Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dinamo București învinge pe BC Timișoara la trei puncte diferență

Valentin Todea

Valentin Todea
30.03.2016

În etapa a 8-a a fazei a doua ce contează pentru grupa 7-12, Dinamo a trecut pe teren propriu de trupa de pe Bega cu scorul de 80-77 (15-16, 26-24, 19-21, 20-16).

Aco Todorov a trimis în teren un prim cinci format din Sutalo, Corpodean, Dahlman, Marinov și Sulovic, în timp ce Timișoara a avut o echipă de start alcătuită din Milencovici, Dundjerski, Jeremic, Warren și Djapa.

Oaspeții au început mai determinați meciul și au controlat primul sfert, însă run-ul de 6-0 al terierilor a făcut ca după primele zece minute aceștia să conducă la doar un punct. Jeremic a deschis actul secund cu o reușită de la mare distanță, pentru ca Orbeanu să răspundă prin același procedeu, 18-19. Coșul lui Veselinov din afara semicercului i-a distanțat pe timișoreni la 12 lungimi, scor 18-30. Bucureștenii au reușit să se apropie la 4 puncte după ce Sutalo a fost precis din spatele arcului de cerc, 29-33. Dundjerski a înscris pentru 31-36 iar Babkauskas a fost exact de la mare distanță, 34-36. Tot Dundjerski contribuie cu puncte pentru alb-violeți în finalul sfertului secund, însă Marinov transformă două libere consecutive iar Sulovic o aduce pe Dinamo în avantaj la pauză din afara semicercului, 41-40.

Ca urmare a coșului de 3 puncte înscris de Veselinov, scorul devine 46-45 în startul părții a treia. Bănățenii egaleză situația după ce Milencovici reușește un four-point play, 52-52. Ulterior, cele două combatante trec alternativ la conducere, înaintea sfertului decisiv scorul fiind 60-61.

Cu 6 minute rămase din meci, Jeremic a punctat pentru 68-70, pentru ca după scurt timp să repete execuția, 70-73. Gazdele trec la conducere prin Sulovic, 77-75. Djapa are șansa să egaleze, însă transformă doar una din cele două libe acordate, fiind imitat de Dundjerski, cel care face 78-77. Ulterior, Sutalo este precis din dreptul liniei de fault și stabilește scorul final.

Marko Sutalo a încheiat confruntarea cu 19 puncte, 5 recuperări, 4 pase decisive și o intercepție, în timp ce Nenad Sulovic a contabilizat 17 puncte, 9 recuperări, 4 assist-uri și 2 intercepții.

Din rândul jucătorilor pregătiți de Nenad Mandic s-a remarcat în principal Slobodan Dundjerski, autor a 26 de puncte, 7 recuperări, 7 pase decisive și o intercepție. Mladen Jeremic a marcat 21 de puncte și a avut 4 recuperări și o intercepție.

*Foto: Răzvan Păsărică/ sportpictures.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!