Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dilema lui Achim!

Adrian Micinic

Adrian Micinic
01.05.2013

CSM Oradea se confruntă cu o veritabilă dilemă. La startul playoff-ului, Cristian Achim a operat o modificare ce a demonstrat că vâlceanul este dispus să joace cu o formulă neconvențională. Chiar dacă este adeptul jocului cu pivot, Achim a primit un răspuns din partea elevilor săi: calificarea în semifinale în dauna unei forțe a baschetului românesc.

În seria cu U Mobitelco Cluj era indicat ca Oradea să vină cu ceva nou. Pierduse de două ori fără drept de apel în fața acestui adversar. Înfrângeri care au coincis cu eliminarea din cupă și cu implicații decisive în pierderea primei poziții în sezonul regulat. În playoff a venit cu noutatea și a câștigat. Acum, însă, în cale îi iese CSU Ploiești. O echipă care dispune de doi centri clasici de excepție și de un al 3-lea capabil să joace absolut orice. Acum e indicat să joci cu pivot.

Nu e vorba despre o schimbare între jucători pe același post. E o schimbare ce implică jucători de posturi diferite, cu abilități și calități diferite. O modificare ce implică și un raționament tactic. Oricum ar alege, va trebui să renunțe iarăși la un jucător deosebit de serios și de sufletist. Așadar, Stefanovic sau Topcov?

Iată cu ce dilemă se confruntă antrenorul roș-albaștrilor. Să joace în formula cu care a eliminat Clujul, investindu-și încrederea în jucătorii care s-au autodepășit în turul precedent? Sau să joace așa cum este logic și automat să revină la formula convențională cu Topcov pe foaia oficială? În iarnă, Oradea nu a operat nicio modificare mizând pe continuitate, pe încredere într-un lot de jucători care nu putea să piardă. Va merge CSM-ul pe aceeași linie și de această dată?

1 comentariu la aceasta stire:
  • observator :

    topckov
    ar fi bine sa fie pe foaie alaturi de Stefanovic,azi,maine este o alta zi vedem.

    cu 10 ani în urmă (01.05.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!