Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: „Este o victorie bună pentru noi și cam atât”

David Istrate

David Istrate
21.10.2018

 achim oradea dinamo

Campioana României nu are un debut de sezon extraordinar și înaintea duelului cu CS Dinamo București venea după două înfrângeri dureroase. În această seară s-a observat însă un joc mai bun al orădenilor, care au dominat întreaga partidă, câștigând la o diferență de 16 puncte, scor 85-69. 

La finalul jocului, Cristian Achim a vorbit despre aspectele pozitive și cele negative din această confruntare, accentuând prestațiile bune ale lui Pasalic și Fometescu.

„A fost un meci obligatoriu de câștigat. Este o victorie necesară precum aerul. Am obținut-o după un joc cu părți foarte bune și cu unele mai puțin bune. Încercăm să găsim calea. Jucăm chiar și cu doi conducători de joc în același timp. Încercăm să-l folosim mai mult pe Lucic. Încercăm să facem diverse lucruri astfel încât ca ele să înceapă să funcționeze. Mă bucură numărul de pase decisive. Eu cred că cel real este un pic mai mare decât ce avem pe foaie. Acesta a fost unul dintre lucrurile pe care le-am urmărit. Mă bucur că ușor-ușor, Pasalic își intră în forma pe care o cunoaștem. Este al 2-lea meci consecutiv în care Fometescu a jucat foarte bine. Așadar, sunt câteva motive de satisfacție. Sunt și câteva lucruri care nu mi-au plăcut, pe care vom încerca să le corectăm cât putem de repede. Dinamo Știința București arată mult-mult mai bine decât și-ar fi imaginat oricine la începutul campionatului. Aceasta este realitatea și nu a arătat bine doar azi, dar și în primele două meciuri. Bravo lor. Este o victorie bună pentru noi și cam atât. Va trebui să obținem noi victorii. Acesta este obiectivul nostru imediat. Să ne legăm cât mai bine și să câștigăm meciuri la nivelul statutului și ambițiilor noastre.”, conform site-ului oficial al clubului bihorean, csmoradea.ro.

De asemenea, tehnicianul gazdelor a spus și câteva cuvinte despre următoarea întâlnire din FIBA Europe Cup, în care CSM CSU Oradea se va deplasa în Olanda pe terenul lui ZZ Leiden.

„Mergem în Olanda să câștigăm. Victoria lui Leiden în Turcia este, după părerea mea, foarte importantă. În contextul actual eu cred că meciul care urmează poate să aibă o influență majoră asupra calificării. Este un meci foarte important. Duminică voi lucra toată ziua pentru a pregăti următorul meci, iar luni trecem la treabă cu echipa. Marți este plecarea, astfel încât nu avem prea mult timp să ne familiarizăm cu oponentul. Sigur, e valabil și pentru ei același lucru.”

În campionatul intern, campioana României a ajuns la cea de-a doua victorie în trei etape și următorul meci programat este în 28 octombrie la Craiova.

*foto: Roby Boros

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!