Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: „Ne-a lipsit încă un om sub panou, nu e mare filosofie”

David Istrate

David Istrate
26.01.2019

Sâmbătă, 26 ianuarie, SCM Timișoara a reușit să se impună pe terenul lui CSM Oradea cu scorul de 85-88, după o partidă aproape perfectă, din punct de vedere al aruncărilor. Astfel, formația antrenată de Cristian Bota obține cea de-a doua victorie din Top 6, în timp ce gazdele încasează prima înfrângere în această fază.

La conferința de presă organizată după încheierea acestui duel, Cristian Achim a lăudat echipa adversă, invocând lipsa de presiune observată în jocul bănățenilor.

Un meci foarte frumos, în care echipa din Timișoara a avut o prestație remarcabilă. Îi felicit pe această cale deoarece au făcut un meci senzațional. Au terminat cu 52% la trei puncte și 92% la linia de pedeapsă. Noi nu am reușit să le facem față chiar la acest nivel. Sigur că Timișoara a jucat fără niciun fel de presiune în acest meci. Este un aspect care nu mă mai surprinde, toată lumea vine extrem de relaxată să joace aici.Pentru noi este un pic mai complicat, deoarece jucăm de fiecare dată cu presiunea rezultatului. Rămâne de văzut dacă Timișoara va putea să joace în același fel și alte meciuri. Sigur că asta nu este niciun fel de scuză pentru noi.”, conform site-ului oficial al clubului bihorean, csmoradea.ro

Tehnicianul Leilor-Roșii a avut și câteva cuvinte de spus în legătură cu arbitrajul din prima repriză, când elevii săi nu au beneficiat de nicio aruncare liberă.

Aș dori să mă refer la un aspect mai puțin, poate, văzut. Mie nu mi s-a părut un arbitraj în regulă la acest meci. Nu mi se pare normal să nu avem nicio aruncare liberă în prima repriză. Zero libere acordate în primele 20 minute. Eu nu am văzut așa ceva de mult. Iar faptul că Valeika a fost pedepsit cu mare ușurință a ajutat foarte mult echipa din Timișoara. Asta nu înseamnă că știrbesc din meritele Timișoarei. Adversarii noștri au făcut un meci foarte bun, însă în economia meciului, lipsa din teren pe o perioadă atât de lungă a lui Valeika a contat enorm. Cam acolo s-a jucat meciul din punctul meu de vedere.”

Mai departe, Achim a vorbit atât despre ultima fază a meciului, cât și despre absența lui Sean Denison din lotul echipei sale.

Este limpede că absența lui Denison a contat enorm în acest meci. Este foarte clar că avem nevoie să aducem pe cineva pentru că în acest mod nu putem să facem față. Astăzi îmi este clar, ne-a lipsit încă un om mare. Este simplu. Încă un om mare. Atât. Nu e mare filosofie, noi când am jucat într-o anumită alcătuire ne-am dus în jos. Fără Valeika nu am putut juca așa cum ne-am dorit. La ultima acțiune a meciului planul era altul, doar că nu am mai avut cum să cer timp de odihnă sau să fac vreo schimbere din moment de jocul nu s-a întrerupt. Asta a fost.”

Antrenorul campioanei en-titre a încheiat declarația, prefațând următoarea partidă, cea cu liderul clasamentului, BC CSU Sibiu.

Urmează meciul cu CSU Sibiu. Foarte important, la fel ca și cel cu Timișoara. În acest moment toate meciurile sunt extrem de importante. Deocamdată avem acest handicap, ne lipsește un om mare. Nu putem să jucăm la nivelul nostru din acest motiv. Vom avea o problemă foarte mare din acest punct de vedere în meciul cu Sibiul. Va fi o partidă fizică, în care trebuie să le facem față la recuperare și la alergat. Noi avem o problemă în acest sens, însă indiferent de acest lucru va trebui să le facem față.”

În următoarea etapă, care va avea loc în 2 februarie, CSM CSU Oradea va primi vizita lui BC CSU Sibiu.

*foto: Facebook - CSM Oradea

14 comentarii la aceasta stire:
  • 76ers :

    hahaaha
    auzi la el, vorbeste de arbitraj.
    Ce s-a intamplat sefu? nu ati platit bine dupa meciul de la Craiova si v-au ars "colegii" :)))))))))

    cu 5 ani în urmă (26.01.2019) Raspunde
  • SCM Timișoara adis :

    arbitraj ?
    Inseamna ca nu ai fost pe banca daca ataci arbitrajul.Pai noi am jucat tot meciul in 7 oameni si tu spui ca arbitrii si faptul ti-a lipsit Denison a fost motivul pentru care ai pierdut cand de fapt ai avut variante pe banca,ca doar nu eu am facut transferurile.

    cu 5 ani în urmă (27.01.2019) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca trt :

    Mda!
    Mai incet cu arbitrajul!Si aici ma refer la TOATA lumea.Avem o liga foarte slaba si un arbitraj sub nivelul ligii.Asta ar trebui sa dea de gandit Federatiei.Din pacate,nu inteleg de ce nu se ia nici o masura.Este nevoie de ceva in baschetul romanesc,de o schimbare,de o revigorare.Nu stiu,nu sunt in masura sa spun de ce este nevoie.Chiar faptul ca am organizat in Romania o grupa a Eurobaschet trebuia sa dea de gandit,pentru ca nu am pus probleme nimanui nici echipelor mai slab cotate.Ar fi multe de facut,dar...

    cu 5 ani în urmă (27.01.2019) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ahile89 - :

    Ce sa zica si el?
    Au avut 2 cosuri cu faulturi date gratis de arbitri, pe alea nu le-a vazut. Achim e cu scuzele si motivele, Silva e cu stransul de randuri si atitudini din teren:)

    cu 5 ani în urmă (27.01.2019) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Achim
    Oarecum si normala si aiurea remarca dlui Achim despre arbitraj. Adevarul este ca in Romania cam oricine se poate plange de arbitraje, la cat de penibili sunt arbitrii. Insa dl Achim ar fi putut sa evite subiectul asta dupa ce in meciul anterior Oradea a fost sprijinita de arbitrii ...

    cu 5 ani în urmă (27.01.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Corect
      Subțire arbitrajul aseară, au fost câteva decizii total aiurea, dar parcă mai multe pentru Oradea. La Valeika îmi aduc aminte doar de greșelile 3 și 4. A treia nu a fost deloc, iar la a patra a fost el fără minte și și-a băgat mâinile peste adversar la mijlocul terenului... Dar Achim are dreptate cu omul mare, are nevoie neapărat de încă unul.

      cu 5 ani în urmă (27.01.2019)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    Csm
    In perioada imediat următoare Oradea va legitima in 5. Achim nu se grabeste pt ca stie ca important e play-off-ul, insa stie si ca are nevoie de un loc in primele 4.
    Totusi prefera sa vada cat mai multe variante pt a face alegerea corecta. Sa nu uitam ca anul trecut l-a adus pe Richard.

    cu 5 ani în urmă (27.01.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Da
      Toată lumea cred că se va întări in pauza de 3 săptămâni. Să vedem cum vor arăta echipele după...

      cu 5 ani în urmă (27.01.2019)
    • thotpatrol:

      Baschet
      5-u ca 5-u, da de Gyniard ce zici? Superclasa. Un jucator ca asta te ingroapa in playoff.

      cu 5 ani în urmă (27.01.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Discutabil
      E clar că acum Ginyard subperformează; îi lipsește încrederea și nici nu pare a se potrivi cu ce se joacă la Oradea. Pe de altă parte el nu este și nici nu va fi un clutch player cum au fost Zeno sau (parțial) Barnette. Aseară s-a nimerit să arunce el ultimul, dar și Achim a greșit, iar pe de altă parte nici Oradea nu trebuia să ajungă în acea situație. Ginyard trebuie adus mai sus, că nu văd cum Oradea mai poate integra doi jucători noi atât de târziu, ținând cont de sistemul conceput acolo.

      cu 5 ani în urmă (27.01.2019)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      Csm
      Oradea nu va mai face alte schimbari. Va aduce un 5 bun sau foarte bun si atat. Are buget pt ca are banii din contractul lui Denison. Ginyard va ramane in echipa si vs juca mai mult pe pozitia pe care ii convine - 3.
      E clar ca vor mai fi modificari in echipe dar depinde si de bugetele disponibile. Timisoara nu cred ca va mai muta; Craiovs a adus deja un 4 si un 5 e putin probabil sa mai faca un transfer; Pitestiul a operat deja 2 transferuri si cred ca se opreste aici; de Oradea am spus; Sibiul are o echipa care merge foarte bine iar Fleseriu e un antrenor care nu agreeaza schimbarile in cursul sezonului dacă nu e fortat sa le facă; ramane Clujul care sigur are buget, ramane de vazut cine va ramane pe dinafara din cei prezenti, tinand cont ca pe pozutia 1 s-a mutst deja iar pe celelalte pozitii ai jucători care par esențiali pt jocul echipei.
      Vom vedea!

      cu 5 ani în urmă (27.01.2019)
    Raspunde
  • pmdmex :

    Bani
    Cine plateste mai bine castiga rusine comentatorilor digi care ar trebui sa fie inpartial si sa comenteze strict adevarul cei care merg vad si se uita sa stie ca nu sintem chiar asa de prosti

    cu 5 ani în urmă (27.01.2019) Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Tibarna
    Care mai este situatia lui Bogdan Tibarna, banuiesc ca procesul de recuperare este destul de avansat. A inceput antrenamentele cu echipa ?
    Denison s-a reaccidentat sau sunt probleme de alta natura ?
    A avut prestatii bune pe finalul anului si era un jucator esential in rotatia echipei.

    cu 5 ani în urmă (28.01.2019)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      csm
      Denison nu mai revine, din acest motiv va veni un 5 nou.
      Bogdi va reveni dupa pauza competitionala. Se antreneaza deja.

      cu 5 ani în urmă (28.01.2019)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!