Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cei mai eficienți jucători din LNBM după sezonul regulat

Radu Bărăian

Radu Bărăian
08.04.2014

Site-ul TotalBaschet a prezentat pe rând în ultimele zile cititorilor cei mai buni marcatori, recuperatori, respectiv pasatori din Liga Națională de Baschet Masculin după sezonul regulat. Ultimul capitol, dar nu cel din urmă este acela al eficienței, acolo unde vom vorbi, de asemenea, despre principalii remarcați ai stagiuni. 

Lider la acest capitol, având în vedere numărul total de unități acumulate la eficiență, este baschetbalistul celor de la BC Mureș Târgu Mureș, Aleksandar Mladenovic, care în 26 de meciuri jucate a strâns nu mai puțin de 475 de unități la capitolul statistic despre care vorbim în acest material. De asemenea, Mladenovic a acumulat o medie de 18.3 unități pe partidă. În cele 26 de meciuri pe care le-a jucat pentru BC Mureș, sportivul a terminat de 9 ori cu peste 20 la eficiență, iar cea mai bună performanță s-a consemnat în duelul cu Steaua CSM EximBank, atunci când a terminat cu un indice de 37.  

Mai jos puteți vizualiza o listă care cuprinde primii 10 jucători cu cele mai multe unități acumulate la productivitate: 

Din punct de vedere al mediei pe meci, lider din punct de vedere al cifrelor este sârbul Aleksandar Vuletic, jucător care, însă, a părăsit gruparea CS Concordia Chiajna după doar 13 prezențe bifate în echipamentul acestora. Totuși, este de remarcat faptul că în doar 13 meciuri jucate, Vuletic a contabilizat un număr total de 337 de unități la acest capitol, având o medie la productivitate de 25.9 pe meci. Mai precis, din câte meciuri a jucat pentru Concordia, baschetbalistul originar din țara vecină a terminat cu un indice de sub 20 la eficiență în doar 2 confruntări.    

Dacă îl excludem pe Vuletic din calcule, acesta fiind prezent în LNBM până la jumătatea sezonului regulat, atunci putem spune că cel mai eficient jucător din campionat din punct de vedere al mediei pe meci este Goran Martinic, care în 21 de partide jucate a contabilizat 20.2 la eficiență și un total de 424 unități.

În final vă prezentăm o listă cu cei mai eficienți 10 jucători din LNBM din punct de vedere al mediei pe meci: 

*Foto: Bogdan Dănescu

3 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe danms :

    Speranță și încredere !
    Încă o dovadă a faptului că BC Mureș e o forță ! Dacă în play-off vor fi în vârf de formă, vor fi greu de învins !

    cu 10 ani în urmă (08.04.2014) Raspunde
  • tzontzolino :

    sau
    Sau inseamna ca echiba sta doar in acesti jucatori, iar cand acestia nu joaca/ sau nu se ridica la randament, echipa pierde...

    cu 10 ani în urmă (08.04.2014) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș tumero :

    dar totusi...
    cand ai 3 jucatori in top 10 mai poate prinde unul si o zi mai proasta, ca ai inca doi, in rest toate echipele au nu mai mult de un jucator, exceptie Sibiul...viitorul arata bine:)

    cu 10 ani în urmă (09.04.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!