Stiri Cupa României Masculin

Dragan Petricevic: “Pot să fiu mulțumit de rezultat, dar eu nu am venit cu ideea să pierdem meciul”

Paul Olar

Paul Olar
28.09.2014

Baschet Club Timișoara a irosit un ecart de 16 puncte și a pierdut jocul cu U BT Cluj-Napoca. Chiar dacă ardelenii sunt favoriți la calificare, Dragan Petricevic crede în capacitatea trupei sale.

Tehnicianul a fost dezamăgit de faza defensivă a bănățenilor, însă anunță că a identificat punctele slabe, pe care va încerca să le corecteze până miercuri.

Ați început cu bine, însă nu ați reușit să profitați de avantajul creat...

Nu, nu am reușit. Am avut multe aruncări deschise în sfertul trei. Probabil, importanța acestui rezultat ne-a afectat. Ne confruntăm cu probleme în rotație, acolo unde avem mulți jucători neexperimentați. Dalibor Persic nu a putut să joace și nu am reușit ținem pasul cu Clujul. Nu am reușit să marcăm aruncări importante în sfertul trei, când aveam o diferență confortabilă. Am comis multe greșeli în apărare. Eu pot să fiu mulțumit de rezultat, dar eu nu am venit cu ideea să pierdem meciul.

Avantajul nu este mare, există, totuși, o șansă la Timișoara...

Este o șansă, aceeași pe care ar fi avut-o Clujul dacă câștigam noi meciul. Baschetul este un sport în care lucrurile se pot întorce de la un sfert la altul. Nu sunt mulțumit de cum am evoluat în apărare, am primit 24 de puncte în sfertul patru, aproape cât am primit într-o repriză întreagă. Nu am reușit, am văzut unde sunt problemele, o să încercăm să remediem până miercuri.

Poate fi condamnat Vladimir Tica pentru faultul antisportiv din final?

Eu aș lăsa mai moale cu aceste condamnări. Acum e la modă cu condamnări, cu urmăriri. Au fost vreo 50 de condamnări serioase în țara asta în ultimii ani. Eu nu aș spune că faultul lui este de condamnat. Cine se află pe teren știe ce înseamnă adrenalina și știe cum te simți când aperi diferență de un punct. Poate să fie Tica felicitat pentru recuperările ofensive din momentele importante sau pentru intercepția care ne-a dat șansa ultimei aruncări. Eu nu voi critica niciodată jucătorii în public. Ce am de spus, le voi spune în vestiar.

L-ați folosit pe Raul Covaciu încă din primul act. Ce v-a determinat să îl introduceți într-o încleștare cu asemenea miză?

Are 18 ani, este  un jucător român, deștept, care nu a lipsit de la niciun antrenament. Nu bea, nu fumează și nu merge la fete (râde).

Ce va face diferența în actuala stagiune între echipe?

Banca și situația accidentărilor. Asta va face diferența. Echipe cu rotație mai mică vor suferi mereu când vor avea un jucător sau doi accidentați. Aici nu suferă doar meciul, ci și antrenamentul. Până ajungem noi să discutăm despre diferențe, eu cred că trebuie să treacă un tur întreg.

Una peste alta, cum e să vă întoarceți la Cluj?

Eu am spus și am declarat de multe ori că orașul care m-a adoptat este Timișoara, din prisma faptului că am stat de cele mai multe ori acolo. De fiecare dată când mă întorc în Cluj, vorbind aici de prima mea perioadă, mă simt ca și Lassie, câinele din acel film celebru. Desigur, Timișoara va rămâne casa mea, dar Clujul va avea un loc ocrotit.

*Foto: Seba Tătaru/Facebook BC Timișoara

2 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Dan C :

    Lassie?
    Intreb fara nici o urma de rautate ce vrea sa zica Dragan despre cainele Lassie. Sunt mai tanar si nu am vazut filmul.

    cu 9 ani în urmă (28.09.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe nimsoc10 :

    Zorca
    Probabil ca se simte bine si la Cluj, cam asta legat de subiectul cu Lassie! Adică se întoarce cu plăcere.
    În altă ordine de idei, nu înţeleg titlul ăsta anemic cu ...va avea o misiune dificilă...etc?! Sunt fan BC, dar îmi place şi de Cluj, şi nu văd, la cum s-a jucat, de ce în retur ar fi dificilă o victorie la 3 puncte sau chiar la 2 dar sub 73-71 pt Timişoara! În rest, încă nu am văzut ce ştie şi poate Persic. Succes BC miercuri!

    cu 9 ani în urmă (28.09.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!