Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Cristina Ciocan renunță la baschet!

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
13.05.2012

Desemnată doi ani la rând cea mai valoroasă jucătoare din campionatul României, componentă a lotului național, cu un CV-u impresionant strâns de-al lungul carierei, jucătoarea Cristina Ciocan a anunțat pe pagina ei de facebook într-un mesaj emoționant adresat baschetului că își ia adio de la cariera de baschetbalistă.

Cristina Ciocan a evoluat pe postul de conducător de joc, începându-și cariera la Progresul București în 1992.

Jucătoarea a fost campioană cu Livas Târgovişte şi ICIM Arad, a câștigat Cupa României cu CSM Târgovişte și a fost de 3 ori cea mai valoroasă baschetbalistă a României. În anul 2000, la campania de calificare a naționalei de tineret pentru Campionatul European, unde a participat și ea, a fost urmărită de managerii de la echipa Universităţii Carolina de Sud din America. După un test în România, a obţinut o bursă pentru Universitatea de acolo și a jucat 4 ani în campionatul de peste ocean.

După patru ani în America, a urmat Târgovişte (2004-2005), Israel, Spania (2005-2009).A mai jucat pentru  Burgos api a mers mai târziu la Salamanca. A cucerit un titlu de campioană la Târgovişte. A jucat și la Satu Mare dar a fost un episod urăt din cariera ei. A urmat succesul extraordinar obținut cu ICIM Arad, unde a reușit să câștige 3 trofee: Campionatul României, Cupa României și Liga Europei Centrale. În acest sezon a evoluat din nou la Târgoviște unde a reușit eventul cu echipa dâmbovițeană.

Carte de vizită

Data naşterii: 23 martie 1982

Înălţime: 184 cm

Carieră: Progresul Bucureşti (1992-2000); Universitatea South Carolina (2000- 2004), Livas Târgovişte (2004-2005), Yaya Maria Lugo Spania, Maccabi Tel Kabir - Israel (2005–2006), Aranz Josipa Burgos - Spania (2007-2009), Perfumerias Salamanca (2009- 2010), ICIM Arad (2010 -2011), CSM Târgovişte (2011-)

2 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe anamaria1988 :

    ....
    E o pierdere retragerea Cristinei. Multumim pentru ce ai facut pentru ICIM. Mult succes in tot ceea ce iti propui in continuare. :)

    cu 12 ani în urmă (14.05.2012) Raspunde
  • suporter34 :

    UN MARE TALENT
    Prin retragerea Cristinei (daca este adevarat),eu sper din tot sufletul sa nu fie,baschetul romanesc,pierde o mare valoare,o sportiva complecta .Un exemplu pentru toate sportivele care,isi doresc performanta in baschet.Cristina ITI MULTUMIM.Pe aceasta cale tin sa i multumesc,mamei tale ,doamnei VIORICA GAMALET(IBI),care ti a calauzit cum numai ea a stiut pasii in sport,spre culmile performantei.Multe sportive,ii sunt recunoscatoare.De antrenori ca ea are nevoie baschetul romanesc.BRAVO CAMPIOANO!

    cu 12 ani în urmă (14.05.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!