Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dan Fleșeriu: „A fost mai mult un meci de șah decât de baschet”

Eduard Popa

Eduard Popa
07.04.2018

sibiu timisoara fleseriu

CSU Sibiu a învins BC SCM Timișoara, scor 74-64, în etapa a IV-a a Top 6 LNBM.

Antrenorul sibienilor, Dan Fleșeriu, a comentat victoria cu BC SCM Timișoara:

„A fost un meci mai greu decât mă așteptam din punct de vedere al implicării fizice. Am început ca din glonț. Băieții au vrut să arate cine sunt după înfrângerea de la Oradea. Mă întristează că nu am continuat la fel, dar Timișoara este o echipă extrem de bună și a reușit să ne oprească. Repriza a doua a fost mai mult un meci de șah decât unul de baschet. Încercam ambele echipe să jucăm cu sportivii cu cele mai puține faulte, să ajungem cu cel mai bun 5 în final. În cele din urmă cred că am meritat victoria. Îi felicit pe băieți și este foarte important că am câștigat pentru că o serie de înfrângeri te poate aduce foarte jos. Cel mai important este să ne recuperăm energia, optimismul și să jucăm din ce în ce mai bine.”

Fleșeriu a ținut să își felicite elevii pentru prestația ca echipă, dar și individuală:

„Cu Timișoara nu e niciodată sigur. Au jucători de calitate foarte mare. Aruncă extraordinar de bine de la 3 puncte. Cred că astăzi nu prea au reușit să arunce, au dat două aruncări, nu știu din câte. Nici noi nu am dat prea multe, dar scopul nostru era să îi oprim să dea de 3. Mă bucur că băieții au înțeles și toți cei care au fost pe teren au jucat bine și îl felicit pe Bogdan (n.r. Popescu) că la vârsta lui a reușit să joace bine și după atâtea meciuri în care a stat, a intrat și a pus umărul solid la diferența înregistrată.”

Tehnicianul a explicat alegerile tactice din această partidă:

„Am avut perioade în care am jucat cu cinci oameni mici, cu patru oameni mari, așa că repet, a fost un joc de șah în care noi încercam să le punem probleme celor de la Timișoara, ei nouă și spre fericirea mea am reușit să avem câștig de cauză. Avem o echipă mai atletică decât oricare alta din campionat și asta a făcut diferența.”

CSU Sibiu rămâne astfel pe primul loc în LNBM, cu 21 de victorii și 5 înfrângeri. În runda următoare sibienii vor juca în deplasare, pe terenul lui U-BT Cluj.

*foto: Cristi Cojocariu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!