Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Darko Balaban este noul jucător al lui Dinamo București

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
30.11.2015

Dinamo București l-a transferat pe jucătorul sârb Darko Balaban. Prin înregimentarea pivotului, echipa bucureșteană a operat prima mutare de la startul acestui sezon. Darko Balaban vine din Grecia de la PAOK Salonic, iar transferul lui a fost anunțat pe pagina oficială de pe un site de socializare a agenției care îl impresariează.

Născut pe 22 februarie 1989 la Novi Sad, Darko Balaban măsoară 2 metri și 10 centrimetri și evoluează pe poziția 5.

Darko Balaban nu se află la prima experiență în România. În sezonul 2012/2013 sârbul a evoluat în echipamentul lui BC Mureș. El a jucat 14 partide în LNBM și a avut medii statistice de 5.1 puncte și 4.2 recuperări, în 15.4 minute jucate pe meci.

În acest sezon, Balaban a jucat în doar două partide pentru PAOK în campionatul Greciei. El a avut medii de 2.0 puncte și 2.5 recuperări. Sârbul a prins 3 partide în EuroCup pentru greci și a avut medii de 5.3 puncte și 3.3 recuperări în 15 minute jucate pe meci.

De-a lungul carierei sale, Darko Balaban a evoluat pa Partizan Belgrad, Steaua Roșie Belgrad, Smederevo 1953, KK Radnicki, Vrsac, Feni Industries și SZTE-Szedak, pe lângă echipele amintite mai sus.

Rămâne de văzut dacă Dinamo va renunța la unul dintre jucătorii străini. Hrvoje Vucic pare a fi principalul vizat, el jucând doar 3 minute în ultimele 3 partide ale roș-albilor. Dinamo nu a făcut nici un anunț până la momentul redactării acestui articol despre acest transfer și o eventuală despărțire de un jucător străin.

14 comentarii la aceasta stire:
  • CSA Steaua București zob79 :

    clar
    Inca un ciuruc. Fara Aco Todorov echipa asta ar fi ultima din campionatul nostru

    cu 8 ani în urmă (01.12.2015) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Dan C :

    Balaban
    Cand a jucat la Mures a avut doua viteze: incet si foarte incet. Sper sa mai fi evoluat, altfel va smulgeti parul din cap.

    cu 8 ani în urmă (01.12.2015) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Shakall :

    antrenori
    Dupa multa vreme avem 3 antrenori care confirma intr-un sezon : Todorov, Konstantinides (care devine certitudine merita un campionat mai puternic) si Dan Fleseriu spre bucuria noastra un roman

    cu 8 ani în urmă (01.12.2015) Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    Achim
    Și Achim de ce nu?

    cu 8 ani în urmă (01.12.2015)
    • FC Argeș Pitești Shakall:

      Achim
      L-as baga in aceeasi oala cu Sapera nu are acel ceva. Cum s-ar descurca Achim cu o echipa in care romani ar fii Orbeanu si Corpodean, pe Sapera l-am vazut anul trecut la Pitesti, iar Fleseriu a facut o echipa din nimic, acum sincer tu vedeai Sibiul in primele 6?

      cu 8 ani în urmă (01.12.2015)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      Sibiu
      Sincer nu vedeam Sibiul în primele 6 dar nici Oradea în primele 4. După mine Clujul,Steaua, Energia și Muresului au cele mai bune loturi. După care urmează Pitești, Craiova, Oradea, Sibiu și Dinamo (aproximativ în ordinea valorii loturilor). Mă bucur ca Sibiul a reușit cu jucători necunoscuți sa facă o echipa spectaculoasa și sper sa tina pasul pt ca vreau sa cred ca nu e forma de moment. Mi se pare ca e cam la nivel maxim și e devreme. Asta e părerea mea.
      Revenind la Oradea, cu excepția lui Franklin și jucătorilor romani, noi nu ne putem lauda cu un lot foarte bun. Chiar dacă Barnette a crescut în ultimul timp, e inconstant. Lucic, Barac, Nuhanovici și Markovic sunt jucători de calitate medie. Dar echipa joaca bine, e solida, are rezultate și aici e și meritul lui Achim. Nu poți sa faci comparație cu Sapera în acest sezon pt ca la ce lot are Steaua comparativ cu noi...

      cu 8 ani în urmă (02.12.2015)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Achim a confirmat de mulat vreme, nu poti sa zici ca el sau Sapera mai pot confirma. Pot deveni mai buni, dar deja se stie ca au o anumita calitate. Cat despre jucatul lui Achim cu jucatori romani de diverse calitati, sa ne amintim ca el inc ajoaca cu Pasca, a jucat de nenumarate ori cnad nu a avut shooteri cu Lupusavei(il facuse si aparator de renume mondial pe aprare 1-1 si interceptii)...a pregatit si el diversi baschetbalisti cu calitati si lipsuri.

      cu 8 ani în urmă (02.12.2015)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe comentator:

      Achim
      Achim și a luat întotdeauna jucători care sa i acopere minusurile poate fii și ăsta un plus ,eternul Pasca la Oradea este doar meritul lui Achim,adik eternul jucător de 10 minute și după ne întrebăm de ce nu avem evoluție la jucătorii romani ?! Hai sa vedem ce vor face Bobe și Ionescu sub comanda lui Achim.Nu contesta nimeni valoarea lui ca Antrenor dar ca și părere a mea Sapera este mult peste el la acest moment

      cu 8 ani în urmă (03.12.2015)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      Pasca
      Tu consideri ca Pasca merita mai mult de 10 min? Din punctul meu de vedere primeste prea mult. Sunt suporter al CSM-ului si al jucatorilor romani dar nu la Pasca astept eu evolutie. Cum nu astept nici la Szijarto (caruia Sapi ii acorda minute bune). De ce nu-l dai ex pe Tibarna, care dintr-un jucator "timid" in joc si fara forta, a ajuns o certitudine. Spune-mi inca o echipa de la noi care are 2 romani in primul 5. Oradea ii are pe Mandache si Tibarna. Iar in rotatie intra inca minim 3 romani(Popescu, Pasca, Bobe si Pop). In meciul de cupa a jucat si Ionescu.
      Imi place Sapi si il consider un antrenor foarte bun dar "mult peste" Achim? La ce echipa are Steaua anul asta trebuia sa "zburde". A luat tot ce a vrut. Nu are sens sa facem astfel de comparatii. Sa ne bucuram daca ii vedem mai mult in teren pe Bobe, Ionescu, Rosu etc si nu pe Pasca sau Szijarto.

      cu 8 ani în urmă (04.12.2015)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe martax :

    Să nu ne grăbim..
    Nu cred ca Fleseriu este un așa bun tehnician. A creat o echipă atletică, bună pe tranziție și cu Kevin, care joacă cum vrea el. Eu zic ca Sibiul nu termina în primele 6. O să se oprească seria asta a lor dacă nu etapă asta, în următoarea.

    cu 8 ani în urmă (02.12.2015)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe comentator:

      sibiu
      Sibiu joaca frumos și acolo toată lumea are minute inclusiv Păun ,Tincu sau Cioacata ca nu vor tine ritmul e posibil dar din câte am auzit bugetul lor este unul mic în comparație cu alte echipe care porneau favorite la play off și uite ca ei cu încă câteva victorii sunt acolo iar alții schimba și tot schimba și nu iese nimic :)) De antrenorul Fleseriu nu pot spune nimic deocamdată mai vedem ce va fii

      cu 8 ani în urmă (03.12.2015)
    Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș erebus :

    Balaban
    Fără a încerca de a-l jigni pe Balaban, însă abia așteptam să plece de la noi. Poate a mai progresat în timp. Sunt curios să văd cum se prezintă el acum.

    cu 8 ani în urmă (02.12.2015)
    • CSA Steaua București zob79:

      bal
      Are si virsta necesara pt a progresa; la aproape 27 de ani e o tinara speranta :)

      cu 8 ani în urmă (03.12.2015)
    • BC Mureș Târgu Mureș erebus:

      :)))
      Da, drept. Însă după statisticile lui din Ungaria, care au fost foarte bune, i-aş mai da o șansă. Poate, poate!

      cu 8 ani în urmă (03.12.2015)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!