Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dragan Petricevic: “Asesoft a câștigat meritat”

Marius Petri

Marius Petri
13.12.2014

BC Timișoara a suferit al cincilea eșec stagional în această seară, pierzând cu 79-98 partida cu CSU Asesoft Ploiești din etapa a XI-a a Ligii Naționale. Timișorenii au practicat un joc bun timp de circa 30 de minute, însă nu au mai putut ține pasul în ultimul sfert, când ploieștenii s-au distanțat decisiv.

La finalul jocului, Dragan Petricevic a recunoscut superioritatea prahovenilor, având numai cuvinte de laudă pentru baschetbaliștii antrenați de Vladimir Arnautovic:

“Diferența de pe tabelă este prea mare față de cum s-a desfășurat acest meci, practic ruptura a avut loc de când au avut 10-12 puncte în plus. Au câștigat absolut meritat, au avut procentaje la aruncări excepționale. Dacă nu era Runkauskas, era Flowers. Îmi pare rău pentru diferența de scor, noi am avut probleme în cursul săptămânii. Eu nu sunt genul de om care se plânge sau caută alibiuri, însă astăzi cred că a fost prima dată când am jucat fără Jovanovic. Nu pot să spun că Pilcevic nu a jucat bine, dar nu a fost adus ca să nu joace Zlatko, ci ca să joace împreună. Dacă ar fi fost amândoi apți, cu siguranță am fi avut un alt aport ofensiv.

Cea mai mare problemă a noastră a fost apărarea, nu am reușit să îl blocăm pe Brown, care a distribuit mingea foarte bine. Repet, procentajele lor au fost foarte bune, Flowers a reușit cel puțin 3-4 aruncări contestate și asta demonstrează un singur lucru: valoare. La pauză, noi aveam +9 la eficiență, dar nu am avut suficienți jucători de valoarea celor de la Asesoft încât să pedepsim toate greșelile lor. În schimb, ei au profitat și de cea mai mică eroare din partea noastră și au marcat puncte destul de ușoare, chiar dacă în multe momente am încercat să opunem rezistență. Nu am reușit, însă mergem mai departe.”

Un aspect foarte important al acestei partide a fost lipsa lui Zlatko Jovanovic din formația alb-violetă. Conform antrenorului timișorenilor, căpitanul “leilor” are câteva probleme medicale care i-au dat bătăi de cap în această săptămână:

“Jovanovic are de vreo 5 zile o colică renală, joi a fost la Urgențe și nu s-a antrenat toată săptămâna. E suspect de nisip la rinichi, practic patru zile a stat în pat cu dureri foarte mari, însă cred că poate juca la Oradea.”

Duelul din această seară se va reedita odată cu sferturile Cupei României, când cele două echipe se vor întâlni din nou. Întrebat despre viitoarea partidă contra ploieștenilor, Petricevic a afirmat:

“Noi o să mergem și la următoarea partidă contra Asesoftului cu gândul la victorie. Înaintea acestui meci mi-ar fi fost foarte ușor să fac la fel ca alți antrenori, să le spun jucătorilor despre buget, Eurocup, echipa extraterestră, cu două niveluri peste noi și alte propoziții-clișeu, însă eu nu m-aș considera timișorean adoptat niciodată, oriunde mă voi afla, dacă înainte de orice meci, indiferent dacă joc cu Barcelona, nu cu Asesoft, aș veni și aș spune astfel de lucruri. Eu nu antrenez extratereștrii, ci oameni suficient de capabili să joace bine. Astăzi, preț de 27-28 de minute au jucat aproape de la egal la egal. Au fost unele momente când am condus, rare, într-adevăr, însă meciul a fost disputat.”

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!