Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Darko Vujacic este noua achiziție a Energiei Rovinari

Adrian Micinic

Adrian Micinic
04.10.2012

Zvonurile vehiculate în mass-media gorjeană s-au confirmat. Joi (04.10), în cadrul unei conferințe de presă, Darko Vujacic a fost prezentat drept noul jucător al Energiei Rovinari.

În sezonul 2011/12, Vujacic a bifat 28 meciuri (Divizia A), având medii de 15.5 puncte, 3.4 recuperări, 1.9 pase decisive și 12.1 la eficiență pentru BCM U Pitești, alături de care a câștigat Cupa României. El are 1.97 metri, joacă în principal pe poziția 3, este muntenegrean și are 33 de ani. El a petrecut trei ani la BCM U Pitești. A mai jucat în Ungaria, Bosnia, Kosovo, Muntenegru și Serbia.

„Vujacic nu vine ca pivot, vine pe poziția 3, vom fi nevoiți să ne adaptăm acum situației nou create. Este un jucător cu experiență, un shooter bun și un jucător care poate trage echipa după el în anumite momente, genul lui Cuic. Am ales această variantă pentru că nu mai aveam prea mult timp la dispoziție să căutăm un pivot bun, vom face acest lucru în iarnă, atunci când un alt străin din lotul Energiei va pleca pentru a face loc pivotului” a declarat Slobodan Nikolic, antrenorul echipei, conform sportingorj.ro.

Astfel, Vujacic îl înlocuiește pe centrul american Rashaad Singleton, care nu a confirmat în presezon, respectiv în turneul de Cupa României de la Sibiu. referitor la jucătorul nord-american, antrenorul Energiei a spus următoarele, potrivit aceleiași surse:

„Decizia a fost luată de managementul clubului, nu a fost a mea. Nu m-am putut lupta pentru păstrarea lui Singleton deși mi-aș fi dorit ca el să rămână cel puțin până în iarnă. Nu am avut argumente. Poate dacă nu ar fi avut statisticile care le-a avut în meciurile din Cupa României și dacă nu am fi pierdut meciul cu Mureșul, atunci conducerea nu ar fi luat această decizie acum. Cred că nici echipa nu l-a ajutat pe Singleton. Cu două trei angajări sub panou, 2-3 pase decisive primite, acesta ar fi strâns 6-8 puncte și cu aceste puncte și recuperările pe care le-a făcut, altfel ar fi stat lucrurile. Am încercat chiar să propun ca Singleton să rămână cu un salariu mai mic până în iarnă, dar domnul Țîrcă și domnul Cumpănașu au spus că jucătorul va pleca. Probabil au judecat în funcție de salariul pe care-l primea și de așteptările pe care le aveau de la el în funcție de banii pe care-i primea”.

De asemenea, Nikolic a făcut referire și la posibilitatea unor schimbări în efectivul de jucători cu privire la pauza de iarnă:

„Oricine din echipă poate fi vizat, mai puțin Darby, care a jucat excepțional și la el nu avem ce să spunem. În rest, oricine nu-și face treaba poate pleca în iarnă: Giles, Atanackovic, Stefan Nikolic, Steffel, Vujacic… Și nu doar dintre străini. Ei trebuie să primească acest semnal dat odată cu plecarea lui Singleton, trebuie să se gândească că următorul poate fi chiar el. Eu sunt ultimul care să nu fiu de partea jucătorilor, întotdeauna vreau să-i ajut, dar și ei trebuie să înțeleagă ce le cer și să fie disciplinați”.

Sâmbătă (06.10), Energia Rovinari primește vizita lui CSU Sibiu, în prima etapă din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin.

3 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe realgorj :

    Sa vedem...
    ...ce va fi. Bun venit lui Darko Vujacic, dar o mare porcarie ,,made by Energia'' in privinta lui Singleton, care a fost tratat cu,, ultimul venit, primul plecat'', fara a i se da sanse sa arate ce stie.

    cu 11 ani în urmă (04.10.2012) Raspunde
  • CS Energia Târgu Jiu sundance :

    @ realgorj
    Am fost la turneul de la Sibiu si l-am vazut pe Singleton ce a facut. Sau mai bine zis ce nu facut! Acest pivot nu stia ce sa faca in aparare atunci cand echipa adversa executa un pick&roll! Nikolic a cerut 2 time-out-uri in 30 de sec. Sa zicem ca nu s-a acomodat, poate mai avea nevoie de ceva timp, dar au fost si alte argumente in rezilierea contractului decat cele legate de calitatile lui.

    cu 11 ani în urmă (04.10.2012) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe realgorj :

    @sundance
    Probabil ai sesizat, si in turneul de la Sibiu, si in meciurile de pregatire, ca marea problema la Energia este partea de constructie. Cu 5-6 assisturi pe meci pentru toata echipa, e cam greu...Si atunci se merge pe actiuni individuale, si rezultatele se vad.Daca merge Darby, mai reusim cate cava, daca nu...certam toata echipa.

    cu 11 ani în urmă (04.10.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!