Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dragan Labovic, primul transfer al verii pentru CSU Asesoft Ploiești

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
12.07.2014

CSU Asesoft Ploiești a perfectat primul transfer al verii. Prahovenii și-au asigurat serviciile jucătorului Dragan Labovic, după cum anunță sportando.com. Tot site-ul de specialitate a dat pe surse mutera sârbului la campioana României. Acesta măsoară 2.07 metri și evoluează pe poziția 4, cea de extremă de forță dar poate evolua și ca pivot. În 2005, Labovic a fost MVP-ul Campionatului European Under 18. Acesta a fost coleg cu Milos Teodosic la nivel de junior la naționale Serbiei.

În sezonul 2003/04, Dragan Labovic și-a făcut debutul în baschetul pentru seniori, la FMP Zeleznik. În 2005 acesta a fost împrumutat la Borac Cacak pentru un sezon. Revenit la FMP, Labovic a reușit în 2007 să cucerească Cupa Serbiei, fiind desemnat și MVP-ul finalei.

În 2010, Dragan Labovic a părăsit natală pentru a merge în Grecia la Aris. Alături de greci a bifat 4 partide în Euroligă. Partea secundă a sezonului 2010/11, sârbul a petrecut-o în Germania la Frankfurt Skylieners. După această experiență, Labovic a trecut la trei formații din Rusia, BC Enisey, Krasnye Krylia și Nizhny Novgorod. În sezonul 2012/12 acest a suferit o accidentare destul de urâtă la tendonul lui Achile. Sezonul precedent la găsit pe Labovic la AZS Koszalin acolo unde a preferat să meargă pentru a lucra cu un antrenor sârb. La mijlocul stagiunii sârbul a trecut în Turcia la Aliaga Petkim dar nu a încheiat sezonul acolo din cauza problemelor financiare ale clubului. Ultima echipă la care a evoluat Dragan Labovic a fost Al Riyadi Club, în Liban.

Dragan Labovic este o extremă de forță care se aseamănă destul de multă atât ca talie cât și ca stil de joc cu Cătălin Burlacu. Extrema de forță din Serbia are mână bună atât de la semidistanță cât și de la distanță. Jucătorul în vârstă de 27 de ani poate evolua foarte bine și ca un pivot veritabil.

Prin aducerea lui Dragan Labovic, CSU Asesoft Ploiești a parafat primul transfer al verii. Campioana României îi mai are sub contract pe Gerald Lee și Levente Szijarto.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!