Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

David Dudzinski: "Jucătorii lui Baia Mare vor fi pregătiţi pentru jocul cu noi"

Eduard Popa

Eduard Popa
19.09.2016

david_steaua 

Steaua CSM Eximbank Bucureşti atacă noul sezon din Liga Naţională de Baschet Masculin cu o formulă aproape nouă. Din rotaţia din stagiunea precedentă au mai rămas doar trei jucători. Una dintre noile adiţii ale roş-albaştrilor este pivotul american David Dudzinski, sosit din liga lituaniană, de la Siauliai. Acesta a oferit un scurt interviu înaintea debutului LNBM:

1. Un nou început de sezon. Pentru tine o nouă echipă, pentru Steaua un lot complet nou. Care este atmosfera în cadrul echipei?

Grupul nostru a stat concentrat în toată perioadă de pregătire. Am avut o mulţime de cantonamente şi toată lumea a muncit din greu.

2. Evident, ai evoluat ca baschetbalist în Statele Unite, dar ai mai jucat apoi şi în Italia sau Lituania. Acum vei evolua în România. Ce crezi despre baschetul jucat în acele ţări şi ce te aştepţi să găseşti în baschetul românesc?

 Liga a doua din Italia a fost un loc grozav pentru început. Am avut un start de sezon mai puţin reuşit, dar pe parcurs am început să joc din ce în ce mai bine şi am învăţat foarte mult. Experienţa din Lituania a fost excelentă, mai ales că am reuşit să fac tranziţia la poziţia patru, unde voi evolua cel mai probabil tot restul sezonului. S-a jucat la un nivel înalt, fapt ce ar trebui să mă ajute şi pentru acest sezon. În România mă aştept la o experienţă similară. Ne aşteaptă un sezon lung, numai cu echipe competitive. Sper să fim primii la final.

3. În prima rundă din LNBM veţi juca pe terenul celor de la Baia Mare. Este o echipă cu oarece probleme financiare, dar în acelaşi timp vă aşteaptă o deplasare lungă. Ce credeţi că veţi face în acest meci?

Nu cred că problemele financiare ale celor de la Baia Mare vor mai conta. Toţi jucătorii lor vor fi pregătiţi de meci. Ne-am pregătit pentru acest meci de atât de mult timp încât singurul lucru la care ne gândim este să ne executăm planul de joc şi să stabilim un ritm bun pentru restul sezonului.  

4. Ce crezi că va face Steaua în acest sezon?

Am venit aici să câştig campionatul cu Steaua. Acesta este obiectivul echipei noastre. Cred că versatilitatea şi mărimea sunt principalele calităţi care ne recomandă pentru acest lucru.

David Dudzinski a jucat sezonul trecut la Siauliai, cu care a evoluat în EuroCup. În competiţia europeană, David a avut medii de 11 puncte şi 4,8 recuperări pe întâlnire.

Disputa dintre BCM Olimpic Baia Mare şi Steaua CSM Eximbank va avea loc astăzi, de la ora 18:00. 

*foto: facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!