Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu vrea în Cupele Europene: „Trebuie să ne câștigăm acest drept pe teren”

Ana-Maria Mătușoiu

Ana-Maria Mătușoiu
07.04.2017

CSU Sibiu a încheiat sezonul regulat pe locul doi, performanță pe care galben-albaștrii n-au mai reușit-o din sezonul competițional 1997-1998. Conducerea clubului a organizat vineri o conferință de presă în care a tras concluziile celor două faze ale campionatului și a anunțat că obiectivul pentru sezonul viitor este participarea în Cupele Europene. Ultima dată, CSU Sibiu a participat în Cupele Europene în sezonul 2008-2009.

„În Consiliul de Administrație al clubului am decis să ne exprimăm dorința de a participa în ediția următoare a Cupelor Europene. Ne dorim să jucăm în Cupele Europene, să reprezentăm Sibiul, sportul sibian, sportul românesc în întrecerea cu cele mai bune echipe de baschet din Europa. Bineînțeles, pentru asta trebuie să ne câștigăm acest drept pe teren. Ne dorim să trecem de primul tur al play-off-ului și să avem calificarea în semifinalele Ligii Naționale de Baschet Masculin”, a declarat Horațiu Floca, directorul CSU Sibiu.

Oficialul sibian a mai afirmat că, din punct de vedere financiar, participarea în Cupele Europene ar costa echipa din Sibiu între 50.000-100.000 de euro. 

La conferință a participat și antrenorul lui CSU Sibiu, Dan Fleșeriu, care a vorbit despre evoluția jucătorilor săi de-a lungul întregului sezon, dar și despre adversarul din play-off. 

„Mă bucur, așa cum și ei se bucură, că locul doi este o răsplată a muncii depuse de-a lungul întregului sezon. Din momentul în care am reușit să obținem locul doi, după meciul cu Oradea, pentru noi a început un nou campionat. Play-off-ul, în care în primul tur avem și cea mai periculoasă echipă care a înregistrat de-a lungul timpului cele mai multe surprize, venind de pe orice poziție. Suntem conștienți de acest lucru, am început de astăzi pregătirea pentru meciurile cu Târgu-Mureș. Să sperăm că vom reuși săptămâna asta să punem totul la punct în așa fel încât să ne prezentăm la maximum posibil”, a declarat Dan Fleșeriu. 

În cadrul conferinței de presă s-a vorbit și despre partenerii echipei de baschet sibiene. 

„Mediul de afaceri din Sibiu are o deschidere mai mare decât a fost în trecut. Încercăm pe toate căile să atragem lângă echipă parteneri puternici, locali, dar nu numai. Eu cred că în următorii ani echipa va putea să se laude cu parteneri din ce în ce mai serioși din mediul privat”, a spus Laurențiu Budueleci, președintele secției de baschet a CSU Sibiu. 

Biletele pentru meciurile de acasă cu BC Mureș Tg. Mureș, din play-off, s-au pus în vânzare vineri dimineața, iar peste 60% din totalul lor a fost vândut până la ora 12. La cele două partide de la Sibiu și-au anunțat prezența și un grup de 50 de suporteri de la Târgu-Mureș. 

„Doresc ca aceste partide să se desfășoară într-un climat de fair-play în tribune. Am avut în trecut niște probleme din punct de vedere al scandărilor și chiar fac un apel la suporterii noștri să-și încurajeze echipa fără alte derapaje. Vrem să fie un spirit de fair-play în această serie cu Tg. Mureș și sunt convins că putem să facem să fie așa”, a mai declarat Horațiu Floca, președintele BC CSU Sibiu. 

 

*foto: Ana-Maria Mătușoiu

3 comentarii la aceasta stire:
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Opinie
    Sibienii merita cu prisosinta o participare europeana pt jocul frumos pe care il presteaza si pt locul 2 ocupat, pe merit la sfarsitul sezonului, DAR...Pt asta trebuie o rotatie de 10-11 jucatori iar pentru asta trebuie o suplimentare de buget cu mai mult de 100.000 Euro care inseamna probabil doar cheltuielile organizatorice.
    Are Sibiul bani pt asa ceva ? Isi asuma un sezon 2017-2018 in Liga Nationala mai putin reusit( vezi cazul Oradea ) ?

    cu 7 ani în urmă (07.04.2017) Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    destul de corect
    Banuiesc ca cei din conducere au calculat putin inainte de a anunta acest obiectiv. Acum, tot ca un punct de vedere personal, comparatia cu Oradea nu e cea mai potrivita. Consider ca o participare in Liga Campionilor ar fi deopotriva greu de obtinut si dificil de gestionat. Cred eu ca ca o participare in FIBA Europecup ar fi de vizat. Clujul, dupa aprecierea mea, a avut sezonul acesta un parcurs european decent, eu unul asa ceva as urmari. Bugetul nu este agresat prea tare, ritmul de jocuri ar fi unul suportabil, iar clubul si jucatorii pot castiga experienta.
    Eu cred ca un plus de 100000 de euro poate fi atras in Sibiu pentru sezonul urmator, iar in timp o participare in cupele europene s-ar putea sa intereseze anumiti sponsori si deci bugetul sa cunoasca o dezvoltare organica.
    In plus, o participare europeana ar fi cam singura sansa sa-l pastram pe Hardy si la anul (si nici asa nu e sigur).

    cu 7 ani în urmă (07.04.2017) Raspunde
  • BC CSU Sibiu Fr3aksway :

    /
    O suma de 50.000 - 100.000 de euro mi se pare totusi insuficienta ca sa participi intr-o cupa europeana.
    Ai nevoie de o banca lunga si valoroasa daca vrei sa ai ceva rezultate in Europa si sa faci fata si in campionat... pentru ca oboseala se acumuleaza si apar si accidentari. Sunt cam sceptic in privinta strangerii unei astfel de sume.

    cu 7 ani în urmă (08.04.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!