Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: „Nu aceasta este adevărata valoare a Timișoarei”

David Istrate, Andreea Vlase

David Istrate, Andreea Vlase
03.12.2018

Într-un duel ce a contat pentru etapa a 8-a, SCM Timișoara a primit vizita campioanei en-titre, CSM CSU Oradea. Oaspeții au făcut o partidă excelentă și au fost aproape de a atinge suta, câștigând în cele din urmă la o diferență de 23 de puncte, scor 76-99.

La finalul jocului, Cristian Achim, tehnicianul Leilor-Roșii, a oferit o scurtă declarație în care a descris confruntarea dintre cele două formații, evidențiind diferențele mari de procentaje.

„Acesta a fost unul dintre meciurile, cum să spun eu, dintr-o categorie aparte care există: momentul în care unei echipe îi iese aproape totul și celeilalte aproape nimic. Mă bucur pentru că de data asta am fost noi în această situație, am marcat realmente foarte, foarte bine. Aș vrea să remarc, dar nu ca pe o notă negativă, ci doar ca să sprijine ceea ce am spus mai devreme, Timișoara a marcat de la linia de 3 puncte 2 din 20, ceea ce nu se va mai întâmpla niciodată. Nu se va mai întâmpla niciodată pentru că este clar că nu aceasta este adevărata valoare a Timișoarei și e clar că a fost o zi foarte, foarte proastă, în timp ce noi am beneficiat realmente de o zi foarte bună, am marcat foarte multe coșuri, câteva chiar din situații, sincer, grele.

Ceea ce mă bucură, în schimb, foarte tare este că am avut o intensitate bună și consider că practic aici s-a și făcut diferența, în intensitatea jocului atât în apărare cât și în atac. Cred că am marcat cel puțin 14 puncte doar de pe contraatac și atunci sigur că este mai ușor și în celălalte faze, ești la adăpostul unor puncte, arunci puțin mai relaxat.

Dar repet: ăsta a fost un meci aparte. Mi-aduc aminte, în schimb, de un alt meci Timișoara – Oradea din 2016 în care situația a fost exact inversă, când Timișoara a terminat cu 60% procentaj de la 3 puncte. Țin minte exact acel meci, 60% procentaj. În acel moment pui pălăria jos și zici: asta este. Deci încă o dată, nu aceasta este diferența între cele două echipe, ci este doar această suprapunere a unei zile foarte bune a unei echipe cu o zi mai nefericită a celeilalte.”

De asemenea, antrenorul bihorenilor a fost întrebat dacă procentajul slab al timișorenilor ține de lipsa de valoare sau de lipsa de prospețime.

„În niciun caz nu este dat de lipsa de valoare, acuma legat de lipsa de prospețime nu știu pentru că nu este treaba mea să știu ce se lucrează sau cum se lucrează. Însă chiar dacă ar fi acest lucru, nu este neapărat ceva rău pentru că până la urmă să știți că contează foarte tare ce se întâmplă la final. Cine lucrează foarte greu acum poate să nu fie într-o formă sportivă foarte bună dar poate să fie pe final foarte bine.

Aici la 3 puncte a fost o zi nefericită pentru că totuși ei au avut și câteva aruncări deschise, sincer să fiu, și atunci ei nu au ratat acele aruncări pentru că ne-am apărat noi senzațional în toate situațiile. Sigur, câteva au fost grele, dar au fost și câteva deschise, iar jucătorii din Timișoara cu siguranță au valoarea necesară pentru acest lucru. Gândiți-vă că, de pildă, Stojadinovic, care este un jucător pur-shooter, nu a marcat de la 3 puncte astăzi. Și aceasta este o situație rară, nu se va mai întâmpla acest lucru. Însă, repet: pe mine m-a bucurat intensitatea echipei mele, nu pe tot parcursul jocului, e adevărat, însă cred că aici s-a făcut diferența.”

În urma acestei victorii, CSM CSU Oradea ajunge la un total de 5 partide câștigate și trece momentan pe prima poziție.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!