Stiri Acvile

Dragan Petricevic: „Victoria este muncită și meritată. M-am așteptat la un meci foarte greu din mai multe puncte de vedere”

Andreea Vlase, David Istrate

Andreea Vlase, David Istrate
22.11.2018

România a câștigat cu 71-60 meciul din ultima etapă a calificărilor la Women's Eurobasket 2019. Tricolorele au început mai greu, primind 25 de puncte în primul sfert, cu unul mai puțin decât în sferturile 3 și 4 la un loc. Selecționerul Dragan Petricevic a vorbit la final despre motivele pentru care se aștepta la un meci greu.

„M-am așteptat la un meci foarte greu din mai multe puncte de vedere: retragerea Ancuței, moment emoționant, cu gândul la asta; două conducătoare, Annemarie Părău și Tunde Kilin, ambele accidentate; Finlanda, care se bazează foarte mult pe conducătoarele lor de joc, cu un joc foarte rapid. Victoria din Finlanda care ne-a oferit un pic de relaxare nepermisă, s-a văzut la un moment dat, s-a muncit foarte greu ca să învingem în acest meci. Dar una peste alta, victoria este și muncită, și meritată”, a declarat Dragan Petricevic după meci.

A fost ultimul meci la națională pentru Ancuța Stoenescu. Selecționerul a glumit, spunând că poate va fi convocată din nou peste câțiva ani.

„Nu e final de carieră, e final de echipă națională. Nici asta nu știm, glumim acum, dar Ancuța va juca baschet încă câțiva ani de zile și, tot așa, glumim între noi și spunem că cine știe, poate peste vreo 4, 5 ani, dacă o să fie nevoie la un meci mai important care înseamnă calificare, poate o chemăm din nou. Sunt convins că și la 44, 45 de ani poate să fie într-o formă de invidiat”, a adăugat Petricevic.

Acesta a vorbit despre întinerirea echipei naționale, după ce în aceste calificări au debutat 8 jucătoare.

„Desigur, trebuie să dăm șansa jucătoarelor tinere și nu știu dacă ați observat, noi în această campanie de calificare am introdus un număr de 8 debutante. Chiar și astăzi a debutat Carla Popescu, la meciul trecut Alina Podar și Katy Armanu și până acum Irina Părău, Teodora Neagu și lista nu se încheie aici. 8 jucătoare în total, am reușit un pic și întinerirea lotului național”, a concluzionat Dragan Petricevic.

*foto: Alina Cojocaru / fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!