Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

D’Lesha Lloyd este a 3-a stranieră transferată de CSM Satu Mare în această vară

Andreea Vlase

Andreea Vlase
15.08.2018

CSM Satu Mare și-a confirmat lotul pentru sezonul următor. D’Lesha Lloyd completează contingentul de straniere pe care îl vor avea la dispoziție Marius Dobă și Octavian Boian. Americanca de 31 de ani a fost cea mai bună marcatoare a precedentei ediții de campionat, alături de SCM Timișoara, fiind singura care a înscris peste 500 de puncte. Aceasta va face echipă la Satu Mare cu cea care a urmat-o în clasamentul coșgheterelor, Promise Amukamara.

Pe lângă D’Lesha Lloyd, vicecampioana României are cinci noutăți pentru noul sezon. Promise Amukamara, Andreea Huțanu și Roxana Pane, vor fi și ele la prima experiență cu alb-roșiile, în timp ce Matea Tavic și Adina Pop revin la CSM. Au plecat: Marina Solopova (ACS Sepsi SIC), Porchia Green, Taneisha Harrison (Ungaria), Marina Sfîrlea (U  Cluj) și Valentina Bolba (accidentată).

D’Lesha Lloyd va împlini 32 de ani în septembrie și va fi la al doilea sezon în campionatul românesc, după ce în stagiunea anterioară a evoluat pentru SCM Timișoara. Formația a terminat pe locul 5, iar Lloyd a fost o piesă de bază. Americanca a încheiat campionatul pe prima poziție în clasamentul marcatoarelor.

Jucătoarea polivalentă a marcat 511 puncte în 25 de meciuri din LNBF, în 901 minute petrecute pe parchet. A mai înscris 16 puncte în meciul câștigat la Galați, dar Phoenix s-a retras după acea etapă și cifrele nu mai contează. A doua marcatoare din campionat (479 puncte) a fost Promise Amukamara care va evolua și ea la Satu Mare în sezonul viitor.

Lloyd deține și recordul de puncte într-un meci jucat în ediția 2017-2018 a LNBF. Aceasta a înscris 46 de puncte în meciul pierdut de echipa sa pe propriul teren cu Olimpia CSU Brașov, cu 77-80. În acea partidă a stabilit și recordul stagional de eficiență, +43. Mediile sale în campionat au fost: 20.4 puncte, 6.3 recuperări, 3.1 pase decisive, 3.4 mingi pierdute și 2.7 intercepții în 36:02 minute/meci, cu 20.4 eficiență medie. În Cupa României a jucat 4 partide cu formația care s-a oprit în semifinale și a contribuit cu 23.5 puncte/meci, 6.5 recuperări, 3.3 pase decisive, 2.3 intercepții, dar a avut și 5.8 mingi pierdute în aproape 37 de minute/partidă, cu 19.3 eficiență medie.

După plecarea de la Timișoara, Lloyd a mers din nou în Australia, unde a evoluat și în vara precedentă venirii sale în LNBF. Americanca a jucat în ultimele luni pentru Rockingham Flames, unde a făcut echipă cu Taneisha Harrison, cea mai bună marcatoare a sătmărencelor în sezonul trecut. Lloyd a jucat 18 partide în State Basketball League, cu 22.44 puncte/meci, 7.9 recuperări și 2.2 pase decisive.

Noua achiziție a celor de la CSM Satu Mare a evoluat pentru Clemson în NCAA, până în 2008. A debutat în Europa la TSV 1880 Wasserburg, în Germania, dar a petrecut puțin timp acolo. În sezonul 2010-2011 a evoluat pentru Petrolina AEK Larnaca, în Cipru, cu care a participat și în EuroCup. A urmat o experiență în Norvegia, la Gimle BBK Bergen, iar în 2012 a jucat în Australia pentru Central Districts Lions și Bulleen. Pentru Bulleen a jucat și în sezonul următor, iar în 2013 a mai evoluat și pentru Bundaberg Bears, tot în Australia.

În stagiunea 2013-2014 a revenit la Gimle, unde a avut medii de aproape 25 de puncte/meci. În 2014-2015 a fost legitimată la Quinta dos Lombos, din Portugalia, cu care a jucat în EuroCup. În vara ui 2015 a jucat din nou în Australia, iar în timpul sezonului 2015-2016 a ajutat Tarbes Gespe Bigorre să promoveze în prima ligă franceză. A urmat o nouă experiență în liga a doua din Hexagon, la Arras.

Lotul complet al celor de la CSM Satu Mare pentru sezonul 2018-2019: D’Lesha Lloyd, Promise Amukamara, Brittany Denson (va figura cu cetățenia armeană), Matea Tavic, Kristina Baltic, Andra Mandache, Andreea Huțanu, Andrea Olah, Alexandra Uiuiu, Andreea Lazăr, Adina Pop, Roxana Pane (U23), Anamaria Kadar (U23) și Diana Moldoveanu (U23). Continuă pe bancă Marius Dobă și Octavian Boian, cu care echipa a jucat ambele finale interne în sezonul trecut și a câștigat Liga Europei Centrale.

*foto: Sport Pictures

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!