Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu, victorie autoritară în meciul 2 cu SCM U Craiova

Eduard Popa

Eduard Popa
13.05.2019

CSU Sibiu, victorie autoritară în meciul 2 cu SCM U Craiova

sibiu craiova baschet

CSU Sibiu a câștigat meciul 2 al semifinalei Ligii Naționale de Baschet Masculin, contra celor de la SCM U Craiova, scor 88-59.

CSU Sibiu a început meciul cu Tohătan, Hardy, Pratt, Philmore și Cooper, în timp ce SCM U Craiova a jucat cu Curry, Troupe, Casale, Gajovic și Koreniuk.

Sibienii au dominat cu autoritate începutul meciului, iar după 5:04 minute conduceau cu 11-0! Primul coș al oltenilor a venit prin Koreniuk, după 5:32 minute. Ratările și imprecizia au continuat în ofensiva formației din Bănie, care aveau să mai găsească drumul spre coșul sibienilor abia după alte două minute (14-4). Gazdele au continuat să atace inelul oltenilor și au obținut mai multe libere prin care au pus puncte pe tabelă. Astfel, după primele 10 minute, scorul era 20-8 pentru CSU Sibiu, după un assist de efect al lui Hardy la Falker.

Sfertul doi a început cu multe ratări de ambele părți. Sibiul a început însă să pună puncte prin Tamulis cu un and-one și Randal Falker, cu un coș de 3 puncte care a dus scorul la 31-12. A urmat un mic run de 7-1 pentru olteni, dar sibienii au răspuns imediat cu 6 puncte consecutive. Porter Troupe a spart și el în sfârșit gheața, cu 5 puncte consecutive, dar Tamulis a marcat un coș de 3 înainte de pauză, care a dus scorul la 41-24 după 20 de minute.

Tamulis și Falker au deschis sfertul doi cu 4 puncte consecutive, iar repriza a doua a reprezentat la rândul ei un galop de sănătate pentru sibieni, care și-au luat avânt și au intrat după 30 de minute cu un avantaj uriaș, de 28 de puncte, scor 69-41. Ultimul sfert le-a dat ocazia celor doi antrenori să le ofere minute și jucătorilor mai puțin folosiți în acest sezon, iar diferența nu a scăzut niciodată la mai puțin de 26 de puncte.

Scor final 88-59 și CSU Sibiu are un avantaj de 2-0 în seria cu SCM U Craiova.

Justas Tamulis a înscris 18 puncte, Isaiah Philmore 14, Kevin Hardy 13, cu 7 recuperări și 7 pase decisive, Randal Falker 12 puncte și Mirel Dragoste 10. De partea cealaltă, Porter Troupe a marcat 14 puncte iar Goran Gajovic și Jason Boone câte 10 puncte pentru fiecare.

Meciul 3 al seriei CSU Sibiu – SCM U Craiova se joacă vineri, 17 mai, de la ora 17:15. 

*foto: Cristi Cojocariu

28 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Buuun
    Mai avem nevoie doar de 4 meciuri la fel, cu intensitatea pe care am arătat-o azi și e perfect. Impresionant jocul din seara asta. Hai CSU!

    cu 4 ani în urmă (13.05.2019) Raspunde
  • tanaseb :

    Meci
    Evolutie slaba a Craiovei precum cea a comentatorului de la Digi. Ii greu ptr olteni sa ia 2 victorii acasa.

    cu 4 ani în urmă (13.05.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Acuma fără falsă modestie
      ... dar la Sibiul joacă atât de bine/slab pe cât îi lăsăm noi.

      cu 4 ani în urmă (13.05.2019)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      Falsa modestie
      Cred ca ar fi mai bine sa o pastrezi pentru confruntarea cu un adversar pe potriva,cum este Oradea,noi nu contam in ecuatie,dupa 2 victorii in 12 partide in grupa 1-6 cred ca s-a observat clar care e e (non)valorea.
      Din pacate am avut dreptate,primul joc nu a fost doar unul pierdut,a fost o infrangere din aceea care iti ia sufletul sportiv.Asa ca azi a fost doar dureros sa constati cum e sa devii instrumentul de satisfacere a adversarului...
      Inchei cu o intrebare pentru "avocatii" de dupa primul meci lui Holland,marele element surpriza,voi l-ati vrea in echipa voastra?

      cu 4 ani în urmă (13.05.2019)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      Erata
      10 partide.

      cu 4 ani în urmă (13.05.2019)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu JCN :

    Igor ?
    Care e situatia lui ? Nu cred ca Todorov e atat de prost incat sa il lase pe banca fara un motiv bine intemeiat.

    cu 4 ani în urmă (13.05.2019)
    • BC CSU Sibiu JCN:

      :)
      Am vazut declaratia, asa a hotarat el. Cum sa iti lasi poate cel mai bun om in afara lotului ? WTF ?

      cu 4 ani în urmă (13.05.2019)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      @JCN
      Nu gustam ironia cu Mijajlovic "poate cel mai bun om...".

      cu 4 ani în urmă (14.05.2019)
    • BC CSU Sibiu JCN:

      @Buzestii
      Nu era nici o ironie.

      cu 4 ani în urmă (14.05.2019)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      @JCN
      Inseamna ca sunteti prieteni sau rude...

      cu 4 ani în urmă (14.05.2019)
    • BC CSU Sibiu JCN:

      Buzestii
      Inseamna ca stiu ce poate. A demonstrat de atatea ori ca trage dupa el echipa. Fara el sunteti morti.

      cu 4 ani în urmă (14.05.2019)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      @JCN
      Daaaa,trage direct targa dupa el.Dar ce ziceam,daca e asa remorcher,de ce nu-i faceti lobby sa il readuceti la echipa?Sau ce nu e bun la voi e nemaipomenit la altii...

      cu 4 ani în urmă (14.05.2019)
    • CSM CSU Oradea andreiuts93:

      Igor ecel mai bun... :))
      HaHa, buna gluma, sa n-o mai faci.

      cu 4 ani în urmă (14.05.2019)
    Raspunde
  • SCM "U" Craiova vlad-ucv :

    Īnjositor...
    tot ce s-a văzut în aceste două meciuri.Au dat de o apărare adevărată și ne-au arătat valoarea reală a lotului.Am văzut cum se trece mingea printre picioare si cam atât,fara nici o viziune de joc,o schema care să arate totuși că suntem în semifinalele ligii de baschet.Toti,dar toți și-au arătat limitele,inclusiv antrenorul.Cum să joci cu acest Holland,care pare din alt sport(vorba lui Buzesti,l-ati dorii în echipă ? )si care pare si puțin narcisist .Mai bine nu ne calificăm în semifinale,decat să suferim o asemenea umilință din partea Sibiului,care cu toată simpatia pt ei,nu este cea mai rafinată echipă și cu o echipă ca Oradea în finala,cu un backcourt si un staff f.bune vor avea mari probleme.Eu sper însă să câștige !

    cu 4 ani în urmă (14.05.2019)
    • BC CSU Sibiu underCat:

      daca n-ai probleme
      mari in finala, atunci are compionatul o problema. Evident ca vor fi pb cu Oradea, dar asta e tot farmecul.
      Si nu-s sigur ca inteleg partea cu rafinamentul...

      cu 4 ani în urmă (14.05.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @
      Ce mi se pare mie fascinant este faptul că toată lumea spune ce probleme mari vom avea noi cu Oradea sau Cluj. Dar nimeni nu se gândește ce probleme vor avea ei cu noi într-o posibilă finală. În fine, or fi frustrările mele de suporter de echipă mică 😉.

      cu 4 ani în urmă (14.05.2019)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      csm
      Din pacate, doar o parte din suporterii Clujului si Oradiei va subapreciaza. Spun din pacate pt ca ar fi fost bine pt voi sa fiti priviti putin "de sus" in finala. In realitate atat Oradea cat si Clujul va vad pe voi favoriti prin prisma avantajului terenului propriu si a evlutiei de pana acum din campionat. Si eu, ca suporter al CSM-ului, va consider favoriti, dar asta nu inseamna ca nu cred in victoria noastra. Si in disputa din semifinale consider Clujul favorita chiar si cu acest 1-0. E adevarat ca nu sunt diferente mari intre echipe si oricare poate castiga campionatul.
      Ma bucura faptul ca in jurul echipei din Sibiu se aduna sponsorii. La cat e de iubita echipa in Sibiu nu ma mira. Sper sa nu se confirme zvonurile de la Pitesti si sa ave in continuare un campionat puternic.

      cu 4 ani în urmă (14.05.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @soso
      Multumesc de raspuns. Nu stiu daca poate fi vreuna din cele 3 echipe considerata favorita in finala. Dar ce e clar, cum spui si tu, valorile sunt sensibil egale, fiecare echipa avand puncte tari, dar si vulnerabilitati. Daca punctele tari sunt foarte vizibile, vulnerabilitatile sunt mai greu de citit, dar ele exista si au fost aratate de cele 3 chiar si in playoff. Ramane de vazut cum vor fi exploatate in duelurile directe, precum si cat de mult va conta terenul propriu. Eu unul nu pot sa spun cine va castiga, ca si tine sper sa fie echipa mea, dar sunt absolut convins ca asa cum finala cupei a fost de un nivel baschetbalistic foarte ridicat, la fel vor fi si cele 4-5 meciuri din finala campionatului. Cum spune cineva de pe aici, sa fie baschet.

      cu 4 ani în urmă (14.05.2019)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    craiova
    e deja in vacanta...
    La ce caracter au aratat aseara jucatorii Craiovei ma intreb care sunt cei cu care conducerea are deja intelegeri pt sezonul urmator! Jenant!

    cu 4 ani în urmă (14.05.2019)
    • CSM CSU Oradea ajax:

      Craiova
      Într-adevăr, când începi un meci de play off cu gânduri de non combat tinzi să atingi penibilul. Pt că aseară am văzut un non combat clar, etalon al impotentei, iar Craiova, de-a lungul întregului campionat, a arătat cu totul altfel. Ceva e putred acolo. 1.De ce nu a jucat Mijajlovic? Faza cu ,,odihnitul'' e vrăjeală pt necunoscători, în condițiile în care în play off dai tot ce ai mai bun. 2. La categoria u23 Craiova stă foarte slab, cu scuzele de rigoare pt cei în cauză, dar diferența e mare între Tohatan și Casale/Ionescu, diferența făcându-se și aici. 3. Todorov clar nu mai are ce căuta la echipă tocmai din prisma faptului ca și-a bătut joc de un meci din semifinală. 4. Nu în ultimul rand, Sibiul este mai bună, evident, și va merge mai departe cu 3-0, fără dubii, însă jucători precum Troupe, Gajovic, Mijajlovic, Koreniuc ar fi trebuit sa arate altă față în aceste 2 meciuri.

      cu 4 ani în urmă (14.05.2019)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      carevasazica
      tohatan e mult mai bun decat casale? :)

      cu 4 ani în urmă (14.05.2019)
    • CSM CSU Oradea ajax:

      Amadeo
      Casale la Dinamo juca altceva, a avut prestații bune spre foarte bune, la Craiova însă, părerea mea, nu se ridică la nivelul acela. Cel puțin în aceste 2 meciuri cu Sibiul mi s-a părut slăbuț rău. Uitându-mă la cifre, de-a lungul sezonului, care sunt relativ apropiate cu ale lui Tohatan, retractez totuși comparația, diferența nu e atât de mare, însă prestația lui Lucas te poate influența având în vedere punctele marcate, cu atât mai mult de la distanță, dar ca eficiență Casale stă mai bine.

      cu 4 ani în urmă (14.05.2019)
    Raspunde
  • SCM "U" Craiova fan Craiova :

    Bataie de joc...
    la adresa putinilor suporteri care mai vin la Polivalenta.
    Valoarea Sibiului nu o poate contesta nimeni, iar locul lor e meritat avand in vedere parcursul in campionat.
    Despre jucatori... praf. Despre jucatorii romani... nu stiu cine ar vrea sa ii aiba in sezonul urmator. Cat de prost arunca Casale, ce slab joaca Ionescu!? Popa, Berceanu, Berculescu, zero. Tinerii acestia nu au nicio valoare si nu pot evolua la acest nivel al competitiei. Puteti sa ii comparati cu romanii de la CSU?
    Toma a spus si Todorov a spus ca si-au atins obiectivul si ca tot ce se intampla de acum e bonus. Cred ca au alta intelegere a baschetului si a recompensei judecand ce au primit suporterii craioveni aseara.
    Holland e platit din bani publici si trebuia sa iasa la hora.
    Comentatorul Digi: "Cazale, Cazale, Cazale, Cazale...", la un moment dat "Cazal". Sau "antrenorul il cearta pe Mijajlovic", Mijajlovic joaca intr-ul fel, greseste pasele, rateaza...

    cu 4 ani în urmă (14.05.2019)
    • SCM "U" Craiova fan Craiova:

      Fraseniuc
      am uitat sa il mentionez mai sus la categoria praf. O sa i se sparga o vena la cat de usor oboseste fara sa joace ceva. Dupa fiecare meci el e terminat fizic.

      cu 4 ani în urmă (14.05.2019)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      Curat bonus!
      Evident ca au alta intelegere a lucrurilor,la ei o cafea de 5 lei intotdeauna costa 10 si mai trebuie sa le si multumesti pentru asta!Dar despre cloaca tocatoare de bani care apoi se plange de buget vom mai discuta!

      cu 4 ani în urmă (14.05.2019)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca R Razvan :

    Craiova
    Si deplasarile ...
    Sa nu uitam, Craiova a jucat f prost in deplasare tot sezonul (poate cu 1-2 exceptii). Mai sunt 2 meciuri la Craiova, Cred ca poate castiga - dar asta depinde clar de atitudine.

    cu 4 ani în urmă (14.05.2019) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cronicaru :

    Repet
    Anul asta în mod normal Sibiul câștiga cu oricine ar juca, la anul Clujul, datorita bugetului mult mai mare va fi principala favorita.

    cu 4 ani în urmă (14.05.2019) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cronicaru :

    Erata
    Mult mai mare decât anul acesta

    cu 4 ani în urmă (14.05.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!