Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dragan Petricevic: “Vrem în cupele europene”

Marius Petri

Marius Petri
16.09.2014

BC Timișoara și-a prezentat lotul într-o partidă amicală contra celor de la Balkan Botevgrad, câștigată la limită cu scorul de 82-81. Tehnicianul bosniac al bănățenilor, a analizat evenimentul și situația echipei sale la conferința de presă de după meci:

“A fost o seară memorabilă deoarece au fost niște momente speciale. Cred că a fost o seară frumoasă pentru a prezenta echipa în fața timișorenilor, cu un meci pe măsură, cu o echipă foarte bună. Balkan are patru jucători ai naționalei Bulgariei, trei sârbi de valoare, mi-a plăcut formația lor. Ne-a trebuit cam 10 minute până am depășit emoțiile cauzate de frumoasa prezentare a jucătorilor. E bine că s-a terminat frumos pentru suporteri, sper să continuăm de aceeași manieră, chiar dacă trebuie să câștigăm fiecare meci la un punct.

Sunt destul de mulțumit de cum arată echipa după perioada de pregătire. Mai avem și momente când jucăm ceva mai prost, dar reușim să trecem peste ele. Astăzi am avut momente foarte bune în joc și nu am reușit să profităm de acest lucru. Nu ne-am desprins atunci când trebuia să o facem pentru a face meciul mult mai accesibil pentru noi. Însă sunt aruncări normale în această perioadă, mai bine să iasă mingea din coș acum decât în campionat.”

În partida cu formația bulgară, Petricevic nu a putut conta pe Persic și Stăncuț, accidentați în ultimul într-unul din amicalele din stagiul de pregătire din Austria. Referitor la aceștia, Petricevic a declarat:

“Dacă vom avea în continuare probleme cu accidentările, va trebui să jucăm cu rotație mai mică... jucătorii de pe bancă au făcut treabă bună azi, însă s-a văzut că au lipsit titularul de pe poziția 3, Dalibor Persic, dar și prima schimbare pentru aceeași poziție, Bogdan Stăncuț. În mod normal, Persic ar putea reveni la turneul de la Sarajevo. Niciunul dintre ei nu au făcut antrenament în ultima săptămână și dacă nu voi fi 100% sigur de starea lor de sănătate, nu voi risca. E mult mai important să îi avem sănătoși la meciurile oficiale decât la un turneu de verificare.”

De asemenea, acesta și-a exprimat opiniile cu privire la ce poate realiza Timișoara în sezonul competițional 2014-2015, spunând că urmează un campionat mai echilibrat ca oricând:

„Obiectivul declarat este un loc de cupele europene, fie că va fi locul 5 sau locul 6, dar cred că poziția a cincea ne-ar asigura cupele europene și trebuie să ne gândim la acest loc. Suntem conștienți că nu va fi deloc ușor, dar ne putem autodepăși. Dorim să readucem publicul la sală, să avem stare de spirit și în tribună, și în teren. Sunt optimist, cred că suntem pe drumul bun și că vom reuși.

Eu am o vorba: “Oricine nu știe și nu poate să viseze nu are ce căuta în cartierul meu.” Noi visăm și ne dormi, însă e mult prea departe ca să vorbim despre asta. Vorbim despre un campionat atât de puternic și de echilibrat cum nu a fost până acum.

Ploieștiul e Asesoft. Clujul are două echipe, din care una foarte puternică, iar cealaltă cred că se va lupta să nu retrogradeze. În cercul unor candidate foarte puternice mai sunt Steaua, Oradea, nu neapărat în această ordine. Piteștiul are o echipă solidă, Sibiu, Craiova, Târgu-Jiu, noi, Mediaș, Timba. Orice meci va fi dificil, e sport, nu se cunosc învingătoarele dinainte. În orice caz, noi avem atuurile noastre, ne vom baza pe ce putem.”

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!