Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu se impune la Pitești la o diferență de 9 puncte

Ana-Maria Mătușoiu

Ana-Maria Mătușoiu
27.01.2017

BC CSU Sibiu a obținut vineri seara cea de-a 11-a victorie în acest sezon competițional al Ligii Naționale de Baschet Masculin. Sibienii s-au impus cu scorul de 80-71 pe terenul celor de la BCM U Pitești, la capătul unui meci extrem de disputat. Piteștiul și Sibiul și-au împărțit sferturile (21-17, 12-21, 13-22, 25-20), la finele celor 40 de minute regulamentare de joc câștigători fiind sibienii, care s-au impus la o diferență de 9 puncte.

Incert pentru partida cu BCM U Pitești, după ce a lipsit și în etapa precedentă din cauza unei accidentări, Bogdan Popescu a intrat titular și a avut un start de partidă perfect, marcând primele 9 puncte ale echipei sale. Deși au debutat în forță, conducând cu 9-3, sibienii au slăbit motoarele și s-au văzut conduși după un run de 6-0 semnat de Marinov, Kostoski și Mladenovic. Piteștiul a încheiat primul act în avantaj, scor 21-17.

Inexistent în primul act al partidei, Kevin Hardy a marcat în debutul sfertului secund, iar Marcel Davis a restabilit egalitatea după un minut și jumătate, 23-23. Sfertul s-a menținut echilibrat până spre jumătate, după care sibienii au preluat conducerea, baschetbaliștii antrenați de Dan Fleșeriu descurcându-se mult mai bine pe plan ofensiv în această secvență.  În minutul șase, galben-albaștrii s-au desprins la 6 puncte după un slam dunk formidabil al lui Hardy și s-au menținut la conducere, intrând la pauză cu un avans de 5 puncte: 38-33. În acest sfert, oaspeții au marcat 21 de puncte, în vreme ce argeșenii au pus pe tabelă numai 12 puncte.

Penultimul sfert a fost deschis de gazde. Corpodean a marcat de la mare distanță și Piteștiul s-a apropiat la o posesie, însă Mijajlovic a replicat, păstrând un avans de patru puncte în dreptul formației sale. Sibienii s-au dus la plus zece, scor 48-38, cea mai mare diferență de scor înregistrată până atunci, după un parțial de 8-0 semnat de Cooper, Mijajlovic și Popescu. A urmat o răbufnire a gazdelor, care au redus din deficit și s-au apropiat la 6 puncte cu două minute rămase din sfert, scor 52-46. Sibienii au rămas pe poziții și au încheiat secvența în forță, cu un parțial de 8-0, intrând în decisiv cu un avans de 14 puncte, scor 60-46.

Gazdele au început ultimul act în mare viteză și au redus semnificativ din diferență prin coșurile de la mare distanță înscrise de Stăncuț, Kostoski și Gabric. Piteștenii au continuat în același ritm și s-au apropiat la un punct în trei minute și jumătate, scor 63-62, după ce intraseră în decisiv cu un handicap de 14 puncte. Galben-albaștrii au gestionat bine finalul de meci, revenind în joc grație celor două coșuri consecutive de 3 puncte marcate de Lalovic. CSU Sibiu s-a distanțat din nou și s-a impus la o diferență de 9 puncte, scor final 80-71.

Cel mai bun marcator al lui BC CSU Sibiu a fost Igor Mijajlovic, cu 21 de puncte. Chris Cooper a terminat din nou în double-double, cu 13 puncte și 13 recuperări.

De partea cealaltă, cel mai bun marcator al lui BCM U Pitești a fost Vincent Hunter, cu 20 de puncte.  

 

*foto: Ana-Maria Mătușoiu

2 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu BB55 :

    csu
    Bravo baieti, frumos meci! E din ce in ce mai bine.
    Miercuri iarasi un meci greu, sa speram ca va fi bine.
    Hai CSU!!!

    cu 7 ani în urmă (27.01.2017) Raspunde
  • BC CSU Sibiu mid53 :

    satisfactie
    FELICITARI !!! Ne-ati adus o mare bucurie! Miercuri va vom primi cum se cuvine !

    cu 7 ani în urmă (27.01.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!