Stiri Cupa României Masculin

CSU Sibiu câștigă prima manșă din dubla cu Dinamo

Ana-Maria Mătușoiu

Ana-Maria Mătușoiu
28.09.2016

CSU Sibiu a obținut o victorie categorică în prima manșă din dubla cu Dinamo București, în Cupa României. Sibienii s-au impus la o diferență de 18 puncte, scor 94-76, după ce au condus aproape toată partida. Gazdele au fost conduse doar o singură dată, în primul minut de joc: 2-4, mergându-se cap la cap până la finele sfertului. Apoi, galben-albaștrii au preluat conducerea asupra partidei, având la un moment dat și un avantaj de 24 de puncte.

Partida a avut un start echilibrat, dar sibienii au preluat conducerea pe parcurs, mărindu-și semnificativ ecartul în repriza secundă. Igor Mijajlovic a deschis scorul cu o reușită din semicerc, însă Orbeanu a egalat, iar Vîrna a punctat pentru 4-2. Sibienii au egalat prin Bogdan Popescu, după care sfertul s-a menținut extrem de echilibrat. După primele 10 minute de joc, tabela de marcaj indica egalitate: 22-22.

Gazdele au început perfect sfertul secund, cu un „run” de 11-0. Oaspeții nu au reușit mare lucru în această secvență, marcând doar 12 puncte. Sibienii au intrat la pauza mare cu un avantaj liniștitor de 13 puncte: 47-34.

Baschetbaliștii lui Dan Fleșeriu au continuat jocul bun și după pauză. După doar patru minute trecute din sfertul trei, sibienii conduceau cu 24 de puncte: 63-39. Oaspeții s-au mișcat mai bine în ultimul sfert, pe care l-au și câștigat cu 24-21, însă diferența de 3 puncte nu a contat pe tabelă. Sibienii au câștigat manșa tur cu Dinamo cu scorul de 94-76, având un avantaj de 18 puncte înainte de retur.

Principalul realizator al lui CSU Sibiu a fost Bodan Popescu. Acesta s-a remarcat cu 19 puncte, 5 recuperări și o pasă decisivă.

De partea cealaltă, cel mai bun marcator al lui Dinamo a fost Sead Hadsifezovic. Baschetbalisul a fost aproape de double-double, cu 17 puncte și 8 recuperări. Acesta și-a mai trecut în cont o pasă decisivă și 3 intercepții.

Returul dintre CSU Sibiu și Dinamo București se joacă săptămâna viitoare, la București. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!