Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu l-a anunțat pe americanul Kyle Nelson

Adrian Micinic

Adrian Micinic
04.07.2013

Kyle Nelson este cea mai recentă achiziție a lui CSU Sibiu, informează site-ul oficial al ardelenilor. Americanul are 24 de ani și sosește de la Rustavi, din primul eșalon al Georgiei.

În sezonul 2012/13, a bifat 23 prezențe pentru această grupare și a avut medii de 16.8 puncte, 9.1 recuperări, 2.7 pase decisive, cu 1.2 intercepții și 1.0 posesii pierdute în 32.7 minute pe meci. A avut 20.0 la eficiență și procentaje de 63% la libere, 59% la două puncte, respectiv 35% la trei puncte.. El este născut pe 17 iunie 1989, măsoarp 2.03 metri, cântărește 104 kilograme și evoluează pe poziția 4.

Nelson a absolvit universitatea Augustana, Illinios, în anul 2011. El a jucat în NCAA 3. Primul său contract a fost cu Liepajas Lauvas, în sezonul 2011/12. Alături de această echipă a jucat în campionatul Letoniei și în Liga Baltică. Pe parcursul aceluiași sezon s-a transferat, mai exact în luna noiembrie, la BK Zemgale Jelgava.

Alături de Rustavi, a terminat sezonul regulat al ediției 2012/13 pe locul al 3-lea, dar a fost eliminat în primul tur al playoff-ului.

De asemenea, CSU Sibiu a anunțat continuarea colaborării cu Sasho Gruev. Astfel, lotul echipei pregătite de Miodrag Perisic cuprinde șase străini.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!