Stiri Acvile

Controale foarte stricte la meciul dintre România și Israel de la Cluj-Napoca

Radu Bărăian

Radu Bărăian
22.11.2016

Meciul decisiv al tricolorelor pentru calificarea la EuroBasket 2017 împotriva Israelului, dispută găzduită de Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, a atras după sine un control al forțelor de ordine mult mai sever ca de obicei. Acest a făcut ca la ora debutului jocului în afara arenei să fie un număr de aproximativ 3.000 de fani care nu au reușit să intre în interiorul sălii. 

Reprezentanții echipei naționale a Israelului au cerut un astfel de control la sânge pentru a evita incidentele de orice fel, iar organizatorii s-au conformat după cerințele oaspeților. Acest aspect a creat un val de reacții în rândul suporterilor, care au acuzat, pe bună dreptate, faptul că, la un meci al echipei naționale de pe teren propriu s-a intrat extrem de greu în incinta arenei. La ora startului partidei, 20:00, aproximativ 3.000 de suporteri așteptau să între la meci, iar la pauza întâlnirii încă mai erau persoane la intrare. 

„Imaginați-vă că la ora 19:20 în fața mea au controlat-o pe o femeie timp de 10-15 min, în toate buzunarele de la haină și ghiozdan. Pe mine m-au pus să scot tot din buzunare”, a scris o fană a echipei naționale pe o pagină de socializare. „A fost ridicol, să stai 40 de minute ca să intri la un meci nu e normal, la fel cum nu e normal să iți spună 20 de minute din cele 40 să stai în spate și să lași bărbații să treacă pentru că nu au suficiente femei la control. Probabil cei foarte pasionați de baschet știau cum e la meciurile cu Israel, dar până una alta este un eveniment pentru tot orașul, nu cred că era obligația publicului să știe că sunt probleme de fiecare dată. A fost foarte prost organizat și atitudinea organizatorilor oribilă”, a punctat o altă persoană prezentă sâmbătă seara la Polivalenta de sub Feleac. 

Reprezentativa României a pierdut în cele din urmă duelul din teren cu Israel, scor final 51-62, iar implicit au ratat calificarea la EuroBasket Women 2017. Înainte, în timpul sau după meci nu au fost semnalate incidente de nicio natură. 

*Foto: Facebook Manases Sandor

3 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita :

    Rușine
    Mda, ţară de cacao. Vor "ucigașii" lui Iisus Măsurătorile controale și ne conformăm imediat. Pariu că în Ungaria nu se percutante imediat și o grămadă de plătitori să piardă spectacolul pentru care au plătit? Ar trebui returnat-o banii celor care nu au apucat să intre.

    cu 7 ani în urmă (22.11.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita:

      ..
      Sorry, autocorectul face ravagii! Isus Măturătorul voiam să zic. Tastatura android e creștină, nu vrea să fac mișto de tâmplar.

      cu 7 ani în urmă (22.11.2016)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea Oldtimer :

    Nu e vina echipei oaspete
    In 2017 se implinesc 45 de ani de cand statul Israel a legiferat obligativitatea asigurarii protectiei tuturor echipelor /loturilor sportive care reprezinta tara in competitii internationale din strainatate, indiferent de categoria de varsta, ca o consecinta directa a masacrului de la Olimpiada de vara de la Munchen, 1972, cind 11 sportivi din lotul olimpic al Israelului au fost ucisi de teroristi de origine araba.
    Aceasta protectie se asigura fie prin agenti israelieni fie prin agenti "inchiriati" de la firme de profil cu notorietate si verificate in prealabil de Mossad. In a doua situatie exista totusi un ofiter de securitate israelian care coordoneaza agentii de securitate inchiriati.
    Va dati seama ca statul israelian cheltuie bani seriosi cu aceasta siguranta sporita dar li se pare absolut normal sa o faca, in primul rand din respect pentru sportivul care alege sa-si reprezinte tara fiind constient ca este in permanenta o posibila tinta a terorismului religios sau politic.
    Orice organizator de competitii care se respecta stie de acest aspect in momentul in care are participanti din Israel. Depinde deci de el sa organizeze accesul publicului in asa fel incat sa asigure si un flux normal si sa respecte cerintele israelienilor.
    In concluzie, organizatorii locali si firma care asigura securitatea eventurilor de la Polivalenta clujana sunt cei de condamnat pentru modul defectuos in care au gestionat accesul publicului.
    Dar nu va mirati prea mult, sunt reprezentativi pentru tara care si-a trimis sportivii la Olimpiada in echipament sportiv contrafacut.

    cu 7 ani în urmă (23.11.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!