și noul pivot al grupării. Este vorba de Nick Evans, sportiv de origine americană în vârstă de 27 de ani ce măsoară 2.10 și cântărește 113kg. Ultimii patru ani i-a petrecut în prima ligă din Canada, la formațiile Summerside Storm și The Island Storm. În stagiunea 2014/2015 Evans a fost semifinalist având medii de 12.6 puncte, 6.5 recuperări și 23 de minute, cu 58% la două puncte și 69% de la libere în 41 de jocuri. 

Lawrence Gilbert evoluează pe poziția de extremă, măsoară 2.00m și va împlini 29 de ani în luna decembrie a acestui an. Gilbert a mai trecut pe la formații precum Manizales, Piratas, Barrancabermeja CF (Columbia), Siglo (Republica Dominicană) sau Al Salam, Al Nahda Al Khobar (Arabia Saudită). În 2010 Gilbert a făcut parte din lotul lărgit al naționalei U20 a SUA, fiind desemnat MVP-ul ligii Republicii Dominicane în 2013. Site-ul nostru nu a găsit statisticile sale din ultimul sezon competițional.

William Mathias Paul este singurul sportiv transferat de CSU ce nu se află la primul contact cu baschetul european. În vârstă de 27 de ani, Paul evoluează pe postul de pivot, măsoară 2.08, cântărește 111kg și a absolvit colegiul Arkansas Tech (NCAA2) în anul 2013. Ultimele două sezoane le-a petrecut în prima ligă din Danemarca la Svendborg Rabbits. În stagiunea recent încheiată el a avut 18.6 puncte, 7.5 recuperări și 2.2 pase decisive cu 57% la două puncte, 41.6% la trei puncte și 82.8% la libere. 

La capitolul noutăți se află și Jose Silva Moreno, antrenorul secund al României la EuroBasket 2015. De origine spaniolă, cel poreclit „Pepe” a fost secund la Fenerbahce Istanbul precum și la Kastoria Basketball Club, formație din liga Greciei.

Per total observăm că Dan Fleșeriu a mizat pe jucători atletici cu procentaje foarte bune la aruncările de trei puncte. Un prim minus ar putea fi faptul că în afară de William Paul, niciunul nu a mai evoluat în Europa. 

Vom reveni cu declarații!

7 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe TDM :

    Strategie cluburi
    Aducerea de 7 jucatori noi in fiecare an nu place suporterului si de aceea nu se mai populeazs salile. Vezi Cluj, Mures, TM, Oradea...Pacat. Jucatorii nu se ataseaza de club si nici suporterii de ei. Salile celor de mai sus erau pline odata.

    cu 8 ani în urmă (09.07.2015)
    • CSM CSU Oradea Robert:

      @TDM
      Eu nu cred ca aducerea de jucatori noi de la an la an face ca suporterii sa nu mai vina la meci, ci rezultatele.Aici ma rezum strict la Oradea la ce am vazut cu ochii mei in ultimele 2 sezoane.Sezonul trecut nu a venit lumea la sala pentru ca am avut rezultate mediocre, dar asta nu inseamna ca sala a fost goala la fiecare meci.Inca imi amintesc ca la meciurile cu Pitesti din retur si singurul meci de acasa cu Steaua in PO sala a fost plina.Si ca sa raman la ideea asta, iti dau exemplu tot CSM in sezonul 2013-2014.Am transferat 4 jucatori noi in acel sezon(Subotic,Markovic,Denison,Nicoara) si totusi lumea a venit la sala si a venit in numar foarte mare, nu din cauza ca sunt jucatori noi, ci din cauza rezultatelor bune.

      Ai si tu partea ta de dreptate, dar inclin sa cred mai mult ca rezultatele si nu schimbarea de jucatori face ca lumea sa nu mai vina.Exista si mici exceptii si chiar iti pare rau daca pleaca 1-2 jucatori, insa nu cred ca e un factor determinant sa te faca sa nu mai vii deloc la sala.

      cu 8 ani în urmă (09.07.2015)
    • tzontzolino:

      re
      La Pitesti lumea vine daca sunt rezultate- nu are nici o treaba cu lotul. Suntem normal cativa care avem jucatorii nostrii- inca ma interesez de cei din primul meu sezon dar asta e viata! Dar 1-2 jucatori emblematici poti pastra...adica vezi impactul lui Franklin la voi!( si eu ma bucur ca s-a intors)

      cu 8 ani în urmă (09.07.2015)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu Fr3aksway :

    ...
    Nu cred ca deranjeaza pe nimeni schimbarea lotului, daca exista rezultate.

    Sincer eu mi-am dorit ca niciun strain sa continue la CSU dupa ce prestatii mizerabile am avut anul trecut.

    cu 8 ani în urmă (09.07.2015)
    • tzontzolino:

      re
      Momentan mi se par transferuri gen a la Timba Timisoara...copii adusi direct din NCAA, fara experienta, moda cu americanii...ok au dorinta de joc dar totusi mi se pare riscanta campania de transferuri. Sa speram ca vor face spectacol si ca Sibiu va fi ce era si inainte, nu ca anul trecut :(

      cu 8 ani în urmă (09.07.2015)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu @lexCSU :

    E greu
    Din pacate nu aveam de ales, trebuia schimbat tot lotul de straini, nici unul nu mai putea sa ramana dupa ce s-a intamplat anul trecut. Poate din exterior nu s-a vazut, asa de bine, echipa dezbinata, certuri intre ei si nu au dat 2 bani pe suporteri... si-au batut joc in ultimul hal de noi, niste mercenari..asta asa ca sa fiu bland.
    In plus fata de asta, bugetul la fel de prost precum in ultimii ani...chiar mai mic fata de anul trecut, astfel ca e imposibil sa emitem pretentii, Fleseriu a explicat foarte bine la conferinta de presa situatia.
    Asta e, defilam cu ce putem, e deja obisnuinta, dar atata timp cat jucatorii isi dau interesul si pun suflet vor fi apreciati chiar daca doare din ce in ce mai tare mediocritatea asta care dureaza de atata timp si odata cu timpul isi pune amprenta negativ asupra suporterilor.

    cu 8 ani în urmă (09.07.2015) Raspunde
  • BC CSU Sibiu JCN :

    Ce am ajuns...
    A punctat foarte bine colegul de la Pitesti, transferuri gen Timba.
    Ce va mai place unora sa va lasati prostiti de povestea asta cu bugetl. De asta sunt pusi oameni in functii de conducere sa aduca bani la echipa, daca nu sunt in stare ce cauta acolo ?
    Nu s-a schimbat nimic stati linistiti, la Sibiu nu se vrea performanta, banii ajung acolo unde 'trebuie'.

    cu 8 ani în urmă (10.07.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!