Stiri

Debut cum nu se poate mai bun pentru U-BT Cluj în Grupa E din FIBA Europe Cup

Radu Bărăian

Radu Bărăian
18.10.2017

U-Banca Transilvania Cluj-Napoca a început cu o victorie clară seria meciurilor din Grupa E a FIBA Europe Cup, la 21 de puncte diferență, scor final 90-69, în fața celui mai valoros adversar, Istanbul BBSK. Cu acest succes concludent, campioana României ocupă prima poziție în Grupa E după prima etapă. 

După două înfrângeri în preliminariile Basketball Champions League, clujenii au pornit extrem de hotărâți să obțină primul succes european din acest sezon chiar pe teren propriu, în Sala Sporturilor „Horia Demian” de sub Feleac. Alb-negri au avut un start excelent de meci, reușind ca după primele 10 minute de joc să conducă deja la 14 puncte diferență, asta în urma unui parțial de 30-16. Actul secund a fost unul ceva mai echilibrat, cu echipa turcă mult mai atentă pe ambele faze de joc. Istanbul BBSK și-au adjudecat sfertul cu 24-20, reducând din diferență la 10 puncte până la pauză, scorul fiind 50-40 pentru Cluj. 

După revenirea de la vestiare, elevii lui Mihai Silvășan, Branko Cuic și Dorin Pintea au avut parte de o cădere în gol, având 3 minute fără niciun punct marcat, timp în care adversarii din Țara Semilunei au marcat 7 puncte consecutive. Astfel, scorul a devenit 50-47 pentru U-BT, iar meciul era relansat. Însă miracolul turcilor nu a durat mult, Sakic, Kromah și Barro sunând imediat alarma pentru gruparea ardeleană. Până în startul sfertul decisiv, Istanbul a mai marcat doar 6 puncte, în timp ce campionii României au replicat prin 17, intrând în ultimul act cu un avantaj de 14 puncte, 67-53. Asaltul gazdelor din „Horia Demian” nu s-a oprit acolo însă, băieții de la U-BT reușind să câștige și ultimele 10 minute de joc, de această dată cu un parțial de 23-16, iar odată cu asta a venit o victorie clară la 21 de puncte diferență, scor final 90-69. 

Punctele Clujului în acest meci au fost înscrise de Zeljko Sakic 21, Lasan Kromah 20, Ousmane Barro 19, Giordan Watson 11, Vaidas Kariniauskas 8, Nandor Kuti 6, respectiv Rolland Torok cu 5. De cealaltă parte, cei mai buni marcator din lotul echipei adverse au fost M. Thompson cu 24, I. Buva 12 și I. Karaman cu 11. 

După victoria la 21 de puncte diferență, respectiv victoria celor de la Lukoil Academic Sofia, 73-70, în fața celor de la Dinamo Tbilisi, U-Banca Transilvania Cluj este liderul Grupei E după prima etapă. În runda secundă, adică săptămâna viitoare, U-BT va juca în Georgia cu Dinamo Tbilisi, în timp ce Istanbul BBSK și Lukoil Academic Sofia se vor duela în capitala Turciei. 

*Foto: fiba.basketball

17 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe realgorj :

    Super !
    Felicitari Cluj ! Sa va vedem mereu asa! Frumos joc, superb rezultat ! Si felicitari si favoritului meu, Giordan Watson !

    cu 6 ani în urmă (18.10.2017) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca carlos_cj :

    Bravo, baieti!
    La ce a aratat in seara asta, echipa e clar peste cea de anul trecut! Sakic peste Moldoveanu, Kromah peste Dykes, mai ales pe faza defensiva, romanul Watson peste Adamovic, Olah peste Toth, chiar daca el n.a prea aratat mare lucru. Kuti clar a crescut in joc-si el mai ales in aparare. Doar Grey asta e sub potentialul echipei, dar el probabil va pleca in iarna, cand reintra Rasic. Kariniauskas, desi multi il lauda, nu mi.a placut si nu.mi place. Dar e parerea mea. Barro, si el, parca mai bun decat in campionatul trecut. Si cand te gandesti ca dupa meciul cu Timba au fost destui care au criticat. Dar, "heitarii" n.au remarcat ca, atunci cand s.au apucat sa joace, baietii au recuperat 15 puncte in 5 minute. Probabil ca la Timisoara Silva a exersat ceva scheme de joc si nu i.a prea pasat de diferenta de scor.

    cu 6 ani în urmă (18.10.2017) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    Zeljko Sakic
    Cel mai bun jucator pe care l am vazut la CJ - pls prove me wrong.
    Puternic dar si destul de mobil si rapid, dribing, pas, aparare, sut de 3 decent, lider de echipa si cerebral. Poate putin capricios si sa vedem cat e dd constant. Insa in meciul de acasa cu Pitestiul si in seara asta a fost royal.
    Ne bucuram in continuare de baschet de calitate la CJ.

    cu 6 ani în urmă (18.10.2017)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca u66:

      Studentu
      Mie personal mi-a plăcut foarte mult Kromah. Are dribling, mâna de aruncare, e foarte mobil. Sakic ă fost imperial. Watson m-a surprins plăcut fata de meciurile anterioare. Kariniauskas e acelasi de anul trecut. Face un meci bun și unul slab. As aștepta ceva mai mult de la Torok

      cu 6 ani în urmă (19.10.2017)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Cluj
    Așa cum nici după meciul cu Timba nu erau de aruncat, nici acum nu sunt de umflat peste măsură. Eu sper ca echipa sa evolueze și sa progreseze conform așteptărilor pt ca valoarea unui Kromah sau Sakic ar trebui sa fie apropiata de ce am văzut aseară. Din păcate însă am senzația ca în acest sezon sunt mai puțin jucători determinanti decât echipa de sezonul trecut, pt ca în afară de cei enumerați , plus un Watson și Barro, restul par departe de o echipa de pretenția Clujului.

    cu 6 ani în urmă (19.10.2017) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    trancer
    Ai perfecta dreptate trancer . Cum Watson a fost adus si pt ca devine /a devenit cetatean roman, in meciul de ieri s-a vazut ca avem numai 3 straini ( deci in afara de Watson ) valorosi, respectiv Barro, Sakic si Kromah . Gray a jucat numai 6 minute, ceea ce spune totul despe el ( dar s-a si vazut ce catastrofa e ), iar Kariniauskas 20 de minute in care a demonstrat ca e bun in campionat la meciurile cu echipe mai slabe, in rest slab de tot . Romanii nostri cum ii stim, sunt rezerve mult sub nivelul titularilor, dar asa e la fiecare echipa din prima liga, aici nu se poate face mai mult . In schimb pt a reusi in grupa europeana si in competitiile interne, dupa mine lotul trebuie completat cu doi straini de nivelul celor 3 aminiti ( care nu vor putea da randament superior jucand meci de meci aproape tot timpul ) altfel va fi greu, chiar aproape imposibil !

    cu 6 ani în urmă (19.10.2017)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca hunteru:

      Vaidas & Nandor
      Nu-s întru totul de acord cu tine.

      Eu cred că Vaidas are un potential foarte mare. Cu disciplină de joc și un plus de maturitate (are doar 23 de ani) o să-și crească mult nivelul. Nici acum nu joacă la un nivel slab, de altfel, după părerea mea.

      Kuti, la 20 de ani, joacă foarte bine. Creșterea lui în joc și valoare pe teren din ultimul an (anul trecut pe vremea asta) este clar vizibilă. Dă-i și lui încă un an sau doi și o sa vezi cum își va ridica nivelul.

      E drept că Olah, deocamdată, nu a arătat mare lucru și cred că înțeleg de ce. Îi lipsește foța fizică, fibra aia musculară pe care o are Barro. Cred că el ar trebui să petreacă mai mult timp pentru a lucra asta și pentru a-și îmbunătăți motricitatea.

      Cred în continuare că avem nu doar un lot bun, ci un lot care va crește ca valoare atât de grup cât și individuală. Vom vedea peste vreo câteva luni (2-3-4) dacă am dreptate sau nu.

      cu 6 ani în urmă (19.10.2017)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Kariniauskas si Torok veniti de pe banca au fost pur si simplu imperiali aseara si cam atat! Restul "e" povesti..

      cu 6 ani în urmă (19.10.2017)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca carter :

    Rasic
    Pe lângă Watson, sakic, kromah și barro va reintra și rasic, atunci va arată și mai bine echipa având cinci jucatori importanți, pentru campionatul nostru e destul

    cu 6 ani în urmă (19.10.2017) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    Rasic ?
    Carter, problema cu Rasic e ca exista riscul ca sa nu mai poate juca la nivelul la care a fost inainte de accidentare si atunci al saselea strain este post vacant .

    cu 6 ani în urmă (19.10.2017)
    • U BT Cluj-Napoca carter:

      Rasic
      E adevărat ce spui, sa speram ca nu va fi așa și va reveni la forma arătată anul trecut. Aducerea unui nou străin cred ca va depinde de forma arătată de rasic după accidentare

      cu 6 ani în urmă (19.10.2017)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    free62
    free62 iti respect opinia, dar nu sunt de acord cu ea . Kariniauskas pe langa ca tinea prea mult de minge, a avut destule TO-uri plus aruncari ratate din pozitii favorabile . Pur si simplu imperial ? Hm ... Iar Torok si-a facut jocul obisnuit, cu exceptia fricii de patrundere in doua situatii clare, dar cum am spus, la romani stam bine fata de altii din liga 1 . In fine, raman la parerea ca ne va trebui doua plombe bune pt a reusi ceea ce ne-am propus atat la intern cat si la extern .

    cu 6 ani în urmă (19.10.2017)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca hunteru:

      Statistici
      Kariniauskas a avut 2 TO-uri, la fel ca si Kuti. Sakic a avut 4, Kromah a avut 5, Gray 1.

      A avut in schimb 2 recuperari (1 of, 1 def), 4 assisturi, 4 stealuri (!), 1 block și 8 puncte.

      În plus a presat bine, a fost disclipinat. Eu zic ca și-a făcut treaba foarte bine pentru echipă.

      sursa: http://www.fiba.basketball/europecup/17-18/1810/U-BT-Cluj-Napoca-Istanbul-BBSK#tab=boxscore_statistics

      cu 6 ani în urmă (19.10.2017)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      TO-uri? Da are doua la prima intrare cand a fost scos rapid, pt ca a fost introdus intr-o formula proasta fara Kromah si Watson si pe fondu unei aparari agresive a lor cu oameni mici, greseala de pe banca corectata rapid. Cand a intrat a doua oara a fost de neoprit...pozitionare, interceptii...daca i-ar intra toate cosurile din pozitii de alea deschise(ma rog cat de deschisa poate fi o aruncare de 3 dupa un pick and pop rapid) juca in nationala Lituaniei si la Real...La inaltimea lui ce dexteritate are si cum se misca, fabulos baiatu asta, chiar nu imi pasa cate puncte da, are el altele. Oricum nu prea mai comentez eu, dar pt el uite ca o mai fac.

      cu 6 ani în urmă (19.10.2017)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    hunteru
    hunteru, daca de Gray vom scapa in decembrie, Vaidas este al nostru pt intreg sezon . Si eu cred ca poate progresa, dar la straini trebuie sa ai CERTITUDINI, nu PROMISIUNI ! Inclusiv in optica lui Silva Kuti este peste Vaidas ( vezi formula de start ), in competiile europene normal ar fi sa ai un lot ca in primii 5 sa fie numai straini, rezerva nr 1, la fel . Ca nu-i asa, o vom vedea in partidele viitoare, mai ales daca ceilalti adversari nu vor prinde asa o zi proasta ca turcii !

    cu 6 ani în urmă (19.10.2017) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca stef :

    echipa
    Sunt de acord cu carlos că echipa după jocul de ieri arată mai bine ca cea de anul trecut. Sakic este JUCĂTOR și cred că Sașa are un merit în venirea lui la noi. Dacă Sașa ajunge barem la 80% din potențial vom avea doi superjucători. La ei îl adaug și pe Kromah un jucător tânăr cu o intuiție a fazei și o viteză de reacție cum nu am avut până acum. Barro a arătat că are resurse suplimentare față de ceea cu ce ne-a obișnuit până acum. Watson este clar un câștig și ne va surprinde plăcut și mai mult, pe măsură ce se vor închega relațiile de joc. Kuti crește de la meci la meci. Pe Vaidas, eu personal, îl consider un jucător cu un mare potențial care are însă probleme de încredere în sine. În sfertul patru a jucat pe 1 și a făcut bine acest lucru. La înâlțimea lui, modul în care a dus mingea arată o îndemânare deosebită, rezolvarea fazelor a fost OK, se apără bine, dar mai trebuie să-și lucreze mâna la aruncări, este prea rigidă. Andrei nu iese în evidență dar este un foarte bun apărător și recuperator și are o aruncare foarte frumoasă. Sunt convins că va ajuta echipa. Olah este un pivot de cu totul altă factură decât Barro și nici nu are expierența acestuia. Schemele de joc pentru Barro nu pot fi aplicate și lui Olah. Barro este foarte mobil, Olah se simte mai bine lângă panou. Cred că Olah are potențial și va crește, vă rog să vă reamintiți cum era Toth când a venit. Mie îmi place mult Roli. Este un jucător de echipă polivalent și care își face treaba conștiincios și cu determinare acolo unde îl pui. Îmi place determinarea pe care au arătat-o cei mai tineri componenți ai echipei când au primit minute. Sper ca Silvă să le dea cât de multe minute în campionat. În privința lui Gray nu cred că este ceva de spus. Probabil va pleca la iarnă. Oricum dacă pleacă Gray și reintră Rasic vom avea un loc suplimentar de străin. Sunt curios dacă staff-ul tehnic va considera necesară aducerea unui nou jucător.

    cu 6 ani în urmă (19.10.2017) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    Cati straini ?
    Si apropo de cati straini e bine sa avem ( eu am zis ca ne mai trebuie inca doi de valoarea trioului Barro-Sakic-Kromah )in lot, azi totalbaschet ne anunta ca SCM Craiova a adus un pivot sarb di Bundesliga, ajungand astfel la 6 straini in lot ( ceilalti 5, Martinic, Novak, Peesoja, Sammuels si Watson ). Dar, si este un mare DAR, Craiova il mai are si pe croatul Ivan Sirisevic, care fara mare tam tam ( ca la Watson al nostru ) a primit pasaport romanesc, ca si Solopa, care avea cetatenie bieloruso-moldoveana ( asta sa zicem ca e ca si Calnicenko ). La asta se adauga antrenorul lor valoros trecut pe la echipe mari ale Israelului si iata ca oltenii au creat premizele necesare de a lupta cu sanse reale la titlu . Deci inca un motiv sa fortificam lotul !

    cu 6 ani în urmă (19.10.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!