Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu rămâne neînvinsă pe teren propriu în urma duelului contra BCM U Pitești

Mara Mihăilescu

Mara Mihăilescu
27.01.2019

hardy

Etapa a doua a "Top 6" se încheie cu o victorie autoritară a celor de la CSU Sibiu, pe teren propriu, în fața celor de la BCM U Pitești, scor 104-86. Astfel, elevii lui Dan Fleșeriu ajung la 8 victorii din tot atâtea meciuri jucate în Sala Transilvania, după un duel câștigat fără drept de apel.

Primii 5:

BCM U Pitești: Jahii Carson, Ivan Siriscevic, Maksim Sturanovic, Maksym Korniienko, Marius Ciotlăuș

CSU Sibiu : Kevin Hardy, Monyea Pratt, Lucas Tohatan, Chris Cooper, Justas Tamulis

Partida a debutat cu o reușită de 2 puncte a lui Lucas Tohatan, ce a primit imediat un răspuns de la Maksym Korniienko. Ulterior, după o liberă ratată de Marius Ciotlăuș, Kevin Hardy și Lucas Tohatan și-au dus echipa la o diferență de 5 puncte după 2 coșuri spectaculoase, scor 8-3.

Marius Ciotlăuș a comis o abatere de 5 secunde la repunere, moment de care a profitat americanul Kevin Hardy, reușind un coș cu fault.Ulterior, Lucas Tohatan a comis un fault destul de serios la Jahii Carson, care a trebuit să părăsească terenul din cauza unei răni deschise în zona ochiului, iar Korniienko a reușit o aruncare de la mare distanță, scor 11-8.

Sibienii au atacat prin reușitele lui Chris Cooper și Monyea Pratt, ce a înscris o aruncare de la mare distanță, scor 16-10.Același Monyea Pratt a dus sibienii la cea mai mare diferența înregistrată până în acel moment printr-o aruncare de trei puncte, însă Tony Bishop a răspuns imediat cu o reușită de același tip, scor 21-16.

 

Partida continuă într-o manieră echilibrată, însă piteștenii se aproprie de gazde după un dunk extrem de spectaculos, făcut pe întoarcere, al internationalului pamanez Tony Bishop, scor 23-20.Cu doar un minut înainte de finalul primului sfert, Mladen Jeremic restabilește egalitatea în Sala Transilvania, în urma unei reușite de la mare distanță, scor 23-23.

Piteștenii trec la conducere după două libere înscrise de același Mladen Jeremic, iar partida continuă echilibrat. Randal Falker stabilind scorul final al primului sfert, 26-27.

Sfertul secund debutează cu un lay up înscris de Maksim Korniienko, ce primește un răspuns imediat de la CSU Sibiu, prin Monyea Pratt, ce înscrie a treia aruncare de la mare distanță din această partida, fiind singurul care a reușit o astfel de aruncare din echipa să până în acel moment.După o serie de ratări ale pitestenilor, Lucas Tohatan a înscris o aruncare de la mare distanță, moment în care sibienilor le-a mai fost acordată o liberă, în urma unui tehnic primit de banca pitestenilor, însă Justas Tamulis o ratează, scor 36-31.

După un prim sfert slab și o liberă ratată, Justas Tamulis se “revansează” față de fanii sibieni și înscrie o triplă, primind  un răspuns de 2 puncte de la Jahii Carson.Imediat, după un atac pierdut de pitesteni, Justas Tamulis mai bifează o aruncare de la mare distanță și duce scorul la 42-36.

În urma unui time out cerut de Florin Nini, BCM U Pitești arată un joc ofensiv mult mai bun. Lucas Tohatan e singurul care înscrie pentru sibieni timp de câteva atacuri, în timp ce duo-ul decisiv din meciul cu U-BT Cluj Napoca, Jeremic-Bishop, reușește un run de 8 puncte, în final Jeremic stabilind pentru a două oară egalitatea în acest meci, scor 44-44.

Ulterior, după un fault asupra lui Jahii Carson, americanul a fost scos din teren după a doua liberă înscrisă întrucât sângera în urma loviturii la pleoapă cauzată de duelul cu Tohătan. A două liberă a fost marcată de Jeremic, scor 50-49.În final, Ivan Siriscevic stabilește scorul final al primei reprize, 52-51.

La revenirea de la vestiare, Maksim Sturanovic este în prim plan la ambele panouri, reușind o aruncare de 2 puncte, dar și un capac la aruncarea lui Chris Cooper, iar piteștenii revin la conducere, scor 52-53.

Sibienii răspund imediat cu o serie de aruncări reușite, printre care și o nouă triplă a lui Justas Tamulis., scor 61-55. După un timp de odihnă destul de tensionat al argesenilor, în urmă acestei desprinderi a gazdelor, BCM U Pitești răspunde printr-un run de 5 puncte, prin aruncarea de la mare distanță a lui Mladen Jeremic și o pătrundere spectaculoasă a lui Jahii Carson.

Kevin Hardy impresionează din nou publicul din Sala Transilvania prin două atacuri consecutive încheiate cu dunk, iar la celălalt panou Maksym Korniienko reușește o pasă spectaculoasă pentru Tony Bishop, scor 64-62.

Justas Tamulis continuă prestația spectaculoasă din afară semicercului cu o nouă aruncare de la mare distanță, urmând că apoi să obțină trei faulturi consecutive, cu o statistică de 6/7 libere înscrise, totalizând pentru un run de 9 puncte.

Imediat după, Kevin Hardy îi duce pe sibieni la cea mai mare diferența consemnată până în acel moment, în urma unui coș pentru care a primit și o liberă suplimentară, scor 77-67.

Același Justas Tamulis reușește o nouă aruncare de trei puncte, iar, în răspuns, Jahii Carson, faultat destul de puternic din nou de Lucas Tohatan, stabilește scorul înaintea ultimelor 10 minute, 81-70.

Sfertul final debutează cu un floater dificil înscris de Maksym Korniienko, însă elevii lui Dan Fleșeriu răspund imediat cu o serie ofensivă extrem de spectaculoasă, ce l-a avut în prim plan pe Kevin Hardy. Americanul continuă seria dunkurilor, incheiand ultimul atac cu un poster dunk asupra lui Maksym Korniienko.

Când gazdele se desprinseseră la 19 puncte, Tony Bishop a reușit să mai micșoreze din diferența de pe tabelă, prin intermediul unui coș cu fault.Ulterior, urmând că Ivan Siriscevic să înscrie și el a doua aruncare de la mare distanță din acest meci, scor 93-78.

CSU Sibiu continuă să domine această partidă și să ofere fanilor sibieni un meci extraordinar de spectaculos. Mladen Jeremic mai reduce din diferență printr-o reușită de la mare distanță, iar Tony Bishop stabilește scorul final, în urmă unei libere înscrise, scor 104-86.

De la BC CSU Sibiu s-au remarcat: Justas Tamulis cu 28 puncte (5x3), 3 recuperări și 2 pase decisive, Kevin Christopher Hardy cu 27 puncte, 6 recuperări și 5 pase decisive și Monyea Durrell Pratt cu 15 puncte (3x3), 8 recuperări și 7 pase decisive.

 

De partea cealaltă s-au remarcat Mladen Jeremic cu 23 puncte (3x3), 2 recuperări și o pasă decisivă, Tony Cal Bishop Jr cu 17 puncte (1x3) și 5 recuperări și Jahii Carson cu 14 puncte, 4 recuperări și 4 pase decisive.

 

*SURSA foto: facebook CSU Sibiu

7 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    CSU
    Două reprize diferite, în a doua ne-am apărat, în prima nu. Dacă jucăm ca în a doua și la Oradea, putem câștiga. Piteștiul face mereu greșeala asta, că încearcă să se ia cu noi la întrecere, în loc să-și folosească armele proprii; deși astăzi i-am fi bătut oricum, cu siguranță nu la fel de clar, dar tot i-am fi bătut.

    cu 5 ani în urmă (27.01.2019) Raspunde
  • BC CSU Sibiu JCN :

    CSU
    Felicitari echipei. Nu am jucat extraordinar dar cand ne-am distantat un pic adversarul a cedat, nu stiu daca fizic dar nu a mai luptat aproape deloc.
    Imi place Tohatan din ce in ce mai mult si nu imi place tactica asta a lui Dan de a il scoate din joc in repriza a doua. Da, Mirel e un aparator mult mai bun dar eu cred ca ar trebui folosit mai mult Tohatan. Brosser e in continuare la fel de bezmetic si pierde mingi importante . Inca o remarca, nu il putem in valoare pe Philmore care e un superjucator.
    Sper sa aducem un 1 meserias pentru ca vom avea mari probleme in playoff in formula actuala.

    cu 5 ani în urmă (27.01.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Buuun
      Să zicem că ieri aveam PG-ul ăla meseriaș, pe care din ceilalți 6 l-ai fi trimis aseară în tribună? Atenție, nu spun că nu avem nevoie de el, e foarte probabil să fie așa, dar vor apărea alte probleme de gestionat.

      cu 5 ani în urmă (28.01.2019)
    • BC CSU Sibiu Markus:

      .
      Probabil cel care va intra in rotatie o sa fie Philmore, avand in vedere ca Hardy si Pratt se descurca in aparare si cu oameni mai mari. Cred ca am pierde foarte mult sub panou daca in rotatie ar intra Cooper sau Falker. Nu cred ca Philmore poate sa intre in locul unuia dintre cei 2. Pentru prima data suntem acoperiti la pozitia 5, pana in acest sezon Cooper nu avea o rezerva pe masura. Parerea mea. Dar de acord, este un moment delicat pe care Dan trebuie sa fie atent cum il gestioneaza.

      cu 5 ani în urmă (28.01.2019)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu JCN :

    Am uitat..
    Arbitrajul foarte, foarte prost. Nu au fost niste amatori cu fluierul in gura astazi, au fost arbitri cu experienta.

    cu 5 ani în urmă (27.01.2019) Raspunde
  • BC CSU Sibiu mid53 :

    JNC
    Subscriu in totalitate ,comentariului tau!

    cu 5 ani în urmă (28.01.2019) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac :

    Meci
    Pacat de prima repriza buna. Am jucat impotriva Clujului si Sibiului, trebuie sa castigam cu Craiova si Timisoara. Nu va fi usor, dar am vazut un plus in ultima vreme in meciurile echipei si am incredere.

    cu 5 ani în urmă (28.01.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!