Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: „Câștiga echipa care face 3 victorii, nu 2 victorii”

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
28.05.2016

CSM CSU Oradea a câștigat meciul 3 al finalei Ligii Naționale de Baschet Masculin, în fieful lui BC Mureș cu scorul de 81-72. La finalul partidei antrenorul formației bihorene, Cristian Achim, a vorbit în cadrul conferinței de presă despre acest joc al finalei. Tehnicianul originar din Râmnicu Vâlcea este încă precaut chiar dacă echipa sa mai are nevoie de doar o victorie de marele trofeu:

În primul rând vreau să felicit publicul mureșean, fenomenal, sincer un public foarte frumos aici la dumneavostră, ca și la noi de altfel. Am ținut să încep cu acest lucru pentru că este un aspect demn de consemnat. Despre joc în sine, l-am început foarte bine, după care am reușit să ne menținem în permanență la conducere. Au fost niște momente în care au revenit, dar momentele din final le-am gestionat așa cum trebuie, acele momente au fost foarte dificile. În acest moment este 2-1, cum am spus la 1-0, cum am spus și la 1-1, la fel spun și acum, nu este nimic jucat, câștiga echipa care face 3 victorii nu 2 victorii sau una. Luni urmează o nouă încleștare și vom vedea ce va fi.”

 Întrebat dacă linia mică, cu Zupan pe poziția 5 și Barnette și Pașca pe 4 le-a adus victoria, Cristian Achim a răspuns:

„Da, putem spune că linia mică ne-a adus victoria. Nu are rost să mai intrăm în detalii tactice, dar aveți dreptate, a avut un rol decisiv acest lucru.”

2 comentarii la aceasta stire:
  • BC Mureș Târgu Mureș tiger76 :

    @ Cristian Achim
    Felicitări si tie dle antrenor! Esti un om corect ca întotdeauna! Mult succes pe mai departe ( dupa aceasta finală, bineînțeles ), si, de ce nu, poate vei ajunge într-o zi sa antrenezi si echipa noastră! Hai BC MUREȘ

    cu 7 ani în urmă (29.05.2016) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Tomy :

    Chiar ca vrajitor...
    Salutare... Excpetionala tactica pentru meciul 3 gandita de Achim. Cu o echipa mai scunda, mai mobila, balasand apararea cu executii inteligente in atac a reusit sa surprinda antrenorii mureseni. Totusi, prin aceasta partitura am sacrificat un punct forte al echipei noastre, si anume recuperarile. A iesit bine de aceasta data. Sunt curios ce mai poate scoate Cristi din palarie pentru meciul 4. Poate vom juca acelasi baschet inteligent. Sper nespus de mult ca nu va fi meci decisiv la Oradea, oricat mi-as dori sa mai vad un meci acasa.

    cu 7 ani în urmă (30.05.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!