Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: „Ne-am dorit foarte mult să oprim șirul înfrângerilor”

Eduard Popa

Eduard Popa
23.11.2014

CSM-U Oradea a obținut sâmbătă cea de-a treia victorie în acest sezon, în deplasare, în fața celor de la BC Mureș, cu scorul de 78-76. Cu această a doua victorie consecutivă în LNBM, Oradea pare că va scăpa de faza neagră prin care a trecut în acest început de sezon, presărat cu accidentări. Acestea au lăsat urmări vizibile în palmaresul echipei: 4 înfrângeri consecutive, între etapa a doua și a cincea, în Liga Națională și 3 înfrângeri din toate atâtea meciuri în EuroChallenge.

Cristian Achim, antrenorului celor de la CSM-U Oradea, a exprimat în conferința de presă ce a urmat acestui meci speranța că sezonul va lua o turnură fericită pentru bihoreni și vinovăția pentru acest parcurs foarte slab atribuită accidentărilor numeroase suferite de jucătorii de la CSM-U:

„A fost un meci foarte interesant, cu adevărat important pentru ambele echipe. Poate un pic mai important pentru noi în condițiile tuturor întâmplărilor total nefericite prin care am trecut de la începutul acestui sezon. Am avut pentru prima dată preț de o săptămână toată echipa la antrenament.

Am avut o problemă cu privire la încrederea în propriile abilități ale jucătorilor noștri. Nu e ușor să treci peste pierderea atâtor meciuri chiar dacă există multe explicații obiective pentru această situație. Mental e foarte greu să ieși dintr-o serie de înfrângeri, chiar dacă sunt probleme obiective ce au condus la această situație. E foarte greu să lupți, să te întreci cu adversarul, dar să pleci încontinuu învins.

Sunt fericit că am câștigat acest meci. Sper ca această victorie să semnaleze încheierea unei perioade negative și începutul uneia mai bune”.

Totodată, Achim a ținut să își felicite jucătorii pentru felul în care s-au luptat în acest meci, scoțând în evidență statistica meciului, care arăta un avantaj considerabil pentru orădeni la capitolul recuperări. De asemenea, antrenorul lui CSM-U a lăudat aportul pe care l-au adus jucătorii români la această victorie:

„Dincolo de aspectul tactic, jucătorii mei au avut un singur scop în acest meci: să se lupte preț de 40 de minute. Acest lucru, cred eu, să vede și în statistică, întrucât noi am terminat acest meci cu un plus de zece recuperări în condițiile în care procentajele la aruncările din acțiune și de la linia de pedeapsă sunt sensibil egale. A câștigat echipa care a avut mai multe șanse de a arunca la coș.

Vreau să îi felicit și public pe jucători. În vestiar le-am comunicat că le mulțumesc pentru modul cum s-au dăruit și pentru modul cum au luptat. După părerea mea jucătorii români ne-au oferit un plus deosebit în acest meci. Știm că avem nevoie de contribuția lor, iar de această dată ne-au oferit plusul de care aveam nevoie”.

Privitor la numărul mare de recuperări ofensive (19), în condițiile în care Oradea a fost ultima clasată într-o ierarhie la acest capitol statistic, antrenorul CSM-ului a ținut să precizeze importanța de a avea doi pivoți în echipă:

„În primul rând a contat foarte mult faptul că acesta a fost primul meci în care am jucat cu doi pivoți. Este limpede că peste acest lucru nu putem să trecem cu vederea. În meciurile precedente atunci când îl schimbam cu Pantic am avut o problemă atât ca și caracteristici ale jucătorilor, cât și din punct de vedere al taliei. Pe de altă parte, această statistică arată o dată în plus nivelul de determinare al echipei noastre la acest meci. Ne-am dorit foarte mult să oprim șirul înfrângerilor”.

Cu această a treia victorie în primele opt etape, CSM-U Oradea ajunge la egalitate de puncte (10) cu un grup de patru echipe care se luptă pentru ultimele două locuri din play-off. Următorul meci pentru orădeni va fi miercuri, 26 noiembrie, în compania celor de la Energia Târgu Jiu. 

*Foto: Răzvan Păsărică

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!