Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dalibor Djapa, noua achiziție a Energiei Rovinari

Adrian Micinic

Adrian Micinic
08.07.2013

 

Dalibor Djapa este noul jucător al Energiei Rovinari. Sportivul ex-iugoslav sosește de la U Mobitelco Cluj, acolo unde a evoluat în partea a doua a sezonului 2012/13.

Înalt de 2.05 metri, Djapa evoluează în principal pe poziția 4, însă poate fi folosit și 5. El a bifat 18 prezențe în precedenta ediție de campionat având medii de 11.0 puncte, 5.6 recuperări, 1.0 pase decisive și 0.7 intercepții în 20.9 minute pe meci pentru 9.6 la eficiență.

Djapa a jucat finala Cupei României în 2013, alături de U Mobitelco Cluj. Interesant este că Djapa e primul jucător străin din lotul cu care clujenii au terminat sezonul 2012/13 care semnează tot în România pentru sezonul următor. Steve Ross (Olanda), Hristo Nikolov (Franța) respectiv Derek Wright (Italia) au plecat în alte campionate.

În vârstă de 29 ani, Djapa a mai jucat în Slovenia, Polonia, Ucraina, Italia și Serbia. El este al 3-lea jucător legitimat de gorjeni în această vară după Cătălin Vlaicu și Kostas Kakaroudis. Așadar, al 3-lea jucător pentru pozițiile înalte legitimat la formația olteană.

De notat că din sezonul 2013/14, noul antrenor al Energiei Rovinari este Florin Nini.

Foto: Andor Marton 

10 comentarii la aceasta stire:
  • SCM "U" Craiova Vladut10 :

    Djapa!
    Bravo Rovinariului pentru aceasta achizitie!
    Personal il vad pe pozitia 4 jucand OK!
    Pozitia 5 ,nu!...de ce?...nu il ajuta talia si de aceea comite rapid GP!

    cu 10 ani în urmă (08.07.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca hell :

    @Vladut
    Cand joci ce nu iti place gresesti mult si faultezi mult..... El a jucat ceva ce doar bavcevic stia iar pivot era Silva..... Daca este lasat sa joace o sa fie de calibru greu!

    cu 10 ani în urmă (08.07.2013) Raspunde
  • SCM "U" Craiova Vladut10 :

    Cluj!
    Ok, dar ce facem la Cluj?....ca vad ca pleaca piesele grele de acolo!

    cu 10 ani în urmă (08.07.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca hell :

    @Vladut
    Pai.... sau saturat toti de atitudinea lui Bavcevic si au hotarat sa renunte.... Oricum in locul lui Djapa a venit Lalovic, in loc de Barnette a venit Hargrove si Cuic care poate sa joace si 1 ..... eu cred ca o sa iasa ceva ca ma indoiesc ca Lalovic si Hargrove sunt jucatori ieftini....

    cu 10 ani în urmă (08.07.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca hell :

    completare
    Oricum la ce sezon de rahat am avut parca nu imi pare rau dupa nici unu..... Sa ai atatia jucatori de valoare si sa nu ai habar ce sa faci cu ei...... Au fost echipe cu loturi mult mai slabe care ne-au terminat in fata......

    cu 10 ani în urmă (08.07.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe minu-s :

    ha?
    ce treaba are FOSTUL antrenor cu plecarile?

    cu 10 ani în urmă (09.07.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca hell :

    @minu-s
    ce nu ai inteles sau ce nu ar fi de inteles?

    cu 10 ani în urmă (09.07.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe minu-s :

    .
    "Pai.... sau saturat toti de atitudinea lui Bavcevic si au hotarat sa renunte..."

    ce treaba are asta cu plecarile jucatorilor? antrenorul a plecat primul
    PS: nu te grabi ca sa ai timp de cratime

    cu 10 ani în urmă (09.07.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca hell :

    minu-s
    ok...... cum vrei tu..... nu intruin amanunte ca sunt inutile cu sau fara cratima.... Viata este mai complexa decat crezi tu ..... si oricum aici este vorba de baschet sau mai bine zis totalbaschet si nu de gramatica si totalgramatica.... oricum ar trebui sa intelegi ca a gresi este omeneste si inca nu s-a inventata omul perfect .... oricat te crezi de perfect in calitatea ta de om nu ai nici o sansa .... ca doar nu esti Gigi Becali!

    P.S. La 25 de ani de la ultima lectie de gramatica ..... inclin sa cred ca am si eu dreptul prostesc de a gresi..... domnule perfect!

    P.S.2 da asta cu antrenorul a plecat primu` de unde o sti ? Garantezi tu in inalt prea sfintia ta cratima ca nu au plecat dupa ultimul meci? O faci doar pe desteptul..... si crezi ca meriti o medalie in grad de cavaler ca ai descoperit o cratima..... lol..... si nu ma grabesc ca dora nu ii concurs......

    cu 10 ani în urmă (09.07.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe minu-s :

    .
    Bai da prost esti, ti-am zis amical despre cratima si tu faci pe victima, banuiam ca nu are rost sa-mi pun mintea cu tine, dupa cate comentarii aiurea ai scris aici, probabil esti obisnuit sa te certi cu toata lumea, in superbul stil manasturean.
    Desprea argumentul baschetbalistic ce am incercat sa-l am cu tine nu mai are rost sa zic, esti genul de om care nu stie sa faca polemica. Promit ca n-o sa mai incerc vreodata sa-ti contest logica, o greseala a fost suficienta ca sa irosesc timpul cu tine.
    PS: Ti-am zis sa nu te grabesti cand scrii...

    cu 10 ani în urmă (10.07.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!