Stiri

Dan Berceanu: "Nu am fost atenţionaţi de FIBA în ceea ce priveşte clubul Steaua"

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
30.08.2013

În urma interviului acordat în exclusivitate de către reprezentantul FIBA, Benjamin Cohen, site-ului nostru, am luat legătura că preşedintele FRB pentru a afla mai multe detalii cu privire la interdicţia dictată de FIBA. Conform spuselor lui Dan Berceanu, forul internaţional a sancţionat gruparea stelistă doar pe site-ul său oficial fără a comunica actul administrativ şi Federaţiei Române de Baschet.

Mai citiţi şi:

FIBA: "Steaua ar putea primi o amendă de până la 150.000 franci elveţieni"

Gheorghe Mureșan: "Sistemul din România este prost"

Preşedintele FRB nu crede că există probleme în acest sens, având în vedere că Steaua realizază transferuri internaţionale încă de sezonul trecut, când activa în Liga I.

Aţi fost contactat de FIBA în ceea ce priveşte situaţia echipei Steaua ?

Nu, nu am fost contactat.

Aţi reuşit să citiţi declaraţia oficialului FIBA referitor la decizia FIBA de a interzice echipei Steaua de a efectua transferuri ?

Nu, nu am citit nimic, dar ştiu că mai multe persoane din ţară m-au anunţat că Steaua are o sancţiue. Eu le-am spus un singur lucru: la Federaţia Română de Baschet nu există nicio hârtie în care să fie implicat clubul Steaua. În plus, argumentul meu este că anul trecut când activau în Liga I au avut dreptul să îşi aducă jucători străini, au realizat transferuri internaţionale fără niciun fel de oprelişte. Nu am fost atenţionaţi de FIBA că Steaua nu ar avea dreptul de a realiza trasnferuri. Dacă anul trecut nu au fost probleme nu văd de ce ar fi acum.

Şi Timişoara s-a confruntat cu probleme de acest gen, dar acolo am primit o hârtie oficială din partea FIBA, iar în scurt timp s-au lămurit toate problemele de acolo.

În altă ordine de idei, întrebat cum comentează afirmaţia lui Ghiţă Mureşean referitoare la sistemul promovat de FRB, Berceanu l-a invitat pe Mureşan să vină cu o propunere concretă.

El unde a crescut din punct de vedere baschetbalistic ? Sunt jucători, ştiţi foarte bine, vreo 2-3 care au plecat în Spania, au fost selecţionaţi la echipe renumite din Europa. Nu putem spune că avem 100 de jucători, avem câţiva, vârfurile îşi văd de treaba lor şi încearcă să pătrundă în elita europeană. Dacă programul nostru este foarte bun sau nu, îl invit pe Ghiţă Mureşan să ne facă o propunere, să ne ajute, nu este nicio problemă. Eu ştiu că desfăşoară la Cluj un program pentru tinerii jucători, asta ştiu, dar în ultima vreme nu am discutat personal cu el. Acum 3-4 ani m-am întâlnit ultima oară cu el.

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Agelu :

    Dreptate
    Are si omu' dreptatea lui ! Hai , veniti voi cu propuneri ca daca nu totul e frumos si minunat si competivitate ca la noi la nimenea !?! Da' venitzi la federatie ( program L-V; 9-17, SD inchis , doar cu programare) ca noua ne e greu sa organizam un clinic, o comisie, o ....ceva , poate-poate om gasi vreo idee de imbunatatire ! Norocul dumnealui ca mai sunt oameni responsabili ( parinti, antrenori ) si mai trimit cate un junior ( trei in ultimii trei ani, sa fiu obiectiv) prin Spania , ca altfel il lasau pe oficialul nostru fara argumente. Ce nu se intelege din fotoliul de prezident e ca toti carcotasii astia ( Ghita Muresan si altii ca el ) fac asta (critica constructiva ) din pasiune , dar pentru FRB se pare ca automultumirea e pe primul plan. In concluzie : de la Ghita se asteapta propuneri concrete desi omul e rupt de sistemul competitional din Romania, el vede doar rezultatele acestuia . Dar cand ele ( propunerile concrete) vin de la antrenorii loturilor de juniori nu sunt valabile.

    cu 10 ani în urmă (30.08.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!