Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu l-a înregimentat pe Matija Ceskovic

Adrian Micinic

Adrian Micinic
03.07.2013

 

Matija Ceskovic este noul jucător al echipei CSU Sibiu. Sportivul croat-bosniac sosește de la BC Mureș, alături de care a ajuns în finala Ligii Naționale la primul său sezon în România.

În vârstă de 32 ani, jucătorul de 1.92 metri evoluează în principal pe poziția 2, însă poate îndeplini și sarcinile poziției 1. În sezonul 2012/13 a bifat 29 prezențe în eșalonul de elită al baschetului românesc având medii de 14.2 puncte, 3.2 pase decisive, 1.4 recuperări, 0.8 intercepții și 2.1 posesii pierdute pentru un coeficient de 10.9 la eficiență în 29:26 minute pe parchet.

De-a lungul carierei, Ceskovic a jucat pentru Siroki, Helios Domzale, Bosna Sarajevo, Kolosos Rhodes, Pecs, Kaposvar, Orchy, Trogir și Kvarner.

Ceskovic este al doilea jucător străin care semnează la Sibiu în această vară. De notat că primul a fost Milos Bojovic. De asemenea, ardelenii au prelungit contractele americanilor Devon Austin și Christopher Lee Wayne. În plus, bulgarul Sasho Gruen este aproape de a-și prelungi șederea pe Cibin.

Foto: Răzvan Păsărică (www.rpressport.ro) 

5 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe magyari :

    pe 2 ...
    Va fi interesant de urmarit cum va juca, in cazul in care va fi folosit pe 2. Imi place jucatorul, este experimentat, are mana buna, dar parca nu este conducator de joc. Parca ii vine mai bine pozitia 2, cea de "shooter" si nu una de creatie.

    cu 10 ani în urmă (03.07.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Dan C :

    Ceskovic
    Ar fi fost bine sa ramina la Mures, unde deocamdata pe pozitiile 1-2 nu s-au facut multe miscari. Cu Martinic puteau sa faca o figura frumoasa.

    Ii urez succes la Sibiu!

    cu 10 ani în urmă (03.07.2013) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș erebus :

    Ceskovic
    si mie mi-a placut acest jucator.
    In acest caz astept aducerea inca-unui jucator pe pozitia 1.

    cu 10 ani în urmă (03.07.2013) Raspunde
  • CS Concordia Chiajna Nicusor :

    ...
    La Sibiu sunt deja 3 pg (gruev, aktas si calota). Cred ca doar in cazuri extreme il va fi fortat pe postul 1.

    cu 10 ani în urmă (03.07.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    Is 3, da din pacate doar la numar...Ceskovic pentru mine e cea mai mare pierde pentru Mures.Sa nu le para rau eu atat am de zis.Sigur ca avea niste probleme cu accidentarile, da asa jucator complet pe posturile 1 si 2(ca tehnica ma refer) cred ca n-am mai vazut de la Marjanovic care ramane si dupa atatia ani un etalon ce nu a mai fost atins de nicio extrema venita prin Romania

    cu 10 ani în urmă (04.07.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!