Stiri Cupa României Feminin

Cupa României Feminin. 259 de puncte înscrise în 40 de minute!

Radu Bărăian

Radu Bărăian
01.12.2014

Cei care afirmă că baschetul feminin este unul lipsit de procedee spectaculoase şi finalizări ofensive se înşeală amarnic. Dovada vine de la Sala Sporturilor Satu Mare, acolo unde gruparea gazdă şi CSU Alba Iulia şi-au dat întâlnire într-un joc contând pentru turul sferturilor de finală ale Cupei României. Partida ce a consemnat un număr record de reuşite s-a încheiat cu victoria echipei oaspete, scor 140-119

Înaintea acestui meci preşedintele sătmărencelor, Valentin Neagu, declara că îşi doreşte un egal, în timp ce rectorul Daniel Breaz se aştepta la o replică dârză din partea adversarului, subliniind că nu degeaba Satu Mare este campioana en-titre a Ligii Europei Balcanice la baschet feminin. Cu toate acestea, duelul de sâmbătă dupămasă a surprins într-un mod pozitiv, devenind jocul cu cele mai multe puncte marcate în 40 de minute din istoria Cupei României: 259(!).

Agunbiade a fost cea mai bună marcatoare a lui Miroslav Popov, terminând jocul cu 41 de puncte şi 11 recuperări, fiind urmată de Kuster, autoare a 33 de puncte respectiv McFarland cu 27. De la gazde trebuie remarcată dăruinţa sportivei Ross care a înscris 33 de puncte cu toate că acumulase 7 greşeli personale la începutul sfertului 4, arbitrul Răzvan Opriş considerând că pivotul de origine americană mai are dreptul la încă două vieţi. Nu în ultimul rând, Flavia Ferenczi a fost sportiva ce a petrecut cel mai mult timp pe parchet, 58 de minute şi 25 de secunde, stabilind un record greu de egal.

Patrida nu a fost lipsită de incidente, aproape de finalul ultimului sfert Iulian Sin a fost sancţionat cu greşeală eliminatorie. Se pare că managerul sătmărenilor a fost nemulţumit de prestaţia arbitrului originar din Sibiu şi i-a comunicat că nu va mai apela pentru serviciile sale la următoarea ediţie a cupei Ion Creangă, aspect ce l-a determinat pe Opriş să-l penalizeze la rândul său pe oficialul sătmărean.

Returul confruntării este programat pentru miercuri, 3 decembrie, la Sala Sporturilor din Alba Iulia.

----

Articolul este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.
Eroarea a survenit în urma unor probleme cu statistica jocului dintre CSM Satu Mare şi CSU Alba Iulia.
În realitate CSU Alba Iulia s-a impus cu scorul de 87-80. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!