Stiri

Campioana en-titre Franța și-a anunțat lotul pentru EuroBasket 2015

Eduard Popa

Eduard Popa
19.08.2015

franta_eurobasket_2015

Franța, campioana europeană en-titre, a fost prima echipă care și-a anunțat lotul pentru EuroBasket 2015, duminică, după o dublă victorie în fața Ucrainei în meciurile de pregătire. Lista de 12 jucători a Franței numără nu mai puțin de șapte jucători de NBA, dar și alți doi baschetbaliști care au evoluat de-a lungul carierei lor în liga profesionistă nord-americană.

Din lotul „Cocoșului Galic” fac parte următorii jucători: Alexis Ajinca (NBA, New Orleans Pelicans), Nicolas Batum (NBA, Charlotte Hornets), Nando De Colo (Rusia, CSKA Moscova, fost jucător NBA la San Antonio Spurs), Boris Diaw (NBA, San Antonio Spurs), Antoine Diot (Spania, Valencia), Evan Fournier (NBA, Orlando Magic), Mickael Gelabale (Franța, Le Mans, fost jucător NBA la Seattle SuperSonics), Rudy Gobert (NBA, Utah Jazz), Charles Kahudi (Franța, ASVEL), Joffrey Lauvergne (NBA, Denver Nuggets), Tony Parker (NBA, San Antonio Spurs), Florent Pietrus (Franța, SLUC NANCY). 

Antrenorul Franței, Vincent Collet, a avut sarcina ingrată de a renunța la doi jucători care au făcut pregătirea cu echipa, pentru a reduce efectivul de jucători la 12. Astfel, acesta a decis să renunțe la tânărul pivot Mouhammadou Jaiteh, care avea oricum șanse mici să prindă lotul Franței, dar și la conducătorul de joc Thomas Heurtel, o surpriză pentru unii dintre fanii baschetului. 

Decizia de a nu-l ține în lot pe Heurtel a venit din pricina faptului că selecționata din Hexagon are un număr incredibil de jucătorii talentați la poziția de conducător de joc. Huertel, titular la Mondialul din 2014, a ieșit din schema deoarece înaintea sa, pe aceeași poziție, evoluează Tony Parker, Nando De Colo și Antoine Diot. 

„După ce am purtat discuții cu staff-ul meu, i-am comunicat lui Thomas că nu îl pot ține în lista de 12 jucători. A fost o decizie grea cu care m-am confruntat pe toată perioada pregătirilor. Însă Tony Parker va mânca multe dintre minute la poziția 1, Nando De Colo a progresat și el formidabil și mai rămâneau foarte puține minute de acordat care trebuiau împărțite între Antoine și Thomas. Cum nu ar fi fost corect pentru un jucător cu experiența lui să stea pe bancă, am decis că ar fi mai bine ca Huertel să nu facă parte din lotul final de 12 oameni”, a declarat tehnicianul francez, potrivit site-ului EuroBasket.org. 

În urmă cu doi ani, Huertel a fost inclus în lotul final al Franței la EuroBasket, mișcare criticată de presă dar care s-a dovedit câștigătoare pentru Collet. Apoi, anul trecut în absența lui Tony Parker Huertel a avut o prestație excelentă în rolul de titular al naționalei Franței la Mondialul din Spania. 

„Sunt surprins și dezamăgit că nu voi face parte din echipa Franței la EuroBasket, după prestațiile pe care le-am avut la Cupa Mondială și în acest sezon. Însă le urez succes colegilor mei care au muncesc din greu în fiecare zi și sper că vor câștiga al doilea titlu european consecutiv”, a declarat resemnat conducătorul celor de la Anadolu Efes

În competiția căreia Franța este una dintre gazde, alături de Germania, Croația și Letonia, campioana en-titre a Europei va evolua în Grupa A, alături de Rusia, Bosnia-Herțegovina, Polonia, Finlanda și Israel

EuroBasket 2015 va debuta pe 5 septembrie. În primul meci Franța va juca împotriva Finlandei.

Sursa foto: adelaidenow

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!