Stiri

Donar Groningen vs. U-BT Cluj, luptă directă pentru locul 1 în Grupa L

Radu Bărăian

Radu Bărăian
23.01.2018

Cel mai așteptat meci din Grupa L a FIBA Europe Cup se va disputa miercuri seara la Groningen între liderul din Olanda, Donar Groningen, respectiv liderul din România U-Banca Transilvania Cluj-Napoca. Meciul care va debuta la ora 20:00 și va fi transmis în direct pe pagina de YouTube a celor de la FIBA are o importanță ridicată pentru ambele combatante și pentru clasamentul final al Grupei L. 

Înaintea acestei încleștări de miercuri seara, un adevărat derby al grupei, Donar și U-BT se află la egalitate de puncte, fiind la conducerea grupei, cu cânte 5 puncte și un bilanț de 2 victorii și 1 înfrângere. Olandezii au un coșaveraj de 251 puncte marcate și 226 primite, în timp ce ardelenii au marcat 229 și au primit 225. Departajarea însă se face prin intermediul meciului direct din tur, de la Cluj, atunci când Donar a reușit să se impună în Polivalentă cu 77-73. 

Învingătoarea partidei de mâine își va asigura în proporții destul de mari calificarea în optimile de finală ale FIBA Europe Cup și în același timp va porni cu prima șansă la câștigarea grupei după toate cele 6 meciuri disputate de fiecare în parte. De asemenea, pierzătoarea nu va ieși din calculele calificării, însă va duce o luptă strânsă cu câștigătoarea meciului dintre Keravnos și Belfius Mons-Hainaut, echipe cu 1 victorie și 2 înfrângeri. 

După ce în runda precedentă din grupă, U-BT a reușit să învingă în deplasare pe Keravnos cu 71-67, a urmat pentru aceștia o înfrângere categorică în campionat, pe teren propriu, cu marea rivală CSU Sibiu, scor 70-86. Cu toate acestea, U-BT este în continuare lider în LNBM, având la activ 12 victorii și 3 înfrângeri. După ultimele 2 rezultate diametral opuse și tensiunile din jurul echipei este greu de spus cu ce moral va porni campioana în Olanda, dar cu siguranță va avea șansa ei în fața celor de la Dorna pe care sunt obligați să o joace până la capăt. În continuare U-BT nu se va putea baza pe serviciile lui Rasic, nerefăcut, și Torok, accidentat. 

Donar Groningen se află oarecum într-o situație asemănătoare, tot cu două rezultate diametral opuse, ordinea fiind însă schimbată. Olandezii au pierdut într-un mod total neașteptat în Belgia cu Belfius Mons-Hainaut, 65-84, însă au continuat cu o victorie în campionat. Adversara Clujului merge ceas în campionat, reușind în acest weekend cea de-a 8-a victorie consecutivă, fiind în continuare lider în întrecerea internă.

Donar a evoluat în deplasare pe terenul celor de la Zwolle, locul 4 din Olanda, unde a reușit să se impună la 15 puncte diferență, scor final 75-60. Echipa pregătită de Erik Braal a dominat partida de la un capăt la celălalt, câștigând toate cele 4 sferturi ale confruntării cu parțiale de 18-14, 18-12, 16-13, respectiv 23-21. Formația din Groningen nu a mai pierdut în campionat din data de 18 noiembrie, având acum 8 victorii la rând, respectiv un bilanț de 13 victorii, 2 înfrângeri și un total de 26 de puncte acumulate, toate acestea pentru primul loc în clasamentul olandez. 

Este clar că miercuri seara în MartiniPlaza din Groningen se vor duela 2 formații a căror armă principală este apărarea, ambele fiind extrem de minuțioase pe faza defensivă. Acest aspect s-a observat în majoritatea meciurilor disputate în campionat și în grupele FIBA Europe Cup, dar în special în meciul direct, un meci pierdut la mare luptă de clujeni la doar 4 puncte diferență. De asemenea, cele două formații au cele mai bune 2 apărări din grupă cu 225 puncte primite de partea lui U-BT și 226 de partea olandezilor, în timp ce Keravnos are 252, iar Mons 239. 

*Foto: Manases Sandor @u-bt.ro

1 comentariu la aceasta stire:

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!