Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Campioana s-a impus la 38 de puncte cu Sirius Târgu Mureș, după pauza pentru naționale

Andreea Vlase

Andreea Vlase
20.11.2017

Echipa pregătită de Zoran Mikes a reluat campionatul cu un meci pe propriul teren în fața celor de la UPM BC Sirius Târgu Mureș. 7 jucătoare a avut campioana en-titre la loturile naționale, dar acest aspect nu a fost o problemă pentru alb-verzi în meciul de duminică. Favorita partidei a obținut cea mai mare victorie în acest sezon după ce s-a impus cu 97-59, pe sferturi 37-14, 24-27, 19-12 și 17-6.

Gazdele au început partida cu Webb, Kress, Marshall, Godri-Părău și Neagu. Ionel Brustur le-a trimis în 5-ul de start pe Lawrence, Robinson, Meszaros, Beldian și Mitov. Sepsi a deschis meciul cu 7 puncte la rând, cinci reușite de Neagu. Ecartul a ajuns în primul sfert până la 28 de puncte, pentru ca la prima pauză scorul să fie 37-14. Oaspetele s-au apropiat până la 14 lungimi, dar la pauza mare ecartul a fost de 20 de puncte, 61-41. Diferența a continuat să crească și la final au fost 38 de puncte.

ACS Sepsi SIC a avut 48 de puncte din trei secunde, cu 20 mai mult ca Sirius. 34-15 a fost scorul la puncte înscrise pe contre și 14-6 la cele venite după recuperări ofensive. Gazdele au marcat jumătate din aruncările de la semidistanță, 26 din 52, față de  o treime cât au avut mureșencele, 15 din 46. Alb-verzile au înscris de 12 ori de după semicerc, din 25 de încercări, în timp ce Sirius a avut tot o treime, 5 din 15. Singurul aspect unde au fost mai bune mureșencele a fost cel al aruncărilor de un punct, transformând 14 din 21 (67%), față  de 9 din 18.

Tyaunna Marshall a fost coșghetera partidei cu 25 de puncte la care a adăugat 6 pase decisive pentru 31 la eficiență, în aproape 21 de minute. Pentru Sepsi s-au mai remarcat: Stoenescu (17 puncte), Webb (15 puncte și 5 recuperări, revenită după o accidentare) și Neagu (10 puncte).

Angel Robinson a fost cea mai bună marcatoare de la Sirius cu 19 puncte, la care a adăugat 5 recuperări și 4 pase decisive. Sherise Williams a încheiat partida în double-double cu 11 puncte și 12 recuperări.

ACS Sepsi are 10 puncte după această victorie, cu un bilanț de 5 din 5. Formația din Covasna este la două puncte de lider, dar are un meci  mai puțin disputat. Sirius Târgu Mureș ocupă locul 6 cu 6 puncte (o victorie și 4 înfrângeri).

Pentru fetele lui Zoran Mikes urmează miercuri o partidă în Eurocup, pe terenlui lui Hatay BB, apoi un meci la Brașov. Sirius întâlnește acasă pe Universitatea Cluj în următoarea etapă.

*foto: CROW Security / Szigyártó Szabolcs

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!