Stiri

Care este distanța de la sediul FR Baschet până la Tribunalul București?

Adrian Micinic

Adrian Micinic
28.05.2013

TotalBaschet a discutat cu Anton Netolitzchi, vicepreședintele FR Baschet, pe marginea Adunării Generale întrunită în cursul zilei de luni (27.05) și reconvocată pentru 12 iunie din lipsă de cvorum.

Fostul multiplu campion al României și fost component al echipei reprezentative a făcut precizări cu privire la decizia de reconvocare a Adunării Generale.

"Adunarea Generală a fost reconvocată peste 15 zile, respectându-se vechiul statut al FR Baschet. Spre deosebire de anul trecut, când Adunarea Generală a acționat pe baza noului statut, votat în luna mai 2011.

Problema este că noul statut a fost votat în 2011 însă nu este legiferat. Astfel, reprezentantul MTS prezent la ședința Adunării Generale de luni, după ce a consultat statutul în vigoare, adică cel legiferat, a solicitat reconvocarea Adunării Generale conform vechiului statut. Adică la 15 zile.

Persoana însărcinată să legifereze noul statut nu a reușit să facă acest lucru deși au trecut doi ani de la votarea acestuia. Astfel, în condițiile în care respectivul nu a reușit să se achite de misiunea încredințată s-a ajuns să îi pedepsim pe cei care au venit la Adunarea Generală pentru că nu s-a întrunit cvorumul de prezență. Altfel spus îi certăm pe cei care au fost prezenți pentru că alții nu au fost prezenți."

În primul rând trebuie subliniat faptul că decizia de reconvocare a Adunării Generale a fost făcută de către reprezentantul Ministerului Tineretului și Sportului și nu de către Dan Berceanu, cel care acționează în calitate de președinte al FR Baschet în locul unuia numit sau votat. Lucru important de menționat în condițiile în care vorbim despre cel care în mod oficial este secretarul general al FR Baschet și este omul care cunoaște cel mai în detaliu statutul și care este de fapt cel în vigoare. Din informațiile TotalBaschet, reprezentantul MTS prezent la ședința de ieri s-a aflat pentru prima dată la o întâlnire cu lumea baschetului din țara noastră. Așadar, reprezentantul MTS a respectat statutul FR Baschet, lucru pe care nu l-a făcut forul ce păstorește baschetul în țara noastră în urmă cu un an.

Atât timp cât noul statut nu este legiferat el nu poate fi pus în aplicare. Adică, așa cum TotalBaschet a mai subliniat și în trecut, ceea ce s-a întâmplat la Adunarea Generală de anul trecut - atunci când jucătorul român de baschet a primit o lovitură extrem de dură chiar din partea celor care ar trebui să se îngrijească în primul rând de baza de selecție pentru echipele naționale - se dovedește încă o dată a fi un abuz. Adică o ilegalitate.

Concluzia la care ajungem în urma celor precizate de către vicepreședintele FR Baschet este că statutul votat în anul 2011 nu a fost legiferat. Adică FR Baschet, respectiv angajatul acestui for însărcinat să ducă noul statut la Tribunal pentru a-l legaliza, nu a reușit să facă acest lucru în doi ani de zile! De parcă Tribunalul București s-ar situa la capătul lumii față de sediul FR Baschet. Iată o dovadă palpabilă a eficienței cu care lucrează anumiți angajați ai Federației Române de Baschet.

În continuare, Netolitzchi a vorbit despre absenteismul consemnat la Adunarea Generală de luni, situație ce a condus de fapt la reconvocarea acesteia peste 15 zile:

"Este grav că nu au venit, însă eu vreau să subliniez modul precar în care se comunică între federație și afiliați. Chiar dacă ne aflăm în mileniul 3 există entități care nu au acces la internet. Acesta este singurul mod în care se comunică. Totuși, federația deține datele de contact ale tuturor cluburilor și instituțiilor afiliate. Dacă este prea scump să trimitem convocatorul printr-o scrisoare recomandată există alte metode. Există fax, se poate lua legătura prin telefon, prin sms. Sunt destule căi de comunicare. Din păcate sunt entități care nu au fost înștiințate când are loc Adunarea Generală."

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe gregorie :

    Cine are urechi de auzit, sa citeasca
    Vreti sa intelegem ca cine a avut de suferit, financiar si moral, prin aplicarea noului statut FRB are mari sanse sa castige in instanta contestarea deciziilor luate?

    cu 10 ani în urmă (29.05.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!