Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dan Fleșeriu: „Știam că jucăm totul pentru a rămâne în cărți pentru locul 2 sau 3”

Ana-Maria Mătușoiu

Ana-Maria Mătușoiu
26.03.2017

CSU Sibiu a obținut sâmbătă seara primul succes stagional în fața celor de la Steaua CSM EximBank. Sibienii s-au impus cu scorul de 76-55 la capătul unui meci pe care l-au controlat aproape în totalitate.

La finalul meciului, antrenorul lui CSU Sibiu, Dan Fleșeriu, a spus că este extrem de mulțumit de modul în care echipa sa a jucat în partida cu Steaua.  

Cum a fost meciul cu Steaua?

Știam că jucăm totul astăzi pentru a rămâne în cărți pentru locul 2 sau 3. În șapte oameni am jucat cu o apărare extraordinar de agresivă. Am reușit să-i ținem cu puține puncte și asta mă mulțumește, chiar dacă în atac n-am avut așa multe opțiuni, mai ales în repriza a doua. Nu pot decât să îi felicit și să îmi doresc să o ținem tot așa, deși ne va fi extrem de greu.

Ați obținut o victorie care dă șanse și pentru locul 2, nu numai pentru locul 3...

Da, eram în cărți oricum pentru locul 2 sau 3 și în cazul unei înfrângeri, pentru că Steaua se ducea la doar o singură victorie de noi. Putem încă să coborâm pe locul 4, mai jos nu se poate, ceea ce oricum cred că este un lucru bun, să avem avantajul în primul tur de play-off. Nu ne gândim decât la următorul meci, cel de la Pitești.  

Ați spart gheața cu Steaua. O spargeți și cu Clujul?

Da, mai este Clujul, echipa neînvinsă și aproape imposibil de învins, cel puțin la ei, pe teren propriu. Deocamdată, ne gândim doar la meciul cu Piteștiul și după vom vedea, să ajungem sănătoși la meciul cu Cluj și cu siguranță vom muri din atac în atac.

Ați avut o seară bună și la capitolul libere, cu un procentaj de peste 77%

Am avut o seară bună și la Timișoara, dar să ținem cont că au reușit să arunce la coș mai mult jucătorii care marchează oricum în general de la libere. Atunci când echipele celelalte își fac o tactică în a faulta jucătorii cu procentaje mai slabe, atunci suntem și noi mai slabi, dar am reușit să evităm lucrăm ăsta în ultimele meciuri, chiar și la Cluj și la Oradea. Sper să reușim să mai găsim alte soluții. 

Cât de greu e să jucați din trei în trei zile cu o rotație de 7-8 jucători?

Se pare că pentru noi nu e greu, cel puțin astăzi am demonstrat că am putut din punct de vedere fizic să fim mult peste adversar, deși era un adversar extrem de valoros. Echipa e pregătită fizic și câteodată inima compensează chiar și pregătirea fizică. 

 

*foto: Ana-Maria Mătușoiu

1 comentariu la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu amg :

    Dan Fleseriu
    Mare OM, mare caracter, mare antrenor!!!

    cu 7 ani în urmă (26.03.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!