Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Două dintre candidatele la titlu își dau întâlnire la Cluj-Napoca

Paul Olar

Paul Olar
15.01.2016

Sâmbătă, 16 ianuarie, are loc mult așteptatul duel dintre U-Banca Transilvania și Steaua CSM EximBank București. Întâlnirea este programată la Cluj-Napoca, iar fluierul de start se va da la ora la ora 20:00. Meciul va fi arbitrat de o brigadă alcătuită din Ciprian Stoica, Dragoș Nicolae și Alin Faur.

Combatantele traversează două perioade diferite. Dacă ardelenii s-au calificat dramatic în Final Four-ul Cupei României, după un coș al lui Ivan Zigeranovic, Steaua și-a ratat obiectivul. Bucureștenii au fost eliminați de către CSM CSU Oradea, tocmai pe teren propriu.

Deși rezultatele sunt opuse, ambele echipe au apelat la anumite modificări în această săptămână. U-Banca Transilvania a renunțat la Darius Hargrove, baschetbalist ce a ajus între timp la SCM U Craiova. Schimbările mai drastice au avut loc la Steaua. Echipa roș-albastră s-a despărțit de antrenorul Hristu Șapera, în locul său fiind numit, ca principal, Claudiu Fometescu.

Revenind la duelul de mâine, acesta va fi primul joc oficial între cele două  candidate la titlu. Din cauza aventurii Stelei în EuroCup, multe dintre încleștările din Liga Națională s-au amânat pe prima lună a anului 2016. Drept urmare, U-BT își va măsura forțele cu Steaua atât sâmbătă, 16 ianuarie, cât și pe 20.
Aruncând o privire peste bilanțul înregistrat de cele două echipe, vom începe cu poziția din clasament. U-BT se clasează pe locul șase, cu un total de nouă victorii și cinci eșecuri. În schimb, Steaua ocupă poziția a opta, datorită celor nouă succese și patru înfrângeri.

Tot din punct de vedere statistic, Kyndall Dykes este cel mai bun marcator al clujenilor. Americanul înscrie, în medie 16.3 puncte. La Steaua, sârbul Marko Marinovic se remarcă cu 12.6 puncte pe întâlnire.

În ultimii 10 ani, U-BT și Steaua s-au duelat de 8 ori. Statistica ține cu transilvănenii, care și-au adjudecat șase partide.

*Foto - Facebook U-BT Cluj-Napoca

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!