Stiri

Cornel Lungu: „Sunt foarte îngrijorat în ceea ce privește parcursul în faza a doua din FIBA Europe Cup din punct de vedere financiar”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
11.11.2016

BC Mureș și-a asigurat la mijlocul acestei săptămâni calificarea în faza următoare a FIBA Europe Cup, după ce a câștigat pe terenul estonienilor de la BC Tallinna Kalev. Mureșenii sunt siguri de locul 2 în Grupa I, iar odată cu asta sunt nevoiți să plănuiască viitorul european. Însă, conform președintelui clubului, Cornel Lungu, în momentul de față banii pentru continuarea parcursului european lipsesc cu desăvârșire. 

„Echipa s-a calificat în etapa următoare a FIBA Europe Cup. O realizare foarte bună pentru clubul nostru. Sperăm ca în viitorul apropiat sponsorii să înțeleagă pasul făcut de noi și să ne ajute în acest sens cu continuarea contractelor de sponsorizare. Sunt mândru că băieții au făcut tot posibilul să meargă mai departe și sperăm ca rezultatul bun de zilele trecute să se concretizeze și în campionat, care este ținta noastră principală. Dacă am câștigat în Estonia asta nu înseamnă că nu ne vom mobiliza pentru meciul de sâmbătă cu Sibiul, iar echipa trebuie să intre pe teren doar cu gândul la victorie. Un succes cu Sibiu ne-ar propulsa în clasament, ar reda încrederea jucătorilor și am putea să ne concentrăm mult mai bine pe următoarea perioadă, o perioadă foarte aglomerată, mai ales având în vedere calificarea în competiția europeană.

Susținerea financiară până în acest moment este deficitară la club, avem restanțe și din sezonul trecut. După ce se vor reglementa problemele de natură financiară eu sper, staff-ul tehnic speră, să intrăm pe un făgaș normal și să nu mai vorbim de restanțe, ci să vorbim de planuri de viitor, play-off, aventura europeană și Cupa României.

În acest moment nu sunt bani pentru parcursul european în faza a doua. De asta am și spus că, sunt pe deoparte fericit că am reușit să obținem rezultate bune, iar pe de altă parte sunt foarte îngrijorat în ceea ce privește parcursul în etapa a doua din punct de vedere financiar. Sperăm ca sponsorii să fie alături de noi. Consiliul de administrație se va întruni din nou în zilele următoare, unde vom prezenta situația exactă a ceea ce va urma în plus odată cu această calificare”, a mărturisit președintele Lungu în cadrul unei conferințe de presă. 

BC Mureș mai are de disputat un singur meci în actuala fază a FIBA Europe Cup, miercurea viitoare, pe teren propriu, cu lituanienii de la Prienu-Birstono. Pentru a termina grupa pe prima poziție, „tigrii” sunt nevoiți să-i învingă pe baltici la o diferență mai mare de 38 de puncte, ceea ce pare destul de dificil de realizat. Atunci, băieții lui Barnabas Szaszgaspar vor termina pe 2 și sunt șanse destul de mari ca în grupa următoare să se întâlnească și cu U-BT Cluj. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!