Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Corecție drastică suferită de CSM-U Oradea pe terenul lui U BT Cluj-Napoca

Paul Olar

Paul Olar
19.10.2014

94-60
2-1 Fișa meciului 1-2

U Banca Transilvania a repurtat o victorie în stil de mare echipă. Gruparea de pe malul Someșului Mic a mărșăluit în duelul cu CSM-U Oradea, scor 94-60. Încleștarea a avut loc duminică seara și a contat la etapa cu numărul III din Liga Națională.

Echipele de start

U Banca Transilvania: Curtis Millage, Andrei Mandache, Darius Hargrove, Mihai Silvășan, Cătălin Baciu
CSM-U Oradea: Marcus Hatten, Daniel Dillon, Vujadin Subotic, Ante Krapic, Mladen Pantic

Debutul confruntării se amână puțin timp din cauza unei mici ploi de confetti a suporterilor clujeni. Angajat în spațiul de trei secunde, Cătălin Baciu se întoarce elegant și inaugurează tabela. Orădenii egalează după o combinație frumoasă, însă U pare mai montată, Darius Hargrove marcând pentru 7-2. Cătălin Baciu se remarcă pe ambele faze ale terenului, iar Hargrove îl forțează pe Cristian Achim să ceară timp de odihnă, din moment ce scorul era 14-6. Time out-ul are efect, având în vedere că bihorenii contabilizează patru puncte consecutive. Banca Transilvania se păstrează, totuși, la cârma jocului până la finalul sfertului întâi, 25-15.

Boris Lalovic profită de stângăcia lui Sergiu Pop și fructifică un “three point play”, care deschide actul secund. În cele din urmă, băieții lui Dorin Pintea pun umărul la un parțial de 13-0 ce face șah-mat defensiva orădeană. Contribuții majore au venit din partea lui Boris Lalovic și Darius Hargrove, ultimul plutind deasupra defensivei adverse, 40-17. Situația nu se schimbă, iar “alb-negrii” intră la cabine sub adăpostul a 23 de puncte, 50-27.

Radovan Markovic înscrie primul coș al reprizei secunde, dar Mihai Silvășan îi răspunde cu o triplă. Deși același Markovic încearcă să țină vii speranțele colegilor săi, U practică un baschet excelent. Curtis Millage se strecoară prin apărarea CSM-ului, pe când Andrei Mandache vine cu un suflu nou în atac. Drept urmare, sfertul patru începe de la 74-48, suficient ca U Banca Transilvania să se impună în stil de mare echipă.

Darius Hargrove a încheiat partida cu 20 de puncte, 4 recuperări și 2 pase decisive. Boris Lalovic a contabilizat 18 puncte și 2 recuperări, în timp ce Andrei Mandache a reușit 15 puncte, 4 recuperări și 2 pase decisive.

De partea cealaltă, Ante Krapic s-a remarcat cu 14 puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive. Radovan Markovic a strâns 12 puncte, 2 assist-uri și o recuperare, iar Daniel Dillon a totalizat 11 puncte, 6 recuperări, respectiv 4 pase decisive.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!