Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: „Echipa noastră merita o medalie după tot acest sezon”

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
24.05.2017

CSM CSU Oradea a pus mâna pe medaliile de bronz după ce dispus în meci ul decisiv al finalei mici de CSU Sibiu, scor 72-71. Cristian Achim a vorbit la finalul partidei despre aspecte ale jocului și a ținut să-și felicite atât propria echipa cât și echipa adversă:

„Aș dori să-mi felicit jucătorii pentru această medalie dar și pentru întreg parcursul pe care l-am avut în acest sezon. Nu uitați, a fost al 66-lea nostru meci. A fost ceva foarte greu, dar în același timp foarte frumos. Despre acest joc, Sibiul a început extraordinar de bine, au început foarte motivați, foarte tare. Din fericire pentru noi am reușit să revenim în joc și să câștigăm. Nu aș vrea să încheie fără să felicit și echipa din Sibiu, pentru că au avut realmente un sezon foarte bun și aș dori să-i felicit pe toți cei care sunt implicați în această organizație.”

Întrebat dacă coșul victorie marcat de Franklin a fost regulamentar, tehnicianul a răspuns:

„0.3 secunde, așa mi s-a spus și mie. Arbitri au fost absolut siguri pe decizia lor. Eu sincer nu am văzut.”

Cristian Achim a declarat că era sigur că echipa sa se va auto motiva în cazul unui meci în finala mică:

„Eu am știut că dacă vom ajunge în meciul 3 vom juca. Marea mea problemă a fost să iau unul din primele două pentru că mi-a fost extrem de greu să-i remotivez. Știam că dacă vom ajunge aici pentru meciul 3 băieții se vor mobiliza. Totuși, să fim cinstiți, echipa noastră merita o medalie după tot acest sezon pe care eu îl apreciez ca fiind unul bun spre foarte bun. Sigur că tot timpul ne dorim mai mult, sigur că ne-am fi dorit să fim în finala mare, sigur că ne-am fi dorit să câștigăm din nou campionatul însă în sport există și învingători și învinși. Nu este ceva de viață și de moarte. Nu s-a născut încă echipa care să câștige întotdeauna. Mă bucur însă că noi am reușit să terminăm într-o notă pozitivă.”

În final, Cristian Achim a tras concluziile despre întreg sezonul lui CSM CSU Oradea, incluzând parcursul din Champions League:

„Noi suntem niște câșitgători. Eu urăsc să pierd. Ținând cont că am avut acest Champions League, unde am jucat 22 de meciuri internaționale, cel mai lung parcurs al unei echipe românești din orice sport ca număr de jocuri, eu apreciez sezon ca fiind unul bun spre foarte bun. De asemenea în Champions League, zic eu, noi am făcut o treabă minunată. Minunată, nu doar pentru Oradea, pentru România. Faptul că am reușit să batem niște echipe mult superioare nouă pe noi ne bucură. Ne bucură faptul că am pus Oradea pe harta baschetului serios și este foarte important acest lucru. Nu știu dacă aș vrea să o mai iau de la capăt, în ghilimele. Sigur că o să o iau de la capăt oricând, dar cred că am avut un sezon bun.”

2 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Manager :

    Câteva zvonuri de la mica finală
    Kevin Hardy și Dan Flaseriu anul viitor la Oradea

    https://ibb.co/dcOBiF

    Ultima apărare de Kevin Hardy și "recuperar"

    https://youtu.be/6VWNbxwXn_o

    cu 6 ani în urmă (25.05.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe justplay:

      Sigur!
      Ca cineva e prost sa dea antrenorul care i-a câștigat locul3 pe cineva care l-a pierdut!

      cu 6 ani în urmă (25.05.2017)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!